Groente speelt de hoofdrol bij deze 6 restaurants in Amsterdam West

3-x-courgette-restaurant-moer

Inmiddels weten we allemaal wel dat we wat minder vlees mogen eten. Hier springen de restaurants massaal op in. In Amsterdam West alleen al spotte ik flink wat restaurants die of vlees volledig bannen, of ze in ieder geval van hoofdrol naar bijrol hebben verschoven. En daar worden we blij van! Groente in de hoofdrol bij deze 6 restaurants in Amsterdam West.

Moer Amsterdam

Onlangs waren wij even de kaart testen bij onze buren MOER. Waar we enorm konden van genieten van een vrijwel vleesloos 4-gangen menu. We zijn om! Vlees en vis speelt hier een ondergeschikte rol. Aan jou de keus of je die een rol wil laten spelen. Wij waren fan van het “3 x courgette” gerecht. Echt waanzinnig lekker, laat de bediening vooral de bijpassende wijnen kiezen, dat is ons erg goed bevallen. De open keuken achterin het restaurant geeft volop zicht op de bereidingen die hier vooral met lokale en vooral pure ingrediënten worden gedaan.

instagrambloggers-review-restaurant-moer restaurant-moer-meer-groentes 3-x-courgette-restaurant-moer instagrambloggers-review-restaurant-moer

Vegan Junkfood Bar

De vegan hype van dit moment. Ook in West is er een Vegan Junkfood Bar aan het ietwat verscholen Staringplein. Hier heb je 9 van de 10 keer echt niet in de gaten dat je geen vlees aan het eten bent. Do try: de burger en de bitterballen!

View this post on Instagram

#whatveganseat ????????????????????

A post shared by Emily ???? (@emjdvs) on

Restaurant Adam

Omdat Restaurant ADAM iedereen een gevoel van thuis wil geven, wordt de ware vegetariër zeker niet overgeslagen. Als nieuwe & creatieve uitdaging heeft Chef-kok Arne een compleet vegetarisch menu samengesteld voor de zomer. Gerechten als bloemkool in verschillende, verrassende variaties en broodravioli met jus van rode wijn en salie zullen op het menu verschijnen. Vleesliefhebbers en flexitariërs mogen dit ook zeker niet overslaan, want je zult niets aan smaak missen in het menu. Een bewust avondje uit bij Restaurant ADAM, zeker geen straf dus.

BarTack

We waren al fan van BarTack, dat lees je hier. Bij BarTack speelt vlees, vis een bijrol. Normaliter bestel je groente of sla als een side-dish, dat hebben ze hier omgedraaid. Dus als je echt niet zonder een stukje vlees of vis kan, dan bestel je dat dus als een side-dish!

Meneer de Wit heeft honger

Het menu bestaat voornamelijk uit groente gerechten. Van vlees en vis is maar beperkt keuzen. Bij Meneer de Wit heeft honger zetten ze ook nog eens in op zo puur mogelijke ingrediënten. Dikke aanrader!

Meatless District

Voor al uw burger cravings op zijn veggies, is Meatless District the place to be aan de Bilderdijkstraat. En zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit!

Genieten in Amsterdam West:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.