Allemaal aan de (low en no alcohol) Apéro!

NOLO-alcohol-trend-mocktails

Al jarenlang verbaas ik mij erover dat we in Nederland maar niet echt aan de aperitief willen. De Fransen weten niet beter, de Belgen doen ook goed mee, maar in Nederland kijken ze raar op als ik trek heb in een aperitief. Het mooie aan een aperitief is dat het echt je trek op kan wekken zo vlak voor het eten. Ik vind het vooral gezellig en feestelijk om een lekker drankje te serveren of aan de Apéro te gaan op het terras aan het einde van de dag. Ook een mooi moment om op de NOLO trend in te springen! Lees snel verder…. (laatste update juli 2020)

6 Drankjes die jou vandaag nog aan de Apéro, al dan niet met alcohol, moeten krijgen.

NONA Gin, alcoholvrij.

Als het uit Gent komt, kan het al. bijna niet meer mis.  Charlotte Matthys is afgestudeerd als bio-ingenieur én heeft een enorme passie voor kruiden en natuur.  Met deze kennis ontwikkelde ze haar eigen alcoholvrije gin NONA. Met de naam NONA refereert ze naar de NON Alchol en aan de 9 botanische kruiden die ze verwerkte in deze alcoholvrije gin. Een waardige vervanger voor een echte gin.

REVIEW: ROEST loves gin. De lekkerste gins uit binnen-en buitenland.

alcoholvrije-gin-nona

Lekkere coktailrecepten met NONA, kan je hier vinden.

Alcoholvrije gin van Ceder’s

Ik gooi mijn tonic bij de Ceder’s in het glas en neem een slok. Verbaast over hoezeer dit op een echte gin-tonic lijkt. Neem nog een slok, ja dit lijkt echt verdacht veel op echte gin. Goed gemaakt, mooie fles, ik ben enthousiast! Voor mensen die liever geen sterke drank drinken, Ceder’s is een niet-alcoholisch alternatief voor gin. Ceder’s is van Zweeds / Zuid Afrikaanse afkomst, waar de 2 makers een vallei ontdekte vol botanische kruiden bij het Cederberg-gebergte van de West-Kaap, Zuid-Afrika. Mooi waar reizen toe kan lijden. Een mooi product en een fijne aanvulling voor een non-alcoholisch aperitief. Cheers!

ceder's-alcohol-vrije-ginceder's-alcohol-vrije-gin

Druivensap van wijndruiven | Alain Milliat

Ken je druivensap alleen nog van vroeger, dan heb ik een wake-up call voor je. Druivensap is terug, en hoe. In de supermarkt kan je al steeds meer varianten vinden, maar Alain Milliat deed daar een schepje bovenop.  De boerenzoon uit Lyon begon in 1997 met 6 eigengemaakte producten, die hij aan 60 sommeliers door heel Frankrijk liet proeven. De gastronomie was aangenaam verrast en vanaf toen werden de producten van Alain Milliat verkocht door heel Frankrijk en ver daar buiten.

NOTE: We hebben diverse varianten getest, de conclusie is dat ze allemaal erg zoet zijn. Wij doen ze in de mix met een bruiswater, wat een heerlijk verfrissend drankje oplevert!

druivensap-alain-milliat-alcoholvrij

Druivensap gemaakt van de wijndruiven; Merlot, Syrah, Cabarnet Sauvignon en Chardonnay. Klinkt goed, nietwaar? En dat is het ook. Het druivensap is een prima vervanger voor wijn en laat zich uitstekend paren met diverse gerechten. Het staat niet voor niets op de kaart bij menig fine dining restaurant in o.a. Amsterdam. Als het zo doorgaat, zou dit op de lange termijn ook zomaar in een wat luxere supermarkt in het schap terecht kunnen komen. Bij Petit Gateau en Patisserie Kuyt in Amsterdam kan je de producten van Alain Milliat vinden! Een stijlvol alcohol-vrij drankje die niet misstaat op tafel.

