Mediamuseum in Hilversum – een interactief museum voor jong en oud 

comment 0
Leuk museum in Hilversum

Het meest interactieve mediamuseum staat in Hilversum. Mediamuseum (voorheen Beeld & Geluid Experience) is een interactief museum waarin het medialeven (tieners lezen jullie mee?!) van de bezoeker centraal staat. Ik nam alvast een kijkje en deel mijn ervaringen.

Digitale speeltuin

Sinds het vorige museum geopend werd in 2006, is het medialandschap enorm veranderd. Dat kan dus voor jouw tiener, voor jezelf of voor jouw ouders heel veel toevoegen qua herinneringen en belevenissen. Het nieuwe Mediamuseum omvat veel interactieve elementen, denk aan opdrachten, quizen en leuke games. Daarnaast kan je eindeloos lang kijken naar honderden uren aan audiovisueel materiaal en vele objecten uit de mediageschiedenis. Kent u die nog?!

Mediamuseum Hilversum Persoonlijk medialeven - Mediamuseum Hilversum Mediamuseum Hilversum - leuk uitje met tieners

Bezoek aan Mediamuseum

Bij de start van het museumbezoek maak je een eigen mediaprofiel, in de ‘Tune in’ aan met behulp van de museumapp. Het is leuk om onderweg je profiel te vullen of aan het einde van het bezoek te laten zien wat je allemaal gedaan hebt. Tip; de filmpjes kunnen worden toegestuurd. Het downloaden van de app vooraf is handig, maar kan ook nog ter plaatse. “Een mobiele telefoon is immers niet meer weg te denken uit de huidige samenleving”, maar mocht je geen eigen mediaprofiel willen aanmaken, dan kan dat ook, maar dan is je ervaring een stuk minder gepersonaliseerd. De video’s en opdrachten die je uitvoert zijn erg leuk om terug te vinden en dat delen is juist zo leuk.

Interactief bezoekje aan het Mediamuseum in Hilversum

Foto Jorrit Lousberg

Persoonlijke museumreis

Doordat de app zich aanpast aan jouw handelingen en interesses krijgt iedereen een persoonlijke museumreis. En zo ging ik op pad met mijn app en kom ik op de volgende verdieping. Enigszins overweldigd door een enorme installatie van 300 meter LED-schermen die door het hele museum hangen geven een sterke sfeer. Doordat het museum een persoonlijke ervaring is, zal dit voor iedereen een andere beleving zijn. Zelf vond ik het erg leuk om eens te oefenen hoe het is om correspondent te zijn en hoe je de belichting en camera van een filmscene uitvoert. Uiteraard zijn er ook veel spelletjes, verdieping en quizen, dus het is enigszins overweldigend. Maar het is heel gestructureerd ingedeeld qua basis in vijf zones: delen, informeren, verkopen, vertellen en spelen. In elke zone vind je dus een combinatie van interactives, objecten en fragmenten. Een ontdekkingsreis door het medialandschap van jouw jeugd, het huidige, maar ook de toekomst.

Leuk museum in HilversumInteractief museum UtrechtLeuk in Hilversum

Wat moet je weten voor je bezoek aan het Mediamuseum?

  • Het Mediamuseum bevindt zich in Beeld & Geluid in Hilversum. Adres: Media Parkboulevard 1.
  • Kom je met de trein? Dan stap je uit bij NS-station Hilversum Media Park, dan is het nog 10 minuten lopen.
  • Toegangskaarten voor het Mediamuseum zijn via de site te bestellen, een tijdsblok is verplicht.
  • Kinderen onder de 8 jaar zijn gratis, dit geldt ook voor Museumkaarthouders en andere pashouders.
  • Entreekaartje voor het Mediamuseum voor een volwassene € 19,50
  • Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur.

Beeld en Geluid in Hilversum

Wat ons betreft, is het Beeld en Geluid-gebouw zelf ook al de moeite van een bezoek waard. Het pand staat bekend om zijn kleurrijke gevel. De architecten zijn Willem-Jan Neutelings en Michiel Riedijk.

Lees ook:

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.