Kattencafé Kopjes | Amsterdam

comments 2
kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_schaduw

Het duurde even voor we terecht konden, maar vandaag hadden we toch echt gereserveerd. Reserveren is noodzakelijk vanwege het enorme animo dat er al vanaf het begin is voor Kattencafé Kopjes.

kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_kat_spelen

Eigenaresse Lenny Popelier spotte dit concept al in New York en Parijs en heeft vervolgens een succesvolle crowdfunding opgezet. En nu hebben we een heus kattencafé in ons gezellige Amsterdam West. In het kattencafé wonen 8 katten uit het asiel. Zoals ik al zei, kan je niet zomaar binnenlopen bij het kattencafé, het beste is van tevoren even te reserveren. Teveel drukte heeft een slechte invloed op de katten en katten zijn blijkbaar zo populair dat men er voor in de rij wil staan.

Als je binnenkomt bij het kattencafé mag je eerst je handen desinfecteren om te zorgen dat je geen ziektes mee naar binnen neemt en krijg je de huisregels te horen. De ruimte is super sfeervol ingedeeld met veel oog voor detail. Het hele kattencafé hangt en staat vol met leuke accessoires in de vorm van een kat.

kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_kattenkunst

In de voorruimte worden de bestellingen klaar gemaakt en hier kunnen de katten niet komen. Ze hebben waanzinnig mooie taarten, biologische limonades en goede koffie. Dus mocht je net als ik niets met katten hebben en zelfs lichtelijk allergisch zijn, dan is al dat lekkers op zich al een reden om toch even te gaan kijken. Uiteraard word er voor de katten ook goed gezorgd, daar betaal je een kleine bijdrage van € 3,00 voor.

kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_kattengras

Mijn gezelschap was hevig onder de indruk van de katten en dan voornamelijk van de zwerfkat die nog steeds denkt hij zelf voor zijn eten moet zorgen. Bij ieder taartje wat op tafel verscheen, nam hij een flinke sprong om zijn pootje erbij te krijgen. Hier werden we van tevoren al voor gewaarschuwd, maar het blijft hilarisch om die kat te zien springen.

kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_kat_met_honger

De katten hebben volop de ruimte om te spelen en er wordt wat af geaaid. Miauw!

kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_kat_aaien

Kattencafé Kopjes | Marco Polostraat 211 | Amsterdam

2 Comments

    Geef een reactie