Grapedistrict is vernieuwd en lanceert een persoonlijke wijn app

comment 0
nieuwe app-grapedistrict

Wijn, het blijft me maar achtervolgen bij Instagrambloggers. Niet dat ik klaag, in tegendeel. Nadat ik een paar keer heb mogen proeven van het Rotterdamse wijnleven (hier & hier), mocht ik vorige week afreizen naar Amsterdam waar ik een kijkje mocht nemen bij het vernieuwde Grapedistrict én burgers ging proeven bij de jarige Butcher.

nieuwe app-grapedistrict

Grapedistrict vernieuwt winkel en concept

Als eerste de wijn. Het Grapedistrict aan de Eerste Constantijn Huygenstraat is namelijk vernieuwd. Na 10 jaar ondergaat het hele bedrijf een metamorfose en dat wordt grondig aangepakt. Niet alleen de winkels hebben een nieuw interieur (rustig, maar ook persoonlijk door de foto’s van de ‘grapers’ die aan de muren hangen), ook de manier van wijn aanbieden aan de kopers is compleet vernieuwd. Maar dan ook echt nieuw.

nieuwe app-grapedistrict

Grapedistrict heeft een eigen smaaktest ontwikkeld.

Hierbij gaat de wijnkenner op eigen ontdekkingstocht naar de perfecte wijn door het het doen van een smaaktest en het beoordelen van aangeschafte of geproefde wijn. Denk aan de speciaal samengestelde playlist van Spotify, de Discover Weekly. Tijdens de heropening mag ik ervaren hoe dit precies in zijn werk gaat. Onder het genot van een glas bubbels maak ik de smaaktest op een scherm in de winkel, waarbij wordt geïnventariseerd hoe ik denk over chocola, koffie, fruit en andere dingen die smaak kunnen beïnvloeden en bepalen.

nieuwe app-grapedistrict

Op basis van mijn scores krijg ik verschillende wijnen geadviseerd. Vervolgens komt het allerleukste deel: proeven!
Ik krijg mijn persoonlijk samengestelde top 3 ingeschonken: een biologische Sauvignon Blanc/Semillon van La Combe de Grinou, een Reserva van Lista Negra en de Los Bagatelle Saint Chinian.

Volgens éen van de medewerkers heb ik een typische smaak.

Dit komt vooral bij de volle en karakteristieke Reserva goed naar voren: either you hate it or love it and, I love it! De test van het GrapeDistrict heeft mijn voorkeur voor verrassende smaken goed opgemerkt.

nieuwe app-grapedistrict

Wijn app van Grapedistrict, geeft suggesties voor wijnen!

Het mooiste is: door het beoordelen van de wijnen die ik proef in de app van GrapeDistrict, Locals, krijg ik door middel van een algoritme, suggesties voor vergelijkbare wijnen die ik wellicht ook interessant kan vinden.  Dit wordt niet op druif of regio gebaseerd maar enkel op elementen die de smaak van de wijn vormen. Een wijn- DNA wat door een panel van wijnkenners is samengesteld en voor elke ingekochte wijn wordt gemaakt en wordt gebruikt bij het algoritme. Soort van cookies dus, of Spotify, of Instagram. Alleen kan ik dit algoritme een stuk meer waarderen dan die op social media gebruikt wordt.

nieuwe app-grapedistrict

Het persoonlijke smaakprofiel kan helpen bij het ontdekken van nieuwe smaken en het vormen van een mooie wijncollectie thuis. Het Grapedistrict op zijn beurt, kan de uitkomsten van de smaakprofielen weer goed gebruiken bij het inkopen van nieuwe wijn en het afstemmen van het assortiment op de klanten. 

Zo vertelt Freek Padberg, medeoprichter van Grapedistrict: 

‘Tien jaar geleden wilde Grapedistrict wijn kopen makkelijker maken door ons assortiment niet op regio, maar op smaakprofiel in te delen. Na tien jaar gaan we een stap verder. Van ‘Drink Different’ naar ‘Echte Smaak is Persoonlijk’. Met onze smaakprofielen en de nieuwe app moet iedereen steeds nieuwe wijnen kunnen ontdekken. We willen steeds betere matches maken tussen wijn, wijndrinker en wijnmoment. Want niets is zo persoonlijk als smaak.’ 

nieuwe app-grapedistrict

Download app “Locals”

Dus: Download de app ‘Locals‘, doe de test in de winkel en ontdek wat jouw persoonlijke profiel is. Geniet van de verhalen over de herkomst van de wijn die door middel van de persoonlijke foto’s aan de wand worden verteld. Maar ga vooral proeven en beoordelen zodat je uiteindelijk bij die ene favoriete wijn uit zal komen. 

Lichtelijk aangeschoten en met de Lista Negra Reserva veilig in mijn rugzak, vertrek ik naar The Butcher in de A’dam toren. The Butcher bestaat 5 jaar en dat moet gevierd worden met een limited edition burger. Vooral na alle heerlijke wijntjes is dit een mooie afsluiter van de avond én (ik blijf een Brabo en soms nog wat onwennig in de grote stad) ik kan eindelijk de A’dam toren eens van dichtbij bekijken. 

nieuwe app-grapedistrict

Burger en locatie: beiden een ruim voldoende, want zowel mijn burger als die van mijn tafelgenoot zijn binnen no time verorberd.

Happy Anniversary Butcher!

Geef een reactie