5 Tips om meer uit je Efteling bezoek te halen

5-tips-efteling

Ga jij binnenkort naar de Efteling? Bof jij even! 5 praktische tips & tricks om meer uit je Efteling bezoek te halen. Veel plezier!

Update: De Efteling bezoeken in tijden van Corona? Dat kan prima, ons advies is om de weekenden en vakanties te vermijden. De rijen zijn door de 1,5 meter afstand misschien wel langer, maar duren korter. Door het hele park zijn maatregelen genomen en is er rekening gehouden met looprichtingen. Wil je meer weten, lees dan hier wat de Efteling heeft aangepast.

Download de Efteling app met actuele wachttijden

Voordat je naar de Efteling gaat is het aan te raden om de Efteling app te downloaden. Naast een handige plattegrond om alles zo snel mogelijk te kunnen vinden, geeft de app ook de actuele wachttijden per attractie aan. Ook kan je via de app reserveren voor de Python (scheelt je veel wachten, want je kan dan gegarandeerd binnen 15 minuten erin) of voor één van de restaurants die de Efteling na sluitingstijd nog te bieden heeft. Zo haal je meer uit je Efteling bezoek!

Download de Efteling app voor tips en tricks

Foto via de Efteling

5-tips-efteling-piranha5-tips-efteling-cute-house-efteling

Tip voor de Efteling: Boek een overnachting in het Loonsche Land

Als je besluit te overnachten in het Loonsche Land, mag je iedere dag een half uur eerder het park in dan de rest van de bezoekers. Bedenk goed van tevoren welke attractie je dan als eerste wilt doen en wandel daar dan als eerste naar toe. Gewonnen tijd!

5-tips-efteling-slapen-loonsche-land

Overnachten bij Bosrijk

Overnachten bij de Efteling kan in Bosrijk, Loonsche Land en het Efteling Hotel. Wij sliepen in het hotel bij Loonsche Land. De kamers zijn volledig ingericht op gezinnen. Wij hadden een kamer waar plek was voor minstens drie kinderen. Echt ideaal. Op de televisie kijk je uiteraard naar sprookjes op het Efteling kanaal. 

TIP: Ken je het kidsproof Guest Hotel in Kaatsheuvel zelf al?

Overnachten in Loonsche Land

Altijd al eens willen slapen tussen de wilde dieren? Lees ons blog over het nieuwe Safari Resort in de Beekse Bergen!

5-tips-efteling-aqua-noura

Efteling tip: Lunchen op de Gondoletta

De bootjes van de Gondoletta ogen op het eerste blik misschien wat saai. Maar waarom scoor je geen lunch en in plaats van die op het terras op te eten, neem je deze mee en nuttig je die in de Gondoletta, terwijl je de Efteling vanaf het water bekijkt. Je voeten laten rusten en tegelijkertijd even rustig genieten van je lunch. 

Tip; ga lunchen in de Gondoletta in de Efteling

Verleng je verblijf in de Efteling en blijf eten in het Wapen van Raveleijn

Vroeger werden wij door onze ouders al rond 16 uur de Efteling uitgejaagd, want we moesten op tijd weer thuis zijn om te eten. Bespaar je dit gestress, boek gezellig een diner bij Het Wapen van Raveleijn (30,- inclusief drankjes) en na afloop wandel je door een vrijwel verlaten Efteling terug naar de uitgang. Succes gegarandeerd. 

TIP: Wij bleven ook voor de Raveleijn show. Als je daar heen wilt, vergeet dan niet even te reserveren van tevoren!

Tips voor de Efteling, bezoek de show van Raveleijn

Efteling is ook leuk zonder attracties

Ook op dagen dat het druk is en de wachtrijen wellicht wat langer zijn, is er zoveel lol te beleven in de Efteling.

  • Bezoek alle speeltuintjes in het park, het zijn er meer dan je denkt.
  • Wist je dat je de mensen in de Piranha nog wat natter kunt maken dan ze al zijn? Dat kan aan de zijkant van het parcours, maar pas op dat je zelf niet ook nat gespoten wordt!
  • Eerst een ijsje halen en genieten van het zicht op de Fata Morgana en daarna pas een eventuele rij ingaan. Onze persoonlijke ervaring is ook dat bij warm weer de binnen attracties minder wachttijd hebben en andersom!
  • Haal de Efteling in huis met deze Efteling spellen.

Holle Bolle Gijs is altijd een succes in de EftelingIJsje eten in de EftelingBezoek het Carrousel Paleis in de Efteling

De leukste bestemmingen in Nederland met kinderen.

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.