Duurzame merken voor een beter milieu thuis en op reis

sodastream-duurzaam

We zijn hier op ons reisblog vaak meer bezig met mooie plaatje dan mooie praatjes. En daar willen we verandering in brengen. Duurzame merken die het verschil maken, met regelmatige updates, want er is nog een boel te winnen op gebied van duurzaamheid.

Duurzaam tassenmerk

Ik gebruik zelf echt al jaren geen plastic tasjes meer. Je kan mij inmiddels uittekenen in een Loqi of een Susan Bijl tas. Susan maakt haar tassen van restmateriaal van zeil. Loqi laat zich regelmatig inspireren door kunstenaars. Dikke liefde voor beide. Nog een tassenmerk wat steeds meer groene stappen maakt; Must have Fjällräven tassen voor grote en kleine avonturen

loqi-tas-beter-milieutravel-essentials-van-hollandse-bodem

The Good Roll – WC papier voor het goede doel

Dit is een win/win/win! The Good Roll is niet alleen een leuke toiletrol om te zien, ook besteden ze 50% van de inkomsten aan het bouwen van toiletten in ontwikkelingslanden. Er zit geen plastic omheen, maar een papieren wrapper met een gezellig printje. Let op, want deze rol gaat de wereld veroveren, mark my words!

Minder Plastic = Sodastream

Hier thuis drink ik makkelijk een liter spa per dag. Wekelijks zijn dat best wel wat flessen plastic die er doorgaan. Natuurlijk zit daar statiegeld op, maar wat als ik die plastic flessen nou helemaal zou kunnen skippen? En toen kwam ik Sodastream op het spoor. De fles is navulbaar, we hebben er zelfs 1 bij gescoord. Met een druk op de knop, voeg ik bruis toen aan ons kraanwater. Geen plastic flessen meer. Als ik behoefte heb aan een smaakje, dan hebben ze zelf ook mixes, waarmee ik een paar liter mocktail of drisdrank kan maken. Populair bij ons is de alcohol vrije versie van de Aperol Spritz. We zijn zo fan, dat we onze Sodastream zelfs mee op vakantie nemen. De fliter kan je op best veel plekken kopen. Met een filter kan je 90 liter maken ongeveer. Ben je uiteindelijk nog goedkoper uit, en je zit nooit zonder!

Sinds kort is Sodastream ook bij HEMA te vinden, dat is nog eens om de hoek!

sodastream-duurzaam

Wasteboards

En hoe briljant is dit? Skateboards gemaakt van plastic doppen. Nog leuker, verzamel zelf een jaar lang al je plastic doppen en laat er een skateboard van maken. Dit soort initiatieven zou ik wel vaker willen zien!

  • Elho maakte de Groenste Grachten Pot gemaakt van plastic doppen opgevist uit de gracht. Lees hier verder.
  • Plasticiet maakt meubels van gerecycled plastic, wij hebben een plankje hiervan in onze badkamer.

skateboard-gemaakt-van-plastic-doppen

Op zoek naar nog meer goede maar vooral duurzame tips? Ik hou altijd het blog van “Een goed verhaal” in de gaten! Voor een duurzame lifestyle!

Nog meer duurzame inspiratie:

duurzame merken

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.