HAVN | Gin | België

havn_gin_belgische_gin_roest_loves_gin_gin_liefhebber

Dat ik bij voorbaat fan ben van vrijwel alles wat uit België komt, is nu eenmaal zo, dus we maken er maar het beste van. De HAVN gin kon dan ook niet aan mijn aandacht ontsnappen. Een gin van Belgische bodem is een WIN/WIN/GIN. Ondanks dat HAVN gin in 4 verschillende varianten komt, die allemaal ongetwijfeld de moeite van het proberen waard zijn, hebben we het vandaag over BKK.

havn-Gin_belgische_gin_BKK

De gins van HAVN zijn genoeg naar 4 mooie steden die verwijzen naar de smaken en geuren uit die regio. Zo is de BKK een tripje naar Bangkok in een fles gevangen. Bij het openen van de fles komen de gember- en citroengasgeuren je al tegemoet. Deze gin valt dan ook zonder enige twijfel onder de citrus achtige gins. Die misschien wel mijn meeste voorkeur hebben. (Gins zijn over het algemeen verdeelt in 4 smaakpaletten: kruidig, citrus, bloemig, zoet.)

Het mooie aan HAVN is dat ze voor de ontwikkeling van hun gins zijn gaan samenwerken met een kok en zo is er bij iedere gin ook nog eens een ultieme foodpairing. Bij BKK raden ze oesters aan, nu net 1 van de weinige dingen waar ik geen plezier aan beleef om te eten. Oops!

De flessen zijn zoals wel meer van de gins die ik reviewde een lust voor het oog. Het doet me dan ook goed om de drankenkast open te trekken en naar die flessen te kunnen kijken. HAVN is er in een gouden, zilveren, koperen en een zwarte fles. De BKK zit in een prachtig gouden fles.

havn_gin_belgische_gin_soorten

De “Perfect Serve” met de BKK:

  • ginger ale
  • lemongrass
  • lime parts
  • chilipepper (don’t eat)

Nu ben ik zelf erg fan van de ginger ale van Fever Tree en die had ik nog in huis. Super lekker deze combi en een dikke aanrader voor alle gemberfans. Snel nog eens testen met een tonic om te zien hoe de Gin dan overkomt. Wordt vervolgd!

HAVN | Gin | België

 

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.