Galliano | De Italiaanse digestivo gaat Nederland veroveren.

galliano-ristretto-coctails

Met de zomer in aantocht is het altijd fijn om even bij gepraat te worden over de nieuwste drankjes, cocktails en mixjes. Galliano nodigde ons uit in de Pulitzer Bar. Nu kennen we Galliano al, erg lekker met tonic. Galliano heeft 5 verschillende smaken in het repertoire, maar kende je de ristretto al? Een koffie likeur.

Digestivo

Deze likeur is de perfecte basis voor een digestivo. Iets waar we in Nederland niet heel erg mee bekend zijn, maar waar Galliano graag verandering in brengt. De digestivo komt namelijk uit Italië waar die werd bedacht om de spijsvertering op gang te brengen. Een zogenoemd after-dinner drankje.

In 2019 gaan we allemaal aan de Apéro!

Cocktail maken met Galliano

We dronken de avond weg met meerdere cocktails, lang niet allemaal mijn favoriet. Maar 1 is er toch echt blijven hangen en gelukkig mocht ik van Galliano het cocktail recept met jullie delen!

Draai jij je handen niet om voor thuis cocktails maken? Dan heb ik in dit blog wat lekkere cocktails recepten verzamelt.

galliano-ristretto-coctails

ROMAN HERITAGE

25ml Galliano Ristretto 10ml Galliano L’Aperitivo 50ml Ananassap 15ml Limoensap 5ml Demerara suikersiroop

Shake alle ingrediënten met ijs. Schenk door een zeef in een laag glas met ijs. Garneer met een gedroogd schijfje sinaasappel. Cheers!

Meer inspiratie voor cocktail recepten met Galliano vind je hier:

Kan jij geen genoeg krijgen van cocktails? Lees dan ook deze blogs:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.