Een meerdaagse fietstocht met de fietstassen van New Looxs

Een meerdaagse fietstocht met de fietstassen van New Looxs

Een fietstocht maken van meerdere dagen? Hoeveel bagage neem je mee? En welke fietstassen kan je het beste gebruiken? Ik fietste van Amsterdam naar Texel, verbleef daar 3 nachten en fietste weer terug. Ik reviewde hiervoor de fietstassen van New Looxs uit de Varo en de Vigo serie.

Een meerdaagse fietstocht met de fietstassen van New Looxs

In de aanloop naar deze meerdaagse fietstocht in Nederland, schreef ik al uitgebreid over de voorbereidingen.

New Looxs Varo Double MIK

Op de fiets van mijn vader hebben we de New Looxs Varo Double MIK gemonteerd. Een hele mond vol. Maar in de praktijk een dubbele fietstas verbonden aan elkaar, dus niet 2 losse tassen. De VARO fietstas is ruim en heeft 2 x 20 liter inhoud die je makkelijk aan kunt passen naar meer of minder door de bovenkant te rollen. Je sluit de fietstassen makkelijk af met gespen. Wij hebben de VARO in een mooie grijze kleur (ook beschikbaar in zwart). De fietstassen zijn 100% waterdicht en hebben reflecterende accenten.

TIP: Wat ik extra fijn vind, is dat er aan de zijkant een netje voor drinkflessen zit. Zo kan je al fietsend naar achteren reiken met je hand voor een slok drinken, ideaal!

Fietstassen New Looxs Varo Double MIKFietstassen New Looxs Varo Double MIK

New Looxs Vigo

Op mijn fiets hebben we de New Looxs Vigo gemonteerd. In plaats van de double (aan elkaar) hebben we twee keer single in de blauwe uitvoering met rode accenten. Het fijne hiervan is; dat je de fietstas ook in kunt zetten voor dagelijks gebruik. Dat kan uiteraard ook bij de andere fietstassen, door ze er op te laten zitten. Je kan de MIK tas op slot zetten door het lipje er uit te trekken tegen diefstal, hierdoor wordt de tas minder snel van de fiets getrokken. De single VIGO pak ik met 1 hand er zo af en neem ik mee naar boven.

Handige fietstassen; New Looxs VigoFietstas New Looxs Vigo

Bagage waterdicht mee op de fiets

In de bodem van de VIGO zit ook nog eens een regenhoes verstopt, waarmee je spullen droog blijven tijdens een flinke regenbui. Ideaal in ons regenachtige kikkerlandje. Ik vond het bijna jammer dat ik die niet nodig heb gehad. Hij is vrolijk rood! Ook heeft de VIGO de handige netjes waar je drinkfles in past. Dankzij de schouderband en het handvat bovenop kun je hem ook makkelijk als boodschappentas gebruiken tijdens je verblijf.

Handige fietstassen; New Looxs Vigo

Waterdicht en handig in gebruik

 • Beide tassen zijn waterdicht en handig in gebruik.
 • Voldoende inhoud, de VIGO heeft 18L en de Varo 23 liter maar dat maakte voor mij verder geen verschil.
 • Beveiliging waarmee je kan blokkeren dat ze makkelijk van je fiets afgetrokken worden.
 • Simpel en mooi qua design, geen onnodige tierelantijntjes en van degelijke kwaliteit.

Fietstas New Looxs Vigo

Fietsen door Noord Holland

Op de heenweg richting Texel, reden we door Noord Holland. Via Purmerend reden we door de Beemster en wisselden molens af met bloembolvelden. Een flinke fietstocht, maar iedere kilometer meer dan waard. Op de terugweg deden we een groot stuk van de LF Kustroute. Dikke aanrader.

Fietsen door Noord Holland

Fietsen op Texel

Texel is bij uitstek het perfecte waddeneiland om te gaan fietsen. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden kom je langs duin, bos en strand. Er zijn meerdere fietskaarten te vinden, die je langs de mooiste plekken van het waddeneiland brengt.

Fietsen op TexelFietsen op Texel

Het verhaal achter New Looxs

New Looxs is opgericht door Wim Burgers in na-oorlogs Nederland. Met de kwaliteit van zijn lederwaren onderscheidde hij zich en het bedrijf groeide. Er kwamen extra naaimachines en de focus werd geheel gericht op het fabriceren van tassen voor de fiets. Inmiddels heeft derde generatie Laura Burgers de touwtjes in handen. Superleuk dat New Looxs een oer-Hollands bedrijf is, iets waar wij op ons blog graag aandacht aan geven.

(GESLOTEN) Winactie met New Looxs

Ben je door dit artikel nou helemaal geinspireerd geraakt om ook een mooie fietstocht te gaan maken? Ik heb goed nieuws, ik mag namens New Looxs een Vigo Single Blue fietstas weggeven. Wat moet je doen? Laat in een reactie weten welke fietstocht jij nog wel eens wil maken, onder de leukste reacties verloot ik de Vigo Single Blue fietstas. Je hebt tot 10 mei om mee te doen! Succes.

