Dalí en Gaudí in Amsterdam bij Fabrique des Lumières

comment 0
Gaudi en Dali bij Fabrique des Lumières in Amsterdam

Fabrique des Lumières presenteert in Amsterdam een nieuwe expositie met Dalí en Gaudi!. Welkom in de wereld van de Spaanse meesters. Onderga deze unieke kunstbeleving op het Westergasterrein.

Fabrique des Lumières Amsterdam

Reeds in 2018 maakten we kennis met de bijzondere kunstbeleving van Fabrique des Lumières. Kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Claude Monet en Gustav Klimt werden al gedigitaliseerd. In Nederland voegde ze hier ook nog eens de in Nederland woonachtige fotograaf Jimmy Nelson toe. Zijn prachtige fotoserie “Between The Sea and The Sky” werd tot leven gebracht in een voorstelling van Fabrique des Lumières.

Dit jaar maken we plaats voor de Spaanse grootheden; Dalí en Gaudí.

Dalí, The Endless Enigma

Komend jaar wordt Fabrique des Lumières verlicht door de kunstwerken één van mijn favoriete kunstenaars: Salvador Dalí. Deze expositie toont zijn beroemdste psychedelische kunstwerken en komen tot leven op het ritme van de muziek van de legendarische band Pink Floyd (tof he?!). Tijdens de preview liep ik al met kippenvel rond. De beelden en de muziek zijn zo goed op elkaar afgestemd.

Maee West Sofa in Fabrique des Lumieres - Dalí

In de levendige expositie loop je door de surrealistische en metafysische landschappen van Dalí, zoals we ze kennen uit zijn museum in o.a. Figueres.

De productie is gemaakt door Gianfranco Iannuzzi, Renato Gatto en Massimiliano Siccardi focust op de verschillende facetten de kunstenaar: van zijn aanvankelijke impressionistisch en kubistisch geïnspireerde werken tot zijn mystieke werken met hun religieuze thema’s en zijn surrealistische periode tot zijn werk met theater, fotografie en bioscoop. Ben je al in het museum van Dalí geweest, dan is het een feest van de herkenning.

  • De expositie duurt ongeveer 30 minuten.
  • Entree € 16 (inclusief de 10 minuten durende beleving van Gaudí)

-> Kaartjes en beschikbaarheid

Amsterdam - Fabrique des Lumieres - Dali en Gaudi

Gaudí, Architect of the Imaginary

Als je ooit in Barcelona bent geweest, is de kans groot dat je oog in oog hebt gestaan met de meesterwerken van Gaudí.

In deze korte expositie van 10 minuten staat Antonio Gaudí centraal. Wat misschien niet veel weten, was dat Gaudí een grote inspiratiebron was voor Dalí. De werken van Gaudí uit het begin van de twintigste eeuw, die vaak als grillig en provocerend werden omschreven, werden daarom ook sterk door Dalí verdedigd.

Deze expositie brengt een ode aan Gaudí en laat zijn modernistische gebouwen, die nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, tot leven komen. Ga op een digitale reis door Parc Güel, Casa Batlló, Casa Milà en de Sagrada Família. Door het samenspel van licht en materialen veranderd de hal van Fabrique des Lumières in de meeste beroemde werken van Gaudí. Ontdek grote pilaren, organische motieven en de prachtige kleuren van glas en keramiek. Op de klanken van George Gershwin’s muziek wordt er een denkbeeldige stad gebouwd en stap je in een wereld van grenzeloze creativiteit.

  • De expositie duurt 10 minuten
  • Entree € 16 (inclusief bezoek aan Dalí)

-> Kaartjes en beschikbaarheid

Amsterdam - Fabrique des Lumieres - Dali en Gaudi

Alles wat je wilt weten over Fabrique des Lumières

  • Fabrique des Lumières kun je vinden op het Westergasterrein, naast de Westergasfabriek.
  • De voorstelling duurt ongeveer een uur.
  • De tentoonstelling blijft telkens een aantal maanden achter elkaar.
  • De exposities zijn ook zeer geschikt voor tieners en kinderen.
  • Meer weten: https://www.fabrique-lumieres.com/

NOTE: Al het beeld in dit blog is van © Culturespaces / Charles Duprat

Dali en Gaudi bij Fabrique des Lumieres

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.