De leukste culinaire (Instagram-proof) hotspots van Eindhoven

instagram-proof-hotspots-eindhoven

Eindhoven is de design hoofdstad van Nederland. We zochten de leukste (culinaire) Instagram-proof hotspots voor je uit in deze toffe Brabantse stad. Van industriële restaurants naar knusse koffietentjes en dan aftoppen met de leukste winkels. (Laatste update oktober 2020)

Radio Royaal

Wanneer oude gebouwen een nieuw leven krijgen, kunnen de resultaten spectaculair zijn. Zo ook bij Radio Royaal, een modern Europees restaurant dat zijn intrek heeft genomen in een 1.300 vierkante meter groot overblijfsel van de industriële bloei van Eindhoven. Het voormalige motorgebouw van de Philips-fabrieken pronkt nog steeds met een aantal van zijn originele machines, om nog maar te zwijgen van tafelvoetbal en airhockeytafels, zodat je tussen de gangen wat calorieën kunt verbranden. Als de chique industriële sfeer bekend voorkomt, komt dat omdat Radio Royaal en Hotel De Goudfazant in Amsterdam dezelfde eigenaar hebben, hoewel deze eigenlijk de glorie van de geboorteplaats is. En hoewel het interieur misschien rauw en ongepolijst is, kan dit gelukkige diner je verzekeren dat het eten tot absolute perfectie wordt bereid.

culinaire-hotspot-eindhoven

Foto Deepa Paul

culinaire-hotspot-eindhoven

Foto Deepa Paul

culinaire-hotspot-eindhoven

Foto Deepa Paul

Thomas Eindhoven

Go pink or go home! Bij Thomas Eindhoven, een roze hotspot,  bedekken oogverblindende surrealistische muurschilderingen de muren van een voormalig clubhuis van een mannenkoor uit de 19e eeuw. Straatartiesten van eigen bodem Studio Giftig hadden maar één taak: roze maken! En dat deden ze zeker, want het hele interieur was in slechts zes weken klaar. Een week alleen was gewijd aan Nienke, een lokale Eindhovense schoonheid wiens gezicht een hele muur siert. Kunt u haar zien?

In de pre-corona-tijden maakte Thomas op een vrijdagavond tot 700 cocktails, waarbij na 22.00 uur al het meubilair werd opgeruimd om te transformeren in de meest levendige club van de stad. Hoewel dat voorlopig niet mogelijk zal zijn, is dit nog steeds een fantastische plek voor een cocktail en elke dag van de week een roze sfeer. Persoonlijk ben ik op zoek naar echt uitzonderlijke plaatsen zoals Thomas om deze moeilijke tijden te doorstaan ​​dus laten we ze ondersteunen met een dagje drinken en eerdere happy hours! Bekijk alle verbazingwekkende details in mijn verhalen eens nader. Met dank aan Thomas om ons zo hartelijk te verwelkomen, ik kan niet wachten om terug te zijn als we allemaal onze dansschoenen weer kunnen aantrekken.

thomas-eindhoven-roze-hotspot

Foto Deepa Paul

thomas-eindhoven-cocktails

Foto Deepa Paul

Restaurant De Kazerne

Annemoon (de eigenaresse) studeerde net als velen anderen in Eindhoven aan de Design Academy, maar na jaren ontwerpen, bleef er iets jeuken. Toen De Kazerne op haar pad kwam, aarzelde ze geen moment. In het gebouw probeert ze het gesprek over design op gang te houden door meerdere vormen. Denk aan exposities, talks, events, maar vooral ook erg lekker eten en drinken in een prachtige ruimte! Instagram-proof en een hotspot!

restauant-eindhoven-kazerne restauant-eindhoven-kazerne

Down Town Gourmet

Wat een is een moderne stad tegenwoordig nog zonder Foodhallen? Niets. Maar Down Town Gourmet is veel meer dan gewoon een food market. Het is een super relaxte hang out met een enorme keus aan lekker eten.

downtown-gourmet-eindhoven-hotspot downtown-gourmet-eindhoven-hotspot

Onder de Leidingstraat

De naam verklapt de locatie al een beetje, dit is het stukje op Strijp wat onder de oud leidingen door loopt. We kwamen hier op onze eerste dag in Eindhoven al een heerlijk tentje tegen. De tweede dag zijn we er snel terug gegaan om te lunchen. Naast lunchen, kan je hier ook terecht voor lokale verse producten, broodjes, drankjes en volgens mij is het ook een fijne plek om even je laptop open te klappen!

