Onze favoriete reisboeken op een rij

Onze favoriete reisboeken op een rij

Of je nu graag leest om inspiratie te krijgen voor je volgende reis. Of dat je graag leest op reis, het is ons om het even. Van deze reisboeken krijgen wij (en jij) gegarandeerd zin om op reis te gaan.

Berlin Guide for Instagrammers door Silvie Bonne

Echt een must-have voor de doorgewinterder Instagram fotograaf die in één oogopslag alle fotospots van Berliijn op een rij wil hebben. Lees onze uitgebreide boek review hier.

Fotospots Berlijn

‘Fulltime avonturier’ van Tamar Valkenier

Beste mensen, dit boek mag niet in je rugzak of koffer ontbreken wanneer je op reis gaat. De auteur Tamar Valkenier wil een vrij en avontuurlijk leven. En geloof me, dat kreeg ze ook. Veel avontuurlijker dan wij met zijn allen voor mogelijk houden. Je leest hoe Tamar op haar 28e haar veilige bestaan achterlaat en in de stromende regen op weg gaat op haar zelfgemaakte fiets, de horizon tegemoet. Ze fietst twee jaar lang door Europa richting Istanbul. Met vele omwegen. Vervolgens trekt ze achtereenvolgens maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond, leeft ze als jager-verzamelaar in het hooggebergte van Nieuw-Zeeland met Miriam Lancewood (bekend van Floortje Dessings ‘Naar het einde van de wereld’) en wandelt ze ook nog eens 600 kilometer door Jordanië met een ezeltje.

bol.com | Fulltime avonturier, Tamar Valkenier | 9789021576848 | Boeken

Boeiend van begin tot einde

Ik (@simone_wit) las dit boek in één ruk uit. Het is boeiend van begin tot het einde en gaat niet alleen over de avontuurlijke tochten, maar ook over Tamar’s innerlijke reis. Het is snel en vermakelijk geschreven. Soms pink ik ook een traantje weg. Er zitten mooie lessen in verstopt: dat je een keuze kan maken, een richting op kan gaan, maar deze ook altijd weer kan veranderen. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je ergens bang voor kan zijn, maar dat je het toch gewoon kan doen. Dat als je iets wilt bereiken er met kleine stapjes kunt komen door simpelweg te proberen én dat dieren de beste reisgenoten zijn!

Instatravel, 75 buitengewone bestemmingen in Europa van Kim Weering

Kan je hier inspiratie uithalen voor en volgende vakantie in Europa? Zeker! 75 Instagrammers uit België en Nederland deelden hun favoriete plekken in Europa. Eén plek, per persoon, handig onderverdeeld in diverse thema’s zoals; natuur, actief en stedentrips. In the end is het vooral een leuk boek voor op de koffietafel en voor de beginnend reiziger die misschien nog niet zo bekend is met Instagram.

Koffiebars en carabinieri. Een ander boek over Italië van Miriam Bunnik

Vanaf pagina 1 voel je de liefde voor het land (Italië) van de pagina’s spatten. Ik maak een espresso en drink hem staand aan mijn keuken, terwijl ik vol verwondering pagina na pagina lees over dit land waar ik nog niet zoveel ben geweest. Ik lees over de gewoontes, de geschiedenis en blijf achter met de hunkering om meteen een vakantie te boeken naar Italië.

Berlin Guide for Instagrammers

Een van onze vast bloggers, Silvie Bonne, schreef de “Berlin Guide for Instagrammers”, de uitgebreide review lees je hier.

Reisgidsen van time to momo

Wij zijn fan van de compacte reisgidsen van time to momo. Zo gaan wij al 20 jaar op stedentrip met de reisgidsen van time to momo, en ontdekten wij onlangs de hipste wijken van Europa.

20 Jaar op stedentrip met time to momo

Wat is jouw favoriete reisboek? Laat het ons weten in de comments!

Nog meer reisinspiratie:

favoriete reisboeken

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.