Gast blog | Slim fotograferen met je smartphone

gastblog-joost-bastmeijer-slim-fotograferen-met-je-smartphone

Een goeie foto maken met je smartphone kan nog een heel karwei zijn. Het is binnen te donker, je foto is net een beetje scheef, je hebt last van tegenlicht.. Door de jaren heen heb ik als ‘Instagramfotograaf’ al heel wat uurtjes zitten pielen om net dat ene, Insta-perfect plaatje te schieten. Maar ik heb goed nieuws: wat ik in die jaren heb geleerd, heb ik uitgelegd in vier video’s over mobiele fotografie!

Fotograferen met je smartphone.

Voor mobiele telefonie-provider Simyo leg ik je in vier ‘Slimme Smartphone Fotografie Video’s’ uit hoe je net zulke mooie platen schiet als bijvoorbeeld Eliane en Deepa. Als je graag wilt weten hoe je binnen mooie foto’s kunt schieten van andere mensen, check dan de video over portretfotografie! Wil je je salade liever zo goed mogelijk op de foto zetten, bekijk dan de video over macro-fotografie. Hoe je in de stad het beste gebruikt maakt van natuurlijk licht, leg ik uit in de Licht-aflevering – en check dan ook meteen even de video over Compositie! Als je eenmaal weet hoe de Regel van Derden werkt, zal het je opvallen hoeveel Instagrammers dit trucje dagelijks toepassen.

Ik ben heel erg benieuwd naar wat je van de video’s vindt. Laat het me weten via m’n Instagram-account – vragen zijn uiteraard ook welkom!

Groet!

Joost Bastmeijer