instagram-proof-hotspot-eindhoven-onder-de-leidingstraat instagram-proof-hotspot-eindhoven-onder-de-leidingstraat instagram-proof-hotspot-eindhoven-onder-de-leidingstraat

Intelligentia Ice

Björn Cocu is een zogezegde alleskunner, werkt jarenlang als sommelier in de horeca, terwijl hij zijn smaken-palet steeds verder wist uit te breiden. Intelligentia is dan ook niet zomaar een ijssalon, meer een smaken-bar. Verwacht hier geen doorsnee aardbeienijsje maar een smaak explosie. Steeds nieuwe smaken worden er toegevoegd en vergeet zeker niet de limited te checken, hier is vaak maar zeer beperkte voorraad van. Dagelijks vers wordt het ijs hier gemaakt. Wij aten er frambozen-rozemarijn, gin-tonic, after-eight en port-frambozen.

strijp-inteligentia-ice-eindhoven strijp-inteligentia-ice-eindhoven

PS Intelligentia Ice kan je vinden op Strijp S!

Piet Hein Eek shop & café

Piet Hein Eek, wie kent hem niet? Ik denk dat menig interieur wel een sloophouten item heeft wat van hem is. In Eindhoven heeft hij ruim 9000 vierkante meter om tot zijn werkplek te rekenen. Inmiddels heeft hij daar een café, galerie, werkplaats en winkel in gevestigd en die zijn 1 voor 1 allemaal een bron van inspiratie en erg Instagram-proof!

piet-hein-eek-eindhoven-instagram-proof hotspots Eindhoven piet-hein-eek-eindhoven piet-hein-eek-eindhoven piet-hein-eek-eindhoven-instagram-proof hotspots Eindhoven

Sissy Boy Flagship

Siss Boy in Eindhoven een hotspot? Tja, als Amsterdammers zijn we wel verwend met het aanbod qua winkels. Maar de Sissy Boy in Eindhoven is de flagshipstore. Je shopt er voor het hele gezin en je interieur en je kan er nog lunchen ook. Allemaal goed en wel, maar deze winkel staat natuurlijk in deze lijst vanwege zijn looks! Het interieur is een concept van architectenduo Ina & Matt, de winkel heeft de naam de “blob”. En die maakt het geheel enorm Instagram-proof.

sissy-boy-flagship-store-eindhoven

Photo Visit Brabant

sisy-boy-blob-eindhoven

Photo Visit Brabant

Bean Brothers, een fijne instagram-proof hotspot in Eindhoven

Aan de Bergstraat in Eindhoven vindt je naast de leukste kleine winkels ook deze fijne plek om te genieten van een goede kop koffie. Lees meer over koffie bij de Bean Brothers en andere fijne koffietentjes in Eindhoven hier. 

bean-brothers-eindhoven

Photo door Visit Brabant

Nog meer Brabant? Lonnie’s Planet was in Helmond!

Bergstraat vol met kleine winkeltjes

Zin om wat lekkers en leuke dingen te shoppen? Wandel dan maar richting de Bergstraat. Deze straat zit vol met heerlijke kaaswinkeltjes, bierbrouwerij, koffiezaakjes en nog veel meer!

bergstraat-eindhovenbergstraat-eindhovenbergstraat-eindhovenbergstraat-eindhoven

Vane, Instagram-proof hotspot met cocktails en een view!

Vane, is de rooftop cocktailbar bovenop het NH Hotel in Eindhoven en dat staat vaak garant voor een goede cocktailbar. Ook hier nam Tess Posthumus een deel van het menu en de signature cocktails voor haar rekening. Op de menukaart vindt u cocktails zoals de Posthaan en de Windduif. Beide een aanrader.

Herinnert u zich The Tailor nog in Amsterdam, ook in een NH hotel.

VANE-cocktails-rooftop-bar-eindhoven

DE LEUKSTE CULINAIRE (INSTAGRAM-PROOF) HOTSPOTS VAN EINDHOVEN

De leukste vakantietips in Brabant:

Instagrambloggers.nl was op uitnodiging van Visit Brabant in Eindhoven
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.