De favoriete Instagram accounts van @studio.minne

Favoriete Instagram Accounst van Studio Minne

Om maar meteen even te zeggen hoe het ervoor staat, ik heb te veel Insta favorieten. Want ondanks dat ik echt een haat/liefde heb met Instagram, is het er meestal vooral heel gezellig en bomvol inspiratie. Ik ben Stije en woon in Amsterdam, samen met poes Lucy. We wonen in een poppenhuis in Amsterdam-Noord, met tuin. Ik ben fotograaf, werk het liefste met kinderen want die zijn zo lekker eerlijk, grappig en onbevangen. En dat dan weer vangen in een foto is de leukste baan die er is.

De favoriete Instagram accounts van @StudioMinne

Maar even terug naar al die favoriete accounts. Er zitten geen fotografen tussen. Ik volg ze wel, bewonder ze ook maar voor inspiratie zoek ik het in een andere hoek. Een hoek waar het medium overigens wel vaak een grote rol speelt, mooie foto’s zijn altijd fijn. Ik zet ze in willekeurige volgorde, want er is geen nummer 1. Omdat ik op het moment (en ik denk niet ik alleen) wel heel veel humor kan gebruiken, zijn dit wat mij betreft in deze tijden must follows. Ik zit vaak hardop te lachen en dat is dus niet overdreven:

@mytherapistsays

Altijd on point, herkenbaar en gewoon heel heel grappig. Voor als je op kantoor werkt, met bijbehorende dynamiek (en nu dus vooral vanuit huis), en het helemaal gehad hebt met je collega’s. Bekijk dit account en lach je suf. See you never Susan!

@despeld

Omdat ook Nederlandse platforms echt heel grappig kunnen zijn. Ook hier rollen de tranen wel eens over mijn wangen. Van het lachen en huilen tegelijk soms want de satire is raak en grappig en vaak duidt het de huidige problematiek zo aan dat het ook om te huilen is. Een grap die grappig is maar waarvan je eigenlijk helemaal niet wil dat deze gemaakt kan worden. Snap je het nog?

@celestebarber

Ga het zien, no words needed.

@billhaderdancin

Een heel account met Bill Hader die een dansje doet. Een dansje, op elke keer een ander muziekje. Dat is wat mij betreft geniaal bedacht en heel geestig.

Mijn favoriete Instagram accounts omdat ze zo mooi zijn:

@africanstylearchive

In 2019 ben ik in Malawi geweest. Sindsdien is de liefde voor Afrika er ineens. De stijl, het leven. Zo’n andere wereld. Dit account verzamelt en deelt foto’s van Afrikaanse mode en fotografie, met oog voor de geschiedenis. Een andere belichting van het continent.

@repose.ams

Als je het mij vraagt met afstand de mooiste kinderkleding die er is. En dat niet alleen, ook het account is om te smullen. Er wordt niet alleen moois gemaakt door Repose, maar ook heel veel moois door ze gedeeld. En zo zorgt het volgen van Repose weer voor het vinden van nieuwe andere accounts.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Repose AMS (@repose.ams)

@matter__of__taste

De mooiste filmstills van mensen en interieur, uit bekende en minder bekende films. Tijdloos, trip down memory lane en een fantastisch kleurenpalet

Op Pinterest heb ik een board genaamd ‘The home I’ll never own’ want laten we eerlijk zijn, het ligt echt niet in het verschiet. Dus droom ik lekker door en heb ik al 1000 keer mooie keukens uitgezocht en woonkamers ingericht.

@montanafurniture

Ik word hier dus wat hebberig van. Want oh wat maken zij mooie spullen. En de kleuren en alles zo mooi en fijn. Nou ja, watertandend zit ik dat dan dus te bekijken. En dromen over ooit een huis waar best zo’n kast in past.

@reformcph

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reform | kitchens (@reformcph)

Ja dit wil ik dus ook. Net als

@normanncph

@nordiskakok

@celinehallas

Die heeft dus die kasten van Montana Furniture en een lila bed. Lila!

Mijn favoriete Instagram accounts op gebied van illustratie

Ik zei het al, er is wat mij betreft teveel. Ik heb nog een aantal favoriete illustrators (ik kort het even in naar drie), van allen heb ik dan ook prints en/of iets anders in huis.

@katepugsley

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door kate pugsley (@katepugsley)

@sysmstudio

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door See You See Me (@sysmstudio)

@ninacosford

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nina Cosford (@ninacosford)

En last but not least:

@okmotels

Smullen toch dit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door OK Motels (@okmotels)

Nog meer favoriete Instagram accounts: