Kitsch Kitchen; de vrolijkste winkel van Amsterdam

Kitsch Kitchen Haarlemmerdijk

Kitsch & Kitchen is weer terug met een offline winkel op de Haarlemmerdijk. Wat een kleurrijk feest. Blij dat dit vrolijke warenhuis weer terug te vinden is in de Amsterdamse binnenstad. Een walhalla voor allerhande cadeautjes en hebbedingen voor in en rondom het huis.

Manos Que Ven aardewerk

Van Rozengracht naar Haarlemmerdijk

Kitsch Kitchen was misschien wel de allereerste winkel die ik ooit in Amsterdam bezocht. Een winkel duidelijk geïnspireerd door reizen naar het Verre Oosten en Zuid-Amerika. Ik herinner mij het rijtje Rozengracht nog wat ik deed na mijn bezoek aan de toenmalige Magna Plaza. Kleinigheidjes bij Kitsch en Kitchen, kralen bij Kopenhagen en make-up bij Backstage. En nu ik zelf in Amsterdam woon, kom ik nog steeds regelmatig bij Kitsch Kitchen. Na dat de winkel even weg is geweest, en zo nu en dan tijdens een winter pop-up de heerlijke kerstballen shoppen, zijn ze terug voor goed en nu op de Haarlemmerdijk!

Studio Roof Kitsch Kitchen POP-UP

Samenwerkingen met lokale & internationale ontwerpers

Samenwerking met het Amsterdamse Studio Roof

De twee Amsterdamse merken Kitsch Kitchen en Studio ROOF hebben veel met elkaar gemeen. Ze zijn speels, vrolijk, kleurrijk, toegankelijk en artistiek. De oprichters van deze merken, Romy Boesveldt (Studio ROOF) en Ingelies Straatemeier (Kitsch Kitchen) slaan nu voor het eerst de handen ineen. En hoe!

TIP: Twee maanden lang, van 2 april 2022 t/m 31 mei 2022, runnen zij gezamenlijk de Studio ROOF X Kitsch Kitchen brandstore aan de Haarlemmerdijk 48 in Amsterdam.

Nu het weer lente is en ik mijn balkon beneden eindelijk aandacht aan het geven ben, was ik instant geobsedeerd door de nieuwe collectie van Studio Roof. Ik zie die kevers en vogels al helemaal tussen mijn bloemetjes hangen op het balkon (zie foto). Net als die bloemen, die een duurzaam alternatief vormen voor echte bloemen. Prachtig en ze verwelken niet.

Studio Roof kartonnen vogeltjesStudio Roof Kitsch Kitchen POP-UP

Ontwerpen van Zweedse designer Ingela Peterson Arrhenius

Wat ik altijd al tof vind aan Kitsch & Kitchen is de samenwerkingen die ze opzetten met ontwerpers. Zo zijn de vazen, potten, kandelaars en kaarsen van Zweedse designer Ingela Peterson Arrhenius altijd een hit. Kunst en design hebben altijd een grote rol gespeeld in Ingela’s leven. Ze is gepassioneerd door retrostijl in het algemeen, wat je terugziet in haar werk, evenals haar vreugde voor typografie en kleur.

Kitsch Kitchen - Sfeer Pablo en GloriaStudio Roof Kitsch Kitchen POP-UP

All time favorieten bij Kitsch Kitchen

Je hebt zo van die items die altijd goed zijn. Zo zijn daar de vrolijke tafelzeilen die iedere ruimte instant opvrolijken, de kaarsen, de emmers, de kleedjes, de kussens. Ach, ik hoef jullie niet te vertellen dat dit gezelligste winkel van Amsterdam is. Want dat wisten jullie allang!

Kitsch Kitchen, Haarlemmerdijk 48 in Amsterdam

Assortiment Kitsch Kitchen

De leukste winkels in Amsterdam:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.