De leukste ijsbaan van Amsterdam

comments 2
ice-amsterdam-museumplein

Het museumplein in Amsterdam is eens per jaar nog net iets mooier dan normaal. Als het water zich verruilt voor ijs en alle Amsterdammers hun schaatsen onderbinden voor een rondje zwieren met uitzicht op het Rijksmuseum. Dit alles is natuurlijk al memorabel en dan zo vlak voor de kerst poppen er vanuit het niets ineens houten huisje op; ICE Amsterdam

ICE Amsterdam is er weer vanaf 14 november 2020

ice-village-ice-amsterdam-ijsbaan-uitzicht-bovenice-village-ice-amsterdam-ijsbaan

Lees ook: Wat is er te doen dit najaar in Amsterdam?

Ice Amsterdam

Ice Village is de weken voor kerst te vinden naast de ijsbaan op het museumplein. Deze kerstmarkt valt zo erg in de smaak dat de vergunning voor een kerstmarkt aan het Rembrandtplein vervallen is. Met de verbouwing aan het Leidseplein heeft de Ice Village dikke mazzel dit jaar. Het is dan ook gezellig druk als ik aankomen op zaterdagochtend rond de klok van 11 uur. We krijgen een mooie rondleiding over het hele terrein en mogen zelfs even in een hoogwerker om de markt vanaf boven te bekijken. Toen viel het mij pas echt op hoe groot de markt eigenlijk is, En gelukkig voor jou en mij is de variatie er vele malen groter dan de gemiddelde kerstmarkt.

By Dreams: Een beetje Ibiza in de het hartje van Amsterdam. Ibiza Style kleren en sieraden in poederzachte tinten.

Ice-village-amsterdam-by-dreams-kleding-ibiza-style

POP-UP

Ook jonge ondernemers krijgen een kans bij de Ice Village. Voor een ieder die de huur van 2 weken (nog) niet kan opbrengen, is er een speciaal POP-UP plein gecreëerd. Hier kunnen webshops, ondernemers en makers voor bijvoorbeeld 2 of 3 dagen een kraampje huren om zo hun producten aan de man te brengen. Zo ook By Caitlin een kraampje vol handgemaakte leuke cadeautjes. Mooie kaarten, sieraden en hebbedingen.

Lees ook: De leukste pop-up shops van dit moment in Amsterdam

Ice-village-amsterdam-pop-up-kraam-by-caitlin

Food trucks

En wat is een kerstmarkt zonder foodtrucks. Er staat teveel om allemaal op te noemen. Maar de volgende trucks vielen mij echt op;

Chocolade Zoenen: een stand voor chocolade zoenen in alle smaken van de regenboog voor de zoetekauwen onder ons.

ice-village-eetkraam-chocolade-zoenen

Stassen: Cider en raclette, daar gaat mijn Francofiele hart natuurlijk harder van kloppen.

ice-village-eetkraam-cider-raclette

Paradijsvogel: Een prachtige kraam vol met smaken. Achter ieder smaak ligt een prachtig verhaal verscholen. Een familiebedrijf waar de passie vanaf druipt. Met in het midden van de kraam een klein altaartje voor moeders die haar naam verbonden heeft aan de rozenchutney, waar ik ik voor de rest van mijn leven de smaak niet meer van vergeten zal.

Ice-village-amsterdam-foodtruck-paradijsvogel-rozenchutney

Hete Piepers: Als iemand zo vol liefde over piepers praat en er 150 in zijn oven weet te proppen om ze vervolgens te vullen met o.a. zelf gegaarde pulled pork, heb je natuurlijk mijn volledige aandacht. Hier kom ik ergens de komende week nog even speciaal voor terug.

Ice-village-amsterdam-food-stand-hete-piepers

SOEP & STAMPOT: Deze knalrode foodtruck valt meteen op vanuit de verte. Vol met ons favoriete comfortfood. Warm hier op met een kop heerlijke snert of pompoensoep.

Ice-village-amsterdam-foodtruck-soep-stamppot

Dit is slechts een greep uit de vele toffe stands en eetkramen die er staan, dus heb je een ochtend, middag, avond vrij? Ga lekker schaatsen en kom daarna heerlijk bij in de Ice Village. Wacht niet te lang, want de Kerstmarkt staat er maar tot 30 december. Schaatsen kan je gelukkig nog doen tot en met 5 februari voor maar 6 euro per persoon!

Ice-village-amsterdam-foodtruck-ofyr-varkenshaas

ICE*Amsterdam op het museumplein

Wist je dat er van 1880 tot 1937 op het Museumplein in Amsterdam geschaatst werd? En van 1889 tot 1897 zelf jaar een WK allround voor mannen! Helaas werd het na 1937 stil in de winter op het museumplein. Gelukkig is het sinds 2000 weer iedere winter gegarandeerde ijspret op het museumplein. Dit jaar vindt ICE Amsterdam plaats van 14 november 2020-31 januari 2021.

ijsbaan-amsterdam-ice-amsterdam-museumplein

Leuk om te doen in Amsterdam:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 Comments

    Geef een reactie