Onze favoriete reisboeken op een rij

Onze favoriete reisboeken op een rij

Of je nu graag leest om inspiratie te krijgen voor je volgende reis. Of dat je graag leest op reis, het is ons om het even. Van deze reisboeken krijgen wij (en jij) gegarandeerd zin om op reis te gaan.

Perron Europa

Hoe kan het ook anders? Reizen met de trein heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. Het is nog steeds niet de meest budget manier van reizen, maar wat mij betreft wel de meest comfortabele manier van reizen. In het boek ‘Perron Europa’ worden we door Bart Giepmans en Bonita van Lier geïnspireerd met de mooiste treinreizen in Europa. Lees onze boekreview hier.

Favoriete reisboeken - Perron Europa

80 Duurzame reizen

In het reisboek 80 duurzame reizen krijg je ruim 300 bladzijdes vol inspiratie voor een duurzame reis cadeau. Allemaal reizen waarvoor je in principe niet met het vliegtuig hoeft. Vrijwel heel Europa wordt er in behandeld. Als je dit reisboek naast je neer kunt leggen zonder direct een treinreis te boeken, weet ik het ook niet meer. Lees onze boekreview hier.

Boekreview 80 duurzame reizen van de Lonely Planet

CORSICA – KLEINE ATLAS VOOR HEDONISTEN OP JE KOFFIETAFEL

Het is in één oogopslag duidelijk: dit is niet een boek voor in je rug- of broekzak. Daar is het te mooi en te groot voor. Het is wel een koffietafelboek over Île de Beauté, het eiland van schoonheid, zoals Corsica ook wel wordt genoemd. Het eiland van stilte en van licht. En laat dat nou precies het idee beschrijven dat ik van Corsica krijg al bladerend door het boek: mooi, stil en licht.

Hoe ziet het reisboek over Corsica eruit?

Berlin Guide for Instagrammers door Silvie Bonne

Echt een must-have voor de doorgewinterde Instagramfotograaf die in één oogopslag alle fotospots van Berlijn op een rij wil hebben. Lees onze uitgebreide boek review hier.

Fotospots Berlijn

‘Fulltime avonturier’ van Tamar Valkenier

Beste mensen, dit boek mag niet in je rugzak of koffer ontbreken wanneer je op reis gaat. De auteur Tamar Valkenier wil een vrij en avontuurlijk leven. En geloof me, dat kreeg ze ook. Veel avontuurlijker dan wij met zijn allen voor mogelijk houden. Je leest hoe Tamar op haar 28e haar veilige bestaan achterlaat en in de stromende regen op weg gaat op haar zelfgemaakte fiets, de horizon tegemoet. Ze fietst twee jaar lang door Europa richting Istanbul. Met vele omwegen. Vervolgens trekt ze achtereenvolgens maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond, leeft ze als jager-verzamelaar in het hooggebergte van Nieuw-Zeeland met Miriam Lancewood (bekend van Floortje Dessings ‘Naar het einde van de wereld’) en wandelt ze ook nog eens 600 kilometer door Jordanië met een ezeltje.

Boeiend van begin tot einde

Ik (@simone_wit) las dit boek in één ruk uit. Het is boeiend van begin tot het einde en gaat niet alleen over de avontuurlijke tochten, maar ook over Tamar’s innerlijke reis. Het is snel en vermakelijk geschreven. Soms pink ik ook een traantje weg. Er zitten mooie lessen in verstopt: dat je een keuze kan maken, een richting op kan gaan, maar deze ook altijd weer kan veranderen. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je ergens bang voor kan zijn, maar dat je het toch gewoon kan doen. Dat als je iets wilt bereiken er met kleine stapjes kunt komen door simpelweg te proberen én dat dieren de beste reisgenoten zijn!

Instatravel, 75 buitengewone bestemmingen in Europa van Kim Weering

Kan je hier inspiratie uithalen voor en volgende vakantie in Europa? Zeker! 75 Instagrammers uit België en Nederland deelden hun favoriete plekken in Europa. Eén plek, per persoon, handig onderverdeeld in diverse thema’s zoals; natuur, actief en stedentrips. In the end is het vooral een leuk boek voor op de koffietafel en voor de beginnend reiziger die misschien nog niet zo bekend is met Instagram.

Koffiebars en carabinieri. Een ander boek over Italië van Miriam Bunnik

Vanaf pagina 1 voel je de liefde voor het land (Italië) van de pagina’s spatten. Ik maak een espresso en drink hem staand aan mijn keuken, terwijl ik vol verwondering pagina na pagina lees over dit land waar ik nog niet zoveel ben geweest. Ik lees over de gewoontes, de geschiedenis en blijf achter met de hunkering om meteen een vakantie te boeken naar Italië.

Reisgidsen van time to momo

Wij zijn fan van de compacte reisgidsen van time to momo. Zo gaan wij al 20 jaar op stedentrip met de reisgidsen van time to momo, en ontdekten wij onlangs de hipste wijken van Europa.

20 Jaar op stedentrip met time to momo

Wat is jouw favoriete reisboek? Laat het ons weten in de comments!

Nog meer reisinspiratie:

Onze favoriete reisboeken op een rij

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.