Op vakantie in eigen land; Julianadorp aan Zee (NH)

julianadorp-aan-zee-duinen-tulpen

Hoe leuk op vakantie naar verre tropische orden ook kan zijn, verbaas ik me altijd weer over de prachtige plekken die Nederland (Noord Holland) zelf te bieden heeft. Zo loont het keer op keer weer om op pad te gaan in eigen land. Zo boekten wij afgelopen meivakantie, die eigenlijk een april vakantie bleek te zijn, een huisje in Julianadorp aan Zee. Een huis met een mooi rieten dak op steenworp afstand van de zee, de duinen en de tulpen.

julianadorp-aan-zee-duinen-tulpen

ReizenReizen

Noord Holland

In alle plaatsen langs de Noord Hollandse kust is er een keur aan vakantiehuizen te vinden. Sinds enkele jaren staan er op diverse stranden ook prachtige strandhuisjes, helaas soms wat aan de prijzige kant. Maar als je een beetje de last-minute websites weet te vinden, kan je ook daar vast een goede deal vinden. Wij vonden een huis, niet op het strand, maar op loopafstand van zee, voorzien van sauna en zonnebank met een schattig rieten dak.

vakantiehuis-julianadorp-aan-zeevakantiehuis-julianadorp-aan-zee

Vakantiepark

Laat ik eerlijk zijn. Er stonden een aantal rieten huizen op dit terrein, een stuk of 30 gok ik, maar dat hield het dan ook mee op. Op de website stond dat er een zwembad op het park was. Daar bedoelen ze mee, dat je minstens 10 minuten in de auto zit naar een ander vakantiepark (Landal) om daar 25 euro entree te betalen voor een subtropisch zwembad met 1 glijbaan. De mini’s hebben zich er prima mee vermaakt, maar wij vonden het voor dat geld niet de moeite om nog eens voor in de auto te stappen. Ook de supermarkt was minimaal 10 minuten rijden. En op het park was er buiten een klein speeltuintje dan ook niets te beleven. Maar niet getreurd.

Doen in de buurt van Julianadorp

Doen in de buurt van Julianadorp

vakantie-in-eigen-land-noord-holland-strandwandeling-julianadorp

Doen vanuit Julianadorp: Dagje Den Helder

Den Helder, gelegen in het Noordelijkste puntje van Noord Holland, kennen wij voornamelijk als laatste punt voor de boot naar Texel. Zin in een dagje winkelen? Wij vonden het aanbod ietwat magertjes, maar er is bijvoorbeeld wel een H&M. Ons viel vooral de leegstand overal op. Maar de vuurtoren Lange Jaap alleen al is prachtig genoeg om een dagje naar Den Helder te gaan. En om je verder te vermaken in Den Helder kan je het beste naar Willemsoord gaan. Het voormalig marineterrein is vol met leuke restaurantjes, cafeetjes, een museum en een speelparadijs. Hier kan je je prima een middag vermaken. Den Helder ligt op 8 kilometer afstand van Julianadorp.

vuurtoren-lange-jaap-den-helder

Doen vanuit Julianadorp: Middagje Schagen

Schagen is echt een klein schattig stadje. Met genoeg leuke winkels en verdacht veel kappers voor zo’n kleine stad. Het heeft een klein overdekt winkelcentrum bij slecht weer dus ook goed te doen. Met goed weer struikel je over de terrassen rondom de prachtige kerk. Leuke plekken om even uit te rusten voor lunch en/of koffie zijn: Koffiehuis Dikke en Leuk. Schagen is slechts 15 minuten rijden vanaf Julianadorp. In de lente is het mooi meegenomen dat je door de tulpenvelden heen rijdt en hier en daar kan stoppen voor een prachtige pluktuin of fotosessie.

julianadorp-midden-in-de-tulpenveldentulpenvelden-julianadorp-noord-holland

Tips voor de mooiste tulpen- en bollenroutes.

Doen vanuit Julianadorp: Helderse Vallei

De Helderse valei is een kinderboerderij, klimding en educatief centrum ineen. Vooral leuk met goed weer.

kusjes-uit-julianadorp-aan-zee-vakantie

Julianadorp

Je hoeft natuurlijk Julianadorp helemaal niet uit. Huur een fiets en scheur door de duinen en de tulpenvelden. Kom bij met een Texels Skuumkoppe bij de strandtent Zee van tijd. Daar zit je vol in de zon en heerlijk uit de wind. Boodschappen doe je bij winkelcentrum de Riepel. Hier vind je een slager, slijterij, bakker, drie supermarkten, kledingwinkels en zelfs een Hema. Een prima selectie winkels voor deze plek. Zwemmen doe je op het Landal Park terrein verderop in het dorp.

Weekendje weg in een duurzame vakantiewoning bij Landal Twenhaarsveld

warme-chocolademelk-bij-zee-van-tijd-strandtent-juliandorplife's-a-beach-streetart-julianadorp

Op vakantie in Nederland:

Vakantie in Julianadorp aan zee (NH)

Alle foto's zijn door Daan Hocks & Eliane Roest genomen en mogen niet zonder toestemming elders gebruikt worden.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.