Blind Tiger Gin, limited edition gin uit België

blind_tiger_gin_instagramblogger_roest_loves_gin

Via Instagram kwam ik vorig jaar Thomas Baert op het spoor. Hij had toen net een batch gin gemaakt die luisterde naar de naam Bonnie & Clyde. Slechts 500 flessen van dit prachtige koppel waren er te verkrijgen. Jammerlijk genoeg viste ik toentertijd net achter het net. Gelukkig spotte ik dit jaar de Blind Tiger Gin. Oh boy, wat een pareltje.

bonnie_clyde_Gin_roestlovesgin_instagramblogger

Een ezel stoot zich in het algemeen slechts eenmaal aan dezelfde steen. Ik hield de beste man in de gaten en kwam er een week geleden achter dat ze weer een mooie batch gin hadden gemaakt. Deze batch luisterde naar de naam Blind Tiger Gin. De naam alleen al insinueerde van alles. Toen ik afgelopen week weer op citytrip naar Gent ging, informeerde ik alvast waar de gin te krijgen was.

Terwijl ik door de straat bij mijn tante wandelde sprak ik Olivier van Jiggers, die mij wist te vertellen dat in de spar van de Sleepstraat een goede selectie sterke drank, en dus ook gins, te verkrijgen was. Op naar de Spar. Ze hadden inderdaad een flink assortiment o.a. Belgische gins, waarvoor ik zeker nog een keer terug ga komen. Maar ik liep in mijn nopjes naar huis met een fles Blind Tiger Gin en niet zomaar een fles, de luxe editie. Inclusief 2 mooie glazen.

Iets wat ik niet wist is dat er wederom 2 batches zijn gemaakt. Ik had de “Imperial Secrets”. De “Piper Cubeba” is een iets straffere versie en komt in een andere kleur fles.

blind_tiger_gin_tonic_instagramblogger

In de winkel vond ik ook een merk tonic waar ik nog niet eerder van had gehoord. Syndrome Tonic, volgens de verpakking verkozen door de Belgische bartenders als beste tonic. Op de site kwam ik erachter dat ze zelf ook gin uitbrengen, het moge duidelijk zijn welke next on my gin-wishlist is.

blind tiger gin

SMAAK: De Blind Tiger Gin behoort tot de ietwat kruidigere gins. Hij ruikt heerlijk zoet als je de fles opent. De overheersende botanicals zijn koriander en jeneverbes. Wat mij betreft het lekkerste te drinken met een neutrale tonic. De geur alleen deed mij al watertanden. En ook dit maal ben ik compleet gevallen voor de uitstraling. Ik kan nu al niet wachten op de volgende batch van Deluxe Distillery. Garneren met jeneverbessen of een takje veeveine (groeit gelukkig op ons dakterras).

Nog meer gins om te proeven:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.