New Loox Vigo Single Blue

Meer inspiratie voor een nieuw avontuur:

EEN MEERDAAGSE FIETSTOCHT MET DE FIETSTASSEN VAN NEW LOOXS EEN MEERDAAGSE FIETSTOCHT MET DE FIETSTASSEN VAN NEW LOOXS

Dit blog is in samenwerking met New Looxs geschreven.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

22 comments

 1. Regine schreef:

  Elaine je fietstocht was erg leuk om te volgen. Hoop dat je nog vaak met je paps op pad kan.
  Ik zou zelf graag een rondje IJsselmeer fietsen omdat mijn vader mij in mijn jeugd ieder weekend over het IJsselmeer zeilde dus daar liggen veel mooie herinneringen die ik graag weer tot leven breng. Zo’n handige fietstas komt dan dus zeker van pas!
  En wie weet fiets ik dit jaar dan al rondje IJsselmeer.

 2. Hoi Eliane,

  Wat een leuk reisverslag! Een mens krijgt spontaan zin om te fietsen 😎.
  Ik wil graag langs de Noordhollandse badplaatsen fietsen. Te beginnen in Den Helder om dan zo langs de kust op mn gemakkie via de leukste stranden terug naar Amsterdam te gaan. Als ik zeg op mn gemakkie neem dat vooral letterlijk want ik ben liever lui dan moe 😂. Maar met zo’n fietstas van New Looxs maak je dan wel weer de blits waardoor ik het minder erg vind om vrijwillig sportief te doen 😎

 3. De fietstas ziet er stevig en comfortabel uit. Waterdicht is helemaal ideaal anders gaat alles schimmelen

 4. Joyce Joshua schreef:

  Wat super leuk! Zien eruit als mooie tassen. Ik heb jet een elektrische fiets gekocht. Heerlijk! Vooral de Veluwe vinden wij erg moo8

 5. Marjolijn schreef:

  Wow! Wat ontzettend sportief!

 6. Wauw, wat een gaaf avontuur! De reistassen zien er ook ideaal uit.

 7. Miranda schreef:

  Wat een mooie fietstocht, klinkt heerlijk. Ik ben zelf meer van het wandelen dan van het fietsen. Behalve wanneer ik naar Vlieland ga, daar vind ik het ook heerlijk om te fietsen. En ik probeer zo nu en dan eens een stuk te fietsen om dan wat verder van huis een mooie wandeling te maken. Dus dan komt zo’n mooie fietstas wel van pas om wat spulletjes mee te nemen 🙂

 8. Cynthia schreef:

  Wat een leuk reisverslag en wat een mooie tassen. Daar heb je tenminste wat aan. Ik sla het even op! Mijn huidige fietstassen zijn echt aan vervanging toe

 9. Linda schreef:

  Wat een mooie en fijne fietstassen lijken me dit! Ik fiets eigenlijk elke dag. Niet echt routes, daar zijn mijn kinderen nog te klein voor, maar dat komt wel weer. Doe graag mee aan de winactie. Leuk!

 10. ingrid schreef:

  wat een handige stevige tassen. lijken me ideaal

 11. Frederique schreef:

  Langere fietstochten zijn helemaal hip op het moment. Ik heb toevallig voor mijn werk net een artikel geschreven met meerdere mooie fietsroutes in Europa. Van Amsterdam naar Texel lijkt me erg mooi.

 12. Xaviera Jamie schreef:

  Wanneer het enigszins volgend weer kan zou ik heel erg graag de Bollenroute willen gaan fietsen wanneer alles in bloei staat! Dat lijkt me een kleurenexplosie te geven van jewelste! Ik verheug me er dan op deze mooie fietstassen van New Looxs te kunnen gebruiken die we dan vullen met alles wat we die dag nodig zullen gaan hebben. Een enthousiaste fietster

 13. Petri Haenen schreef:

  Heb sinds april een trek fiets gekocht die heerlijk fietst. Ben met een vriendin aan het onderzoeken of het mogelijk is een lange afstandstocht te maken door zuid-afrika. Tassen zouden onmisbaar zijn.

  1. Eliane schreef:

   Wow wat een plan!

 14. Reynold schreef:

  Wij hopen eerdaags een nieuw huis buiten de stad te kopen, misschien op 20 km van mijn werk. Zo’n fietstas zou ideaal zijn voor woon- werkverkeer!!

  1. Eliane schreef:

   Wat een heerlijk vooruitzicht!

 15. Kim Otten schreef:

  Wow wat een fantastische prijs! Ik kan niet wachten om de eerste fietstochtjes te maken met mn kleine meis. In deze mooie tas passen al haar luiertjes 😁

  1. Eliane schreef:

   Dan kan je een flinke tocht maken, passen behoorlijk wat luiers in.

 16. Annelies schreef:

  Hoi oh wat leuk dit zeg. Ik ga over een paar weken m’n 1ste fietsvakantie doen. Zooo spannend 🙈en zoek nog een mooie fietstas ervoor. Zou het erg gaaf vinden mocht ik deze winnen

  1. Eliane schreef:

   Hey Annelies, waar ga je heen op fietsvakantie?

   1. Annelies schreef:

    Srry zie nu pas je reactie ik ga naar epe. Deventer. Apeldoorn en weer naar epe 🙂

 17. Astrid de Wind schreef:

  WAUW 🌿 ik vond het heerlijk om jullie fietstocht te volgen.
  Mijn lieve Nel fietst graag en afgelopen jaar heb ik haar dan ook een hele mooie fietstas gegeven.
  Dit jaar gaan we samen veel fietsen, het liefst door de bossen en de fijne natuur, de wadden eilanden staan heel hoog op t lijstje maar alles is goed als we maar lekker samen fietsen. Heel fijn om dan mijn eigen fietstas te hebben zodat ik lekker mijn eigen zooi kan verslepen.

Comments are closed.