Van boutique hotel naar boutique interieur thuis

Hotel chique interieur thuis

Gekluisterd aan huis, wegdromend bij al die mooie bestemmingen en accommodaties waar je nog heen wilt. Tijdens onze reizen, slapen we soms in de mooiste boutique hotels. Hoe neem je wat van die boutique sfeer mee naar huis? Wij hebben wel wat tips! Met een paar kleine ingrepen tover je jouw eigen huis om tot boetiekhotel. Vakantiegevoel gegarandeerd!

Verticale tuin in je woonkamer

Hotel chique interieur bij je thuis

Wat maakt een boutiquehotel nou een boutique hotel? Wat ons betreft, is het een combinatie van comfort en luxe in een knusse sfeer. Je mag jezelf best een beetje kietelen af en toe, zoals dat zo mooi gezegd wordt. Oftewel wees lief voor jezelf en trakteer jezelf once in a while op een lekker maaltje in bed of op die net wat te dure geurkaars. Wij hebben even gespiekt bij onze favoriete hotels en geven we je graag wat tips mee zodat jij het luxueuze hotelgevoel in eigen huis kunt halen. Geniet ervan!

Een boutique sfeer in je interieur

Ieder hotel heeft een eigen parfum, jouw huis dus ook!

En als ik dan een huisparfum mag aanraden, dan zou ik de geuren van 100BON eens proberen. Dat ruikt heel erg lekker en rustgevend in stressvolle tijden. Hmmmmmm.

De mooiste natuurlijke en duurzame merken voor je interieur

Een huisparfum voor een ontspannen gevoel

Nieuw beddengoed en fijne pyama-all-day-outfits.

Niets kan een slaapkamer zo’n luxe gevoel geven als een nieuw dekbed. Fris gewassen en kraakheldere lakens. Een paar van onze persoonlijke favorieten;

  • Yumeko, duurzaam beddengoed in de mooiste kleuren.
  • Bibelotte (voor de kleintjes).

Beddengoed zoals in een hotel

Breng een vakantieherinnering tot leven op de muur.

Uiteraard kan je een vakantiefoto uitprinten en op je muur hangen, maar onze muren hangen al vol. Zet de sfeer van je favoriete vakantiefoto (mijn citytrip naar Dusseldorf met de mini) om in een moodboard en laat het de basis zijn van een make-over van je badkamer. Deze foto neem ik als basis voor het schilderen van onze badkamer. Voor dat extra luxe gevoel koos ik voor de kleur “Champagne-Pink” een ECOlab verf, gekocht bij Vestingh. Er zijn nog veel meer mooie kleuren te spotten daar! LAB ECO Paint is een ecologische verflijn, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

roze badkamer

Marokko in je woonkamer met de kleden van livingmaroc

Deze beauty van een kleed ligt sinds enige tijd bij ons in de woonkamer. Bizar wat een kleed aan sfeer met je huis kan doen. Iedereen die bij ons binnenloopt, zegt er wat van. Een kleine investering, groots resultaat en je haalt er Marokko, zo mee je huis in, inclusief Sahara zand! De dame achter Living Maroc woont trouwens op een prachtige woonboot en laat je dagelijks zien welke prachtige kleden ze allemaal heeft, dus ga dat volgen.

Mooie Marokkaanse kleden zorgen voor een boetiek sfeer in huis

Jungle vibes vanuit je favoriete koffietent zo in je huis

Een huis zonder planten is gewoon geen huis. En voor ieder persoon zonder groene vingers bestaat een plant die ook jij in leven kunt houden. Buiten de deur werk ik het liefst in koffietentjes, van die fijne knusse hotspots met heel veel planten. Dit bracht mij op het idee om de sfeer van één van mijn favoriete koffietentjes in huis te halen. Et voila….de minigarden. We vonden hem zo leuk dat we er twee bestelde. Een voor in de keuken en één voor in de badkamer.

Geen idee waar je mooie plantjes kunt scoren? Zie hier een blog vol met de mooiste plantwinkels!

minigarden-vertikale-tuin-badkamerplasticiet-plankje-badkamer-gerecycled-plastic

Marmer van gerecycled plastic

Om onze badkamer helemaal af te maken, zocht ik nog een mooie oplossing voor een plank boven ons toilet. Iets waar we al onze toiletspullen op kunnen zetten en wat mij doet denken aan de mooiste marmeren badkamers die je soms tijdens je verblijf in een hotel tegenkomt. Zo’n badkamer waar je eeuwig in wilt badderen. Via, via kwam ik op het spoor van Plasticiet. Zij recyclen plastic tot nieuw materiaal en dat levert bijzondere combinaties op (en is duurzaam!). Menig winkelinterieur en huis wisten ze met hun unieke creaties al te pimpen. Waaronder de winkel van Ace & Tate en de winkel van Joline Jolink. De blizzard is een te gekke marmer lookalike volledig gemaakt van gerecycled plastic.

Ik viel voor de gemarmerde look “Blizzard” stoere print in klassieke kleuren. Het mooie aan dit materiaal is dat het nooit hetzelfde is en altijd zal blijven verrassen.

plasticiet-plankje-badkamer-gerecycled-plastic

Lees ook:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.