De leukste cadeaus voor iemand van 10 jaar

düsseldorf met tieners

Wat geef je iemand die alles al heeft? Vorig jaar schreef ik een blog over cadeaus voor iemand van 9. Een jaar later, veel is verandert en iets wat mij opvalt; speelgoed verdwijnt langzaam uit huis. Maar wat komt er voor terug? Ik probeerde wat wensen van onze bijna 10-jarige te verzamelen en vulde het aan met mooie cadeaus die ik zelf spotte.

Speelgoed Deals 2020Speelgoed Deals 2020

Poster voor de fangirl of fanboy

Iets leuks voor de kamer is altijd een goed idee. Hier in huis hebben we een Billie Eilish fan. Deze poster staat hoog op de verlanglijst.

Scrunchies in alle soorten en maten

Of het nu metallic, knalroze of met dierenprint is, scrunchies kan je niet genoeg hebben en vormen het ultieme cadeautje these days. Hier favoriet is de laatste hype. Een “teddy” scrunchie.

Jazz op recept

Het is nooit te vroeg om te beginnen met de muzikale opvoeding. Het boek “Jazz op Recept” is de perfecte start. Dit is alweer hun derde Jazz voor Kinderen album: Jazz Op Recept! Elf nieuwe liedjes die iedereen die ‘vast’ zit, zullen omtoveren in een ‘Jazzcat’. Rijk geïllustreerd door Bert Bogaerts. Nina zweet peentjes en raakt in paniek als er geen gebruiksaanwijzing, is of geen blazmuziek. De dokter ziet het meteen en stuurt haar met spoed door naar MrLuca. Zo maakt Nina kennis met de wereld van Jazz. Van stotteren tot scatten binnen een uur. Genezing gegarandeerd! Uiteraard zit er een cd vol liedjes bij.

TIP: Je koopt dit boek hier. Hou ook de website in de gaten, ze geven jaarlijks een jazz concert voor kinderen!

Jazz voor kinderen - Jazz op recept van Mr Luca Jazz voor kinderen - Jazz op recept van Mr Luca

Tienerkamer make-over

Dat ze tiener wordt, betekende ook dat er in huis iets zal moeten veranderen. De kamer stond nog vol met knuffels en poppen waar al een tijdje niet echt meer naar gekeken wordt. Haar kamertje is superklein, maar groot genoeg om nog iets leuks te kunnen doen. Ik spotte deze items die perfect zijn voor een tienerkamer. Thema: Aesthetic Room.

Dekbed

Al jaren zeurt onze verse tiener over een huisdier. Na een hamster, staakte onze huisdier pogingen, ik ben allergisch voor katten. Maar ook daar heb ik wat op gevonden. Namelijk dit fantastische dekbed van SNURK. Een beetje humor moet kunnen, toch? Heeft zij eindelijk een kat en ik kan rustig blijven ademen. En laten we wel wezen, dit dekbed staat leuk op iedere kamer.

Deze dekbedden zijn leuk voor alle leeftijden. Kijk hier voor cadeautips voor de 6-jarige!

Leuk vloerkleed voor in de tienerkamer

Haar eisen: hoogpolig. Onze eisen: leuk, betaalbaar, niet te groot en het liefst klassiek. Ik ben helemaal weg van de nieuwe IKEA collectie waar ik dit kleed zag van Misaki Kawai, die het namaakte naar de samenstelling van haar eigen gezin. Hier herken ik wel iets in. Helaas net iets te prijzig.

ikea-vloerkleed-misaki-kawai

NERF Blasters (mini)

Tja, dit item staat dus al sinds 2 jaar op de wishlist van Sinterklaas tot verjaardag. Tot op heden hebben we het genegeerd, tot ik onlangs de kleine nerf blasters met targets spotte. Je richt dus niet op iemand, maar op een flesje. Die flesjes zijn voorzien van een puntensysteem en je kan het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je begrijpt dat ik het zelf ook al even heb uitgetest.

Ketting

Het eerste jaar als tiener, ik mag al niet meer helpen met kleren uitkiezen. Winkelen doen we inmiddels samen of ik krijg duidelijke opdrachten. Kleur is niet mijn sterkste kant, ik koop vaak donkerblauw, zwart en grijs. Maar juist die outfits zijn het beste op te fleuren met een ketting. En toen kwam ik de kettingen van Topanga tegen, oftewel Jamielee Huisman. Ze zag vergelijkbare kettingen ooit, maar die waren zo duur, dat ze bedacht dat ze dit zelf beter en goedkoper kon en zo ontstond Topanga. Kleurrijke kettingen en/of armbanden die je kan personaliseren met een naam.

Party & Co (junior)

Vooral op vakantie spelen we graag spelletjes, maar hier hebben we een buurmeisje die altijd wel in is voor een spelletje. Onlangs was onze dame daar dus spelen en kwam dol enthousiast terug, want ze had Party & Co junior gespeeld. Met stip op 1 op haar verlanglijst. Andere leuke spelletjes, tippen we hier. 

Instax Camera

Als ik om mij heen kijk bij de andere tienerfeestjes, is de Instax camera aan cadeau voor de tiener wat ik keer op keer zie terugkomen. In de meest zoete kleurtjes mint, roze, en lichtblauw en verkrijgbaar bij veel winkels. Mijn dochter is, hoe kan het ook anders, best geïnteresseerd in fotograferen. Eerst dachten we nog aan een echte camera, maar daar hebben we er al best wat van in huis. Toen ik jonger was, was ik enorm fan van Lomography, ik heb meerdere “fun camera’s” van hen in huis. En wat blijkt? Lomography heeft ook een Instant camera. En we hebben er een setje extra lenzen bij gedaan. Wat deze camera onderscheidt van andere instant camera’s is de uitgebreide functieset, inclusief add-on lenzen, een verscheidenheid aan filters en de verschillende opname mogelijkheden”

instax-camera-lomography-verjaardagscadeau

Nog meer cadeau inspiratie op Instagrambloggers.nl:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.