Botanische Spritz met Willem’s Wermoed (The Dry)

Willem liet zich inspireren door de planten uit onze eigen Amsterdamse Hortus Botanicus. Geniet van de subtiele, gebalanceerde tonen van meer dan 20 plantaardige ingrediënten, waaronder salie, jeneverbes, gember en rabarber. Ik vond de andere Willem al lekker, tikkie zoet. Maar dit is per direct mijn favoriet geworden!

apero-willem's-wermoed-dry

  • 50ML Willem’s Wermoed Dutch Dry (18%)
  • 100ML premium tonic water
  • Serveer in een groot wijnglas met ijs, garneer met citroen en rozemarijn of tijm.

apero-willem's-wermoed-dry

NOLO is de trend dit jaar. NOLO staat voor no of low alcohol! De trend op horecagebied van de afgelopen maand. Iedereen springt er massaal op in! En daar is Seedlip een prachtig voorbeeld van.

Seedlip Grove & Tonic

apero-seedlip-alcohol-vrij

Seedlip is een alcoholvrije (en suikervrije) drank die je prima als vervanger van bijvoorbeeld een gin zou kunnen drinken. Hij is beschikbaar in vele smaken en ideaal als je nog moet rijden of zwanger bent. Of wat dacht je van een Seedlip drinken als je even wilt matigen met alcohol. Van Seedlip heb ik de Grove 42 en Spice 94 in huis, voor deze aperitief heb je het volgende nodig. Vul en glas met ijs:

  • 50ML Seedlip Grove
  • Aftoppen met tonic
  • Een sinaasappelschil als garnering.

apero-seedlip-alcohol-vrij

oneUNIT

Ook de bartender scene is de hele NOLO trend niet ontgaan, het mag wel een maatje minder, maar zonder verlies van smaak natuurlijk! Daarom lanceert SpiritsNL, de campagne oneUNIT“. Een supertof initiatief waarbij bartenders de handen ineen om creatieve cocktails te shaken met slechts één unit alcohol, dat gelijk staat aan de hoeveelheid alcohol in een glas bier of wijn.

Dit initiatief wordt kracht bijgezet door een heuse wedstrijd. Een tiental ambassadeurs zijn uitgedaagd de ultieme #oneunit cocktail te bedenken. Zodra de winnende cocktail bekend is, laat ik het weten, want die gaan we natuurlijk even proeven!

One unit

Beeld via Typhoon Hospitality

Ketel One Botanical

Een fris nieuwe versie van de mensen achter Ketel One. Verkrijgbaar in 3 smaken (Grapefruit & Rose, Peach & Orangeblossom en Cucumber & Mint) en ook Ketel One springt volop in op de NOLO trend. De botanical serie is namelijk lager in alcohol, ik mocht de Cucumber & Mint uittesten. Toevallig had ik deze week ook nog een event waar ze de Peach & Orangeblossom als aperitief kreeg. Die deed mij denken aan Dubbelfriss, maar dan met alchohol, iets te geparfumeerd naar mijn smaak. De Cucumber & Mint is heerlijk fris, om een Botanical Spritz te maken, hoef je er slechts ijs, sodawater en een slice komkommer erbij te doen en je hebt een heerlijk verfrissend drankje. Ideaal op alle komende zomerdagen!

ketelone-botanical-spritz

Foto via Ketel One

Fizzy Blossom’s met Boomsma Vlierbessen

apero-likeur-boomsma

Ik ontdekte deze Boomsma likeur (Boomsma kennen we nog van deze gin) met vlierbessen. Sappig, licht kruidig en een tikkie zoet. Heelijk voor in een simpele cocktail.

  • 45 ML Boomsma Vlierbessen
  • 135 ML Ginger Ale
  • Veel ijs en een limoen partje

apero-likeur-boomsma

PS deze likeur is ook lekker als scheutje in je cava. Proost!

Port Tonic

Een lichtere variant van de gin-tonic en in Porto werd ik er op slag verliefd op. Zalig op zomerse dagen.

  • 50 ML witte port
  • 100 ML tonic
  • schijfje citroen
  • paar muntblaadjes
  • ijsklontjes

port-tonic-drinken-citytrip-naar-porto

Wij zijn ook fan van deze drankjes;

Allemaal aan de (low en no alcohol) Apéro!

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.