Duurzame roadtrip naar Frankrijk met de Peugeot 308 SW Hybrid

comment 0
Duurzame roadtrip naar Frankrijk met de Peugeot 308 Hybrid e

Een roadtrip in Frankrijk is altijd een goed idee. Een duurzame roadtrip in Frankrijk is zelfs een beter idee. Tijdens onze roadtrip door Bretagne, reden wij in de gloednieuwe Peugeot 308 SW Hybrid.

Peugeot 308 verkozen tot vrouwenauto van het jaar 2022

Net voordat we op roadtrip naar Bretagne vertrokken, werd de Peugeot 308 verkozen tot “womans world car of the year”. Dat klonk ons direct als muziek in de oren. Tijdens het eerste ritje moest ik even wennen aan hoe sportief deze wagen rijdt, zeker in vergelijking met mijn eigen auto. Toch voelde ik mij er vanaf het eerste moment compleet in thuis.

De auto zoeft over de weg, ik ben snel vertrouwd met alle opties en voel me vooral veilig in de auto. En met veilig bedoel ik comfortabel genoeg om even wat extra mijn best te doen bij het stoplicht en als eerste weg te zijn.

Peugeot 308 verkozen tot vrouwenauto van het jaar 2022

Tot 60 km Elektrisch rijden

Met de hybride Peugeot 308 SW Hybride kan je met gemak tot 60 kilometer elektrisch rijden. Daarna ben je niet meteen verplicht tot laden, maar kun je gewoon verder op een zuinige benzine motor. Die combinatie is natuurlijk perfect in het buitenland, de mentale rust van een benzine motor als back-up met het comfort en de zuinigheid van elektrisch rijden. Als je tijdens je vakantie op je bestemming bent is het met die 60 kilometer actieradius dus heel erg goed te doen om duurzaam de omgeving te ontdekken.

Tot 60 km Elektrisch rijden

De voordelen van met een Plug-in hybride op vakantie gaan

  • Duurzamer en milieubewuster rijden
  • Grote afstanden afleggen zonder stress over opladen.
  • Je bespaart flink wat brandstof door alle eco snufjes.
  • Laad je ter plekke op, dan kun je alle dagtrips tot 60 km volledig elektrisch rijden

De voordelen van met een Plug-in hybride op vakantie gaan

De auto opladen op reis

Wat praktische tips om je auto “en route” op te laden.

  • Als je al van tevoren weet waar je heen gaat. Informeer bij de accommodatie waar je verblijft of ze mogelijkheid hebben om de auto op te laden, of waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt is.
  • Laden is echt anders dan tanken, je hoeft er niet bij te blijven! Combineer dus het laden met een andere activiteit. Veel supermarkten hebben bijvoorbeeld laadpalen, dan doe je boodschappen en is je auto opgeladen als je klaar bent.
  • Je Nederlandse laadpas is niet altijd geldig in het buitenland. Zoek dit van tevoren even goed uit zodat je met een gerust hart op pad kunt. Geen stress, je kan bij zo’n 80% van de laadpalen terecht en dat is een boel.

De auto opladen op reis

Elektrisch versus Hybride rijden

In de ideale wereld rijden we allemaal elektrisch. In de praktijk kunnen de meeste mensen het (nog) niet veroorloven en zijn de oplaadpunten in het buitenland soms nog wat schaars of niet up to date.  Ik blijf herhalen, iedere stap is er één. Had ik deze roadtrip volledig met de trein kunnen maken? Helaas niet. Door het rijden met de Peugeot 308 Hybride heb ik wel heel wat groenere kilometers kunnen maken en iedere groene kilometer is mooi meegenomen!

Duurzame roadtrip naar Frankrijk met de Peugeot 308 Hybrid e

Lees onze duurzame reistips

Duurzame roadtrip naar Frankrijk met de Peugeot 308 Hybride

NOTE: Wij mochten tijdens deze reis een Peugeot 308 Hybride SW lenen.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.