Hoe maak je een tienerkamer in Danish Pastel?

Hoe maak je een Danish Pastel tienerkamer?

Dacht ik eindelijk de aesthetic tienerkamer voor elkaar te hebben. Komt het tienerkind binnenwandelen; ik wil mijn kamer een Danish pastel make-over geven. Wat is Danish pastel? En hoe pakken we dit aan? 

Ik verzamelde een Pinterest bord vol met inspiratie en zocht er de ultieme Danish pastel shoplijst bij.

Pastelkleurige kratjes

De kratjes hebben wij hier al een tijdje in huis. De originele zijn van HAY, maar inmiddels kan je betaalbare versies vinden bij HEMA, Zeeman en ik spotte ze zelfs bij Wibra laatst.

Gedraaide kaarsen 

De gedraaide kaars is niet alleen in grote mensenland een hit, ook bij de tieners is deze trend terecht gekomen. Ik scoorde mooie gedraaide kaarsen in mintgroen bij Dille & Kamille. En deze pastelkleurige kaarsen zag ik hier.

Pastel tienerkamer: draaikaarsen en plantjes

TIP: Een superleuk cadeau-idee voor de creatieve tiener. Zijn deze kaars mallen, daarmee kunnen ze zelf eindeloos veel kaarsen maken.

Een verzameling kleine pastel vaasjes al dan niet met droogbloemen 

Dit is een fijne budget optie. Ga naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel en verzamel vaasjes in dezelfde kleur. Koop bij (bijvoorbeeld) de XENOS wat droogbloemen en zet in ieder vaasje 1 bloem. Tadaaaa. Easy does it. Kan je voor iedere pastel kleur kiezen die jij mooi vindt.

Danish Pastel kleine vaasjes met bloemen

Illustratieve posters à la Matisse

Online kan je de leukste posters vinden zoals de figuratieve afbeeldingen die lijken op een Matisse. Mijn dochter verzamelde online allemaal leuke afbeeldingen en liet ze afdrukken in hetzelfde formaat als foto’s bij de HEMA.

Pastel tienerkamer: draaikaarsen, kratjes en screenshots

Pastelkleurige sierkussens (en veel ook)

Sierkussens zijn altijd goed op de tienerkamer. Nog leuker is het om er veel te verzamelen, in diverse pastelkleuren en in verschillende vormen en maten. Zo zijn deze ronde fluwelen sierkussens in pastelkleuren een hit.

TIP: B kocht singeltjes op de rommelmarkt in verschillende kleuren en plakte ze met kneedgum aan de muur.

Pastel tienerkamer: singeltjes op de muur

Pastelkleurige sierkussens | Danish Pastel Tienerkamer

Danish pastel dekbedovertrek

Met een simpele ingreep een groots effect. Gezien het bed in de tienerkamer het grootste oppervlakte beslaat, is het aanpassen van de dekbedhoes meteen bingo. Een lichtroze en mintgroen dekbedhoes worden hier afgewisseld. Extra leuk dat ze vaak de kussenhoes mixt met de dekbedhoes van de ander.

W katoenen dekbedovertrek 1 persoons, 1 persoons (140 cm breed), Roze 

Pastel lampjes voor op het bureau

Hoe knusser het bureau, hoe groter de kans dat er huiswerk gemaakt wordt. Deze roze bureaulampjes geven genoeg licht en zijn snoepjes om te zien. En naar wat ik begrijp, is een sunset lamp een must have in de tienerkamer.

Cadeau tiener: sunset lamp

Een roze memobord

Deze zou fantastisch staan op de mintgroene muur van onze tienerkamer. Dit roze memobord is praktisch in te delen, maar ook leuk voor plantjes en andere leuke decoratie.

Memobord Tienerkamer

TIP: Nog net op tijd deze “Danish Pastel” lijst voor de feestdagen. Is jouw tiener al in de ban van de “Danish Pastel’ trend? Met wat kleine aanpassingen heb je deze tienerkamer make-over zo geregeld.

Nog meer inspiratie voor thuis (en tieners):

Hoe maak je een Danish Pastel tienerkamer? Hoe maak je een Danish Pastel tienerkamer?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.