Koffie (en thee) drinken in Den Haag

filtro-koffie-in-den-haag

Ondanks dat mijn moeder in Den Haag woont, merk ik dat ik nooit echt de tijd voor neem om de stad te verkennen. Afgelopen weekend heb ik daar verandering in gebracht. Tijdens een ochtendwandeling door het centrum ontdekte ik hoe divers de stad is en hoeveel fijne koffietentjes er zijn. De hoogste tijd voor koffie drinken in Den Haag, want dat Haagse bakkie is allang achterhaald!

Ondanks dat mijn moeder in Den Haag woont, merk ik dat ik er nooit de tijd voor neem om de stad te verkennen. Afgelopen weekend heb ik daar verandering in gebracht. Ik ontdekte hoe divers de stad is en hoeveel fijne koffietentjes er zijn. 

Foto Daan Hocks

Filtro Coffee

Ben je net als ik gek op specialty coffee? Dan wandel je linea recta de Papestraat in voor een niet zo Haags bakkie bij Filtro Coffee. Verwacht specialty coffee in kleine oplages!

filtro-koffie-in-den-haag

Foto Daan Hocks

filtro-koffie-in-den-haag

Foto Daan Hocks

filtro-koffie-in-den-haag

Foto Daan Hocks

Lot 61 Den Haag

De 2e vestiging van Lot Sixty One is enorm, vooral wanneer je deze vergelijkt met de hoek van de Kinkerstraat in Amsterdam. De koffiebar is opgedeeld in twee verschillende ruimtes, een grote tafel vlakbij de bar en een ruimte met verschillende tafeltjes, meer geschikt voor ontbijt of lunch. En dat is dan naast de koffie ook een goede reden om hier even neer te strijken.

koffie-lot61-den-haag koffie-lot61-den-haag

Koffie bij Lola Bikes & Coffee in Den Haag

Magisch hoe fietsen en koffie soms hand in hand gaan. En Lola Bikes & Coffee is bij lange na niet de enige die een fiets in de zaak heeft. In Amsterdam heb je een koffietentje achterin de winkel bij Rapha Racing en in Breda heb je Kamu.

Dit zijn DE leukste plekken waar je liefde voor fietsen en koffie samen komen.

koffie-den-haag-lola-bikes

Bakje koffie bij Hometown Coffee

Als je dan toch een rondje Noordeinde doet, want in dit buurtje vind je de leukste shops, maak dan even een koffiestop bij Hometown Coffee, als je het treft, treed er net iemand op voor wat live muziek bij je koffie.

Dagje Den Haag is goed te combineren met één van deze activiteiten!

 

Hug The Tea

In het leven draait het lang niet voor iedereen om koffie, zo wees Instavriendin Annelies mij terecht op het feit dat zij geen koffie drinkt. Geen probleem, ik spotte deze fantastische thee spot in het Hofkwartier. Naast thee scoor je hier ook matcha of een zalige matcha latte. Ik zeg nu wel zalig, maar ik vind matcha dus alles behalve lekker.

thee-in-den-haag-hug-the-tea

Den Haag laat zich niet vangen in slechts één blog:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.