10 mooie plantenwinkels op de wereld, geselecteerd door Urban Jungle Blog

plantenwinkels-wereld

Een lijst maken van mijn favoriete plantenwinkels over de hele wereld is als het kiezen van je favoriete gerecht. Het is bijna onmogelijk, althans voor mij als echte plantenliefhebber. Maar er zijn enkele plantenwinkels die nooit teleurstellen, die weten hoe ze hun plantgoederen kunnen laten zien, veel mooie foto’s op Instagram kunnen delen en klanten kunnen helpen de perfecte plant voor hen te vinden. En veel van de onderstaande winkels verkopen ook ons ​​Urban Jungle boek, wat ze voor mij extra speciaal maakt;)

Gastblog door Judith from Urban Jungle Blog Update april 2020: Judith & Igor hebben wederom een fantastisch boek uitgegeven: Plant Tribe

Eén van de dingen die ik me realiseerde sinds ik 15 jaar geleden naar het buitenland verhuisde, is dat iedereen in Nederland ZO verwend wordt met mooie (en zeer betaalbare!) Planten in tuincentra, bloemisten, lokale telers en geweldige plantenwinkels. Mijn favoriet is Wildernis in Amsterdam, maar winkels als Groene Vingers Delft, Stek de Stadstuinwinkel in Rotterdam, Plantaardig Middelburg en Oerwoud Den Bosch zijn ook echt fantastisch. Of moet ik zeggen plantastisch?

Mama Petula | Paris

10-pretty-plant-shops-mamapetula

Allereerst: de winkel die het dichtst bij mijn huis staat: Mama Petula in Parijs. Het is een prachtige plant-concept store in een huisje van een voormalig ziekenhuis in het 14e arrondissement. Caroline en haar team kopen de mooiste planten, zaden, botanische lekkernijen, aarde en veel ‘geleefde’ terracotta potten. Houd er rekening mee dat Mama Petula alleen geopend is op zaterdag en zondag. Als je het hele weekend in Parijs bent, bezoek dan hun groene hoekwinkel in Welcome Bio Bazar!

Kaktus | København

10-pretty-plant-shops-kaktus_kbh

Cactussen zijn mijn favoriete planten en ik krijg er nooit genoeg van. Net als de meisjes bij Kaktus København.

The Sill | New York City

10-pretty-plant-shops-thesill

Onze vrienden bij The Sill doen geweldig werk en brengen gemakkelijk te verzorgen kamerplanten naar de mensen in NYC. Ik vind het ook heel leuk dat ze regelmatig live gaan op Instagram om plantenkennis te delen met hun publiek en alle gestelde vragen te beantwoorden.

Folia Collective | Los Angeles

10-pretty-plant-shops-foliacollective

Planten planten planten, Danae is geobsedeerd door planten en ook hoofdredacteur bij The Jungalow;) Ze is de koningin van plantachtige pop-upwinkels!

Conservatory Archives | London

10-pretty-plant-shops-conservatory_archives

Het allerbeste in Londen! Jin en haar team selecteren de mooiste planten en werken ook aan zoveel coole plantprojecten!

Miroja | Seattle

10-pretty-plant-shops-fernshopcincinnati

Een weelderige oase met veel plantenaccessoires midden in Seattle!

Pistils Nursery | Portland 

10-pretty-plant-shops-pistilsnursery

Deze winkel zorgt ervoor dat ik meteen een ticket naar Portland wil boeken … en ik heb er meteen spijt van dat ik niet al hun planten mee naar huis kan nemen;)

Solabee Flowers | Portland

10-pretty-plant-shops-solabeeflowers

Ook in Portland! Hun planten en ruimte zijn extreem fotogeniek (heb je hun tegelvloer gezien ?! Zwijmel!).

Little Leaf Co| Myaree

10-pretty-plant-shops-littleleafco

Het zien van de selectie van planten die “Down Under” worden aangeboden (met hun zeer strikte importregels), is altijd erg intrigerend.

Plant by Packwood | Melbourne

10-pretty-plant-shops-plantbypackwood

TIP: Als je meer geweldige plantenwinkels wilt zien en bezoeken, hebben Igor en ik onze favoriete winkels voor plantenliefhebbers in ons Urban Jungle-boek vermeld!

En elk weekend hebben we een prachtige plantenwinkel op ons Urban Jungle Bloggers instagram-account, want weekenden zijn voor plantenwinkelen, toch ?!

Hou je van groen? Lees dan ook!

De mooiste plantenwinkels ter wereld