Breda, een stad vol design en street art.

Breda-stad-vol-design-en-street-art

Breda, beter bekend als de “Parel van het Zuiden”. Wat ik niet wist, is dat Breda meer dan 60 muurschilderingen heeft en dat niet alleen, Breda is de ultieme stad vol street art voor een dagje weg in eigen land.

 

Dutch Design in Breda

(Dutch) Design is één van de iconen waarmee Brabant zich onderscheidt van andere provincies in Nederland. En daar zijn we bij Instagrambloggers dol op. Ik ging naar Breda, Nassaustad, een stad met een verhaal. En dat verhaal wordt op een heleboel verschillende manieren verteld. O.a. via het Design Festival Graphic Matters  – één van de Dutch Design Iconen van Brabant. Een festival dat bol staat van design en een goede kijk geeft op het hedendaags talent op gebied van grafisch vormgeving.

Breda-stad-vol-design-en-street-art-blind-walls-gallery

Weekendje Brabant? Tip: Check dan ook het blog van collega Droika Engelen, zij bezocht de Design Route met de fiets!

Graphic Matters

De projecten van Graphic Matters laten je stilstaan bij het belang van beeldcultuur in onze maatschappij. Eens in de twee jaar organiseren ze een festival met een programma van tentoonstellingen, workshops, talkshows en events. Naast het festival organiseren ze door het jaar heen aan verschillende projecten in de openbare ruimte gerelateerd aan grafische vormgeving.

graphic-matters-design-festival-breda

Picture by @currystrumpet

graphic-matters-design-festival-breda

Blind Walls Gallery in Breda

De muurschilderingen van de Blind Walls Gallery zijn altijd te bewonderen. Supertof dat zogeheten Blind Walls een nieuwe functie krijgen door middel van street art. De meeste muur schilderingen verbeelden een verhaal gelinkt aan het verleden of de omgeving van de locatie. Download hiervoor de app, zodat je de precieze lokatie en het achtergrondverhaal kunt vinden! Blind Walls organiseert ook regelmatig tours check hiervoor hun website.

Street Art in BredaDe blind walls gallery in Breda is een must visit

De blind walls gallery in Breda is een must visitDe blind walls gallery in Breda is een must visitStreet Art Breda | Graphic Matters

Benieuwd naar wat voor foto’s er door de anderen gemaakt zijn? Check dan de hashtag;  #vbgraphicmattersbreda

Breda geeft je vleugels!

Breda geeft je letterlijk vleugels met het werk; “What Lifts you” van Kelsey Montague. Je kan deze vinden aan de Oude Vest in Breda.

Street Art in Breda geeft je vleugels   Street Art in Breda geeft je vleugels

Nog meer tips voor Brabant, vind je hier:

BREDA, EEN STAD VOL DESIGN EN STREET ART

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.