De beste kidsproof musea in London

kids-proof-london-Horniman Museum

Hi, mijn naam is Jeannine Mosman en eigenaar van de blog Urban Notulist. Samen met mijn partner Ralf en onze dochter Lara (4 jaar) zijn we in september 2017 verhuisd van Rotterdam naar Londen. Een spannend avontuur en een geweldige ervaring! Wonen in een nog grotere stad, verdeeld in vele buurten, elk met een eigen identiteit en sfeer. Een nieuwe thuisstad, met tal van (kidsproof) hotspots in London om te ontdekken. Voor Instagrambloggers.nl deel ik graag met jullie onze favorieten.

Kindvriendelijke musea in London

Londen kent veel beroemde musea die geweldig zijn om met kinderen te bezoeken. Veelal bieden naast vaste collecties ook afwisselende tentoonstellingen en hebben vaak een speciaal opgezet programma voor kinderen. Heerlijk om er een middag voor uit te trekken.

Horniman Museum: Een prachtig natuur historisch museum ten zuiden van Londen met opgezette dieren, insecten, een vlindertuin en zelfs een muziekkelder met instrumenten van over de hele wereld. Het Horniman Museum heeft veel te bieden voor alle leeftijden.

NOTE: Ze organiseren wekelijks activiteiten: van voorlees ochtenden tot knutsel middagen en van live optredens tot voedselmarkten.

kids-proof-london-Horniman Museum


Transport Museum: Dit museum in Covent Garden staat in het teken van het transport in Londen. Een groot favoriet onder de jeugd, maar ook voor volwassenen is er genoeg te zien. Middels een speurtocht reis je mee door de tijd, van paardenwagens tot aan de London Underground. De tentoonstelling is speels opgezet met interactieve elementen en voorzien van meerdere speelhoeken waar kinderen de kans krijgen zelf een metro of bus te besturen.

kidsproof-spots-london-Transport Museum

National Maritime Museum: Het National Maritime Museum bevindt zich in Greenwich en grenst letterlijk aan het prachtige Greenwich Park. Verspreid over drie verdiepingen vindt je meerdere galerijen met verschillende thema’s die allemaal te maken hebben met de scheepvaart en de zee. Met meer dan twee miljoen objecten, variërend van schilderijen, meetinstrumenten, kaarten, scheepsmodellen, kostuums en boeken, zijn de afdelingen binnen het National Maritime Museum zo groot als de scheepsgeschiedenis van Groot-Brittannië zelf.

Ahoy! Gallery

Er zijn diverse ruimtes verspreid over het museum die specifiek zijn afgestemd op kinderen, zoals de ‘Ahoy! Gallery’. Een overdekte speelhoek met modellen van scheepsdekken en hutten om in te spelen. De oudere kinderen kunnen zich vermaken in de ‘All Hand’s Interactive Gallery’, een speelse ingerichte ruimte waar ze ondermeer een kanon kunnen afvuren, zich kunnen verkleden en goederen kunnen verplaatsen met een echte hijskraan.

London Museum of Water & Steam 
Het London Museum of Water & Steam is een prachtig museum vol bewegende elementen en fascinerende objecten die het verhaal tonen over de evolutie van de stoommachine technologie door de eeuwen heen. De tentoonstelling is speels van opzet met interactieve elementen zoals de Waterwork Gallery en de Waterworks Railway waar je een ritje kunt maken met een originele stoomtrein.

View this post on Instagram

Now that half term has started, London seems to be fully dedicated to children’s activities. Whether it concerns theater, sports or museums, there is plenty to do every day. Many have organized additional activities during this period, next to the regular program. For example the @londonmuseumofwaterandsteam in Brentford, where the SpOOkfest takes place from 20 to 28 October. We paid a visit in appropriate costume and immersed ourselves in the world of London’s water supplies and creepy creatures💦🎃🕸 New post online 👉🏼 www.urban-notulist.com (link in bio) • • • • • #london #explorelondon #westlondon #brentford #londonmuseums #londonmuseumofwaterandsteam #thingstodoinlondon #kidsactivities #halfterm #halloween #londonkids #takethemsomewhere #tinybigadventures #timeoutlondon #citymom #ukblogger #urbannotulist

A post shared by Jeannine Mosman (@jeanninemosman) on

De beste kidsproof musea in London

Design Museum
Het museum is ‘s werelds toonaangevende museum op het gebied van hedendaags design en architectuur. Daarnaast biedt het een internationaal platform voor hedendaagse ontwerpers. De collectie van het Design Museum is een belangrijk verslag van de meest invloedrijke ontwerpen die de moderne wereld hebben gevormd. Het museum biedt een inleiding tot de geschiedenis van hedendaags design en de toekomst van design met permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Super leuk om je kinderen mee naar toe te nemen en ze onder te dompelen in de wereld die invloed heeft op dat van henzelf.

kidsproof-spots-london-Design Museum

Victoria & Albert Museum
Het V&A museum in South Kensington is één van de grootste in art & design en heeft een vaste collectie van meer dan 2,3 miljoen objecten. Het museum beheert zowel historische als moderne (toegepaste) kunst welke langzaam in elkaar overlopen. Wanneer je door de gangen dwaalt van het prachtige historische gebouw, voel je dat alles perfect in balans is. Groot favoriet bij kinderen is de theater- en performance afdeling waar je verbazing-wekkende kostuums, maskers en decor modellen kunt aanschouwen.

kindvriendelijk-london-V&A Museum

Science Museum
Gek op wetenschap en alles wat ermee te maken heeft? Bezoek dan het Science Museum in South Kensington. Hier kun je gerust een hele middag voor uittrekken. Dit prachtige museum is opgedeeld in meerdere lagen en huisvest een schat aan objecten en informatie. Voor de allerkleinsten is er een interactieve speelruimte ingericht op de begane grond.

kindvriendelijk-london-Science Museum

Natural History Museum
Natuurliefhebbers met kinderen kunnen hun hart op met een bezoek aan het Natural History Museum in South Kensington, London. Dit museum huisvest naast twee anderen, ’s werelds grootste collectie op het gebied van natuur en diens geschiedenis. Niet alleen de collectie is adembenemend, ook het historische gebouw met zijn prachtige hoge plafonds en marmeren trappen is meer dan de moeite waard om te bewonderen.

Natural History Museum London

leukste-musea-london

Stedentrip naar London met of zonder kids:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.