Hoe maak je een aesthetic room voor de tiener?

Hoe maak je een aesthetic room?

De semi-tiener heeft een slaapkamer make-over voor haar verjaardag gekregen. De ultieme wens is een “aesthetic room”, ik pakte Pinterest erbij en ging aan de slag.

Tips voor het maken van een aesthetic tienerkamer

Als je nog niet helemaal op de hoogte bent van de huidige hypes rondom een “aesthetic room”, vraag dan vooral even om wat beeldmateriaal van de dichts bijzijnde tiener, die helpt je met liefde op weg. In dit blog laat ik je zien hoe je met een paar simpele aanpassingen al snel de look van een ‘aesthetic room” te pakken hebt, zonder je bankrekening te hoeven plunderen.

Move over “aesthetic room” vanaf nu is Danish Pastel” wat het moet zijn.

Wat is een aesthetic room?

De gehaakte / macramé spiegel

Een spiegel mag natuurlijk niet missen in deze kamer. Gekregen voor haar verjaardag van haar beste vriendin, de gehaakte spiegel. Iedereen heeft hem inmiddels. Hier koop je de spiegel met een macrame rand. Een perfect cadeautje voor de aesthetic tienerkamer.

Aesthetic kamer: Spiegel met macrame rand - ø36 cm

Plant slinger

Op alle plaatjes die ik tegenkwam in mijn zoektocht naar een “aesthetic room” zag ik een plant slinger. Aangezien de kamer van mijn dochter naast klein ook erg donker is, leken echte planten mij een slecht idee. Ik spotte deze klimop slinger in de winkel die bijna in iedere stad wel te vinden is en kocht er meteen twee exemplaren van, deze gatenplant guirlande is ook heel leuk.

Wifi Versterker

Onze dochter slaapt boven met als gevolg dat ze altijd klaagt over het internet. Onlangs scoorden we een wifi-versterker. Sinds dien hebben we haar nooit meer gezien. 😉 Een must have voor de tienerkamer.

Instant sfeer met een klamboe

Naast de praktische aspecten van een klamboe, zorgt zo’n item ook direct voor sfeer. Je kan er lampjes inmaken of de bovenstaande plantslingers in verwerken. Voor de kamer van onze tiener, kozen we voor Bambulah’s DEVI. DEVI is gemaakt van eersteklas polyester. De afwerking, inclusief de gehele top, is gedaan met hoogwaardig, 100% biologisch katoen voor een rustige uitstraling. Nog leuker! Ze hebben een handgemaakte Balinese dromenvanger aan dit net toegevoegd. De dromenvanger kan aan het dak van het net worden bevestigd. Hoe lekker gaat ze hier onder slapen?

Een klamboe voor de ultieme sfeer van een slaapkamer.

Dekbed in pastelkleuren

In kleine kamers kan je beter niet voor te drukke prints of felle kleuren kiezen. De tiener koos voor een lichtroze en mintgroen dekbed. Ze wisselt de kussens met elkaar af zodat het niet te braaf wordt. We kochten de dekbedhoezen hier.

aesthetic-room-tiener-kamer-inspiratie

Prikbord of Metalen Rek vol polaroids

Het tweede item wat erg belangrijk is in een tienerleven zijn de “BFF’s”. Waar we vroeger nog met halve hartjes om onze nek rondliepen, moeten erg tegenwoordig eindeloos veel foto’s van jezelf (selfies) met je BFF aan de muur hangen. Een prikbord is daarin een snel gemaakte keuze. Een andere optie is een metalen rek voor boven je bureau.

Hoe maak je een aesthetic room?

TIP: Selfies maak je natuurlijk met een pastelroze Fujifilm Instax Camera voor direct effect. Bijvullingen zijn een ideaal cadeautje voor verjaardagen, Sinterklaas of een goed rapport.

polaroids aesthetic room

Foto Martin Lopez

Zeker weten dat ze alle schaarse uurtjes doorbrengen op hun kamer. Deze Tik Tok lamp is een hit!

Een poster van een grote ster aan je muur

Waar ik vroeger Johnny Depp aan de muur had hangen, verzekerde mijn dochter dat een poster van Billie Eilish niet mocht ontbreken. Nu De Hitkrant niet meer bestaat, kopen we de posters online.

De ultieme chillplek met een poef of zitzak

Als ik de foto’s moet geloven is een velours poef “het item” wat je moet hebben in je kamer. Maar ik ben echt verliefd op de prachtige versie van Carole Baijens voor Fatboy. Carole kennen we van Scholten Baijings, waar ik destijds alles handdoeken voor HAY al scoorde voor in de keuken. Het feit dat de Fatboy er nu is in deze prachtige gedempte kleuren is een win/win situatie. Chillen voor de kleine en voor mij mooi om naar te kijken. Je scoort hem hier.

Carole Baijings Fatboy

Een zachte fluffy pouf van Living Maroc

Aangezien het kamertje van onze dochter wat aan de kleine kant is, lieten we de Fatboy even links liggen en gingen we voor een pouf van Living Maroc van schapenwol met kleine zwarte dotjes erop. Prijs 119,-.Hoe maak je een aesthetic room?

TIP: Een goede onesie mag natuurlijk niet ontbreken in een tienerkamer.

Led snoer of lichtsnoer

De volgende stap is verlichting in de kamer. Idealiter is dat dan toch een led snoer of een lichtsnoer om rondom dat prikbord te kunnen hangen.

Een bed vol sierbkussens

De grootste uitdaging voor de slaapkamer was een nieuw bed. Door de schuine wanden en de afmetingen van de slaapkamer is het niet makkelijk om verschillende indelingen te maken. Daarom kozen wij er voor om een bed op maat te laten maken. Een hoog bed met schuifdeuren en veel vakken eronder. Extra leuk is de ruimte nog onder de matras, die wij gevuld hebben met plastic opbergdozen waar winterkleding, slaapzakken en speelgoed in opgeborgen zitten. Bovenop zo’n fijn bed horen natuurlijk veel kussens. Zoals deze met een illustratie of deze met jungle thema.

sierkussens-tienerkamer

Een boel praktische opbergruimte

Deze kratjes mochten echt niet missen in de “aesthetic room”. Om de room aesthetic te houden, heb je veel opbergdozen en kratjes nodig. Deze vonden we extra leuk om dat er letters bij zitten, waarbij je kan laten zien wat er in zit. We kochten ze hier.

aesthetic-room-opberg-kratjes-roze

Een fijn vloerkleed in de tienerkamer

Een lekker zacht kleed om op te kunnen hangen. Dit mooie vloerkleed met stippen, kochten we bij Living Maroc. Het is gemaakt van het zachtste schapenwol. Momenteel heeft ze een pop-up shop in de Dapperstraat, maar op haar Instagram zie je dagelijks de nieuwste aanwinsten. Zij verkoopt de mooiste kleden uit Marokko. Gezien het formaat, scoren we er binnenkort nog een extra kleedje bij. Leuk om te kunnen schuiven in de tienerkamer.

Hoe maak je een aesthetic room?

Zoals je hoort, is de kamer nog allesbehalve klaar. Er moet nog een bureau bijkomen, mooie lampen. Wat wel een must is een goed stopcontact en wij lieten die maken voorzien van een stekkerdoos met USB-ingang. Wel zo handig om die telefoon op te kunnen laden.

Nog meer inspiratie voor je huis (of je tiener):

aesthetic-room-tiener

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.