5 Simpele fotografie tips voor op reis

5 Simpele fotografie tips voor op reis

Geen betere reden om te starten met fotografie dan je reizen vast te leggen. Al doende leert men. Door de jaren heen, hebben we hiermee zelf de nodige ervaring op gedaan. Daarom delen we vandaag 5 fotografie tips met je voor op reis.

Top fotografie tips van reisbloggers:

  1. De allerbeste camera is de camera die je bij je hebt. Of dit nu je mobiele telefoon is of een Canon Systeemcamera. Uiteraard adviseren we je altijd om de overstap te maken naar een systeemcamera op het moment dat je meer technische mogelijkheden wilt hebben en je verder wilt gaan dan een selfie op de toeristische trekpleisters.
  2. Kies de lens die bij je past. Afhankelijk van het soort fotografie / reizen je gaat maken, is het goed om te kijken welke lens hier past. Landschappen vragen om andere lenzen dan portretten. En straatfotografie vraagt weer om een andere lens dan bijvoorbeeld het interieur voor een hotel. Idealiter neem je niet meer dan drie lenzen mee op reis. Sterker nog, soms kan het lonen je te beperken tot één lens en die zo goed te leren kennen, dat je alles uit deze lens weet te halen.
  3. Draadloze verbinding; Kies voor een camera met een draadloze verbinding naar je telefoon. Als je tenminste net als wij je reisfoto’s zo snel mogelijk wilt delen met je achterban. Je selecteert vrij gemakkelijk een aantal foto’s, kan ze editen in de mobiele app van Lightroom en klaar ben je om jouw foto’s te delen met de rest van de wereld. In diezelfde mobiele app van je camera zit ook een remote optie. Camera’s met wifi hebben meestal een app die je kunt downloaden naar uw mobiele apparaat, waarmee je de sluiter van de camera op afstand kunt bedienen met je telefoon. Canons met wifi uitgeruste camera’s kunnen bijvoorbeeld de app Canon Camera Connect gebruiken. Op deze manier kan je zelf ook in beeld stappen als je dat wilt.
  4. Maak gebruik van een Uv-filter. Tijdens mijn meest recente trip naar de Dolomieten, liep ik tegen het probleem aan dat al mijn foto’s compleet blauw uitsloegen door een teveel aan zon. Ik leende een Uv-filter van een collega-blogger en het probleem was instant verholpen. Een extra fijne bijkomstigheid van zo’n Uv-filter is dat het ook de perfecte bescherming van je lens is. Een extra tip voor reisfotografie om uw landschapsfoto’s te verbeteren, is het gebruik van een Neutral-Density- of ND-filter. Filters met neutrale dichtheid verminderen de hoeveelheid licht die in uw camera wordt binnengelaten, waardoor je kan spelen met een langere sluitertijd. Wel of geen UV filter bij reisfotografie?
  5. Volg mensen met dezelfde camera; Volg op (bijvoorbeeld) Instagram, reisfotografen die met dezelfde camera fotograferen als jij. Dit is niet alleen een perfecte inspiratie, maar fotografen zijn nooit te beroerd om tips tricks of hun instellingen met jou te delen. Iets waar jij dan weer van kan leren.

Toffe Instagramaccounts die met Canon fotograferen:

Instagrambloggers.nl schrijft over de mooiste bestemmingen in Europa. We focussen ons hierbij op kunst, cultuur en natuur. Iedere woensdag en zondag publiceren we een nieuw blog. Abonneer je hier op onze nieuwsbrief!

5 Simpele fotografie tips voor op reis

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Foto De Vakman.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.