Mijn favoriete duurzame badkamer producten

Duurzame badkamer

Nu er voor vrijwel ieder product wat je dagelijks gebruikt, een duurzame variant te vinden is, werd het tijd de badkamer onder handen te nemen. Mijn favoriete duurzame badkamer producten voor dagelijks gebruik.

Duurzame tandenborstel

Liever geen elektrische tandenborstel? Er zijn heel veel duurzame tandenborstels te vinden tegenwoordig. Zoals deze en deze, staan ook nog mooi in je badkamer!

Herbruikbare wattenschijfjes

Wat een uitkomst zijn deze herbruikbare wattenschijfjes. Ik schreef er al eerder over in dit blog over natuurlijke huidverzorging. De zogeheten zeropads zijn in verschillende kleuren te krijgen. Ik gebruik twee kleuren door elkaar, de zwarte kan je het beste voor je oog make-up verwijderen gebruiken bijvoorbeeld. Je kan ze hier kopen, 5 stuks voor € 11,99

Roze wasbare wattenschijfjes

Bubble Buddy Zeeprasp – Bubble Buddy

Gemaakt van gerecycled plastic. Voordeel is ook nog eens dat je de zeep verpakkingsloos keer op keer weer kunt aanvullen. Niets geen verpakking of plastic nodig en ziet er ook nog eens te leuk uit! Deze bubble buddy van Foekje Fleur, had je ook al eens kunnen zien in dit blog over Rotterdamse Ontwerpers.

Waterbesparende douchekop

Deze is denk ik niet voor iedere badkamer geschikt, want de waterdruk heeft hier bijvoorbeeld ook invloed op. Wel is het slim bij de aanschaf van een nieuw huis om dit soort opties mee te nemen in de duurzame keuzes die je kunt maken voor je badkamer. Meer tips lees je hier.

Duurzamer je badkamer schoonmaken

Deze is wellicht wat lastiger. Maar ik schreef hier al over natuurlijke producten voor in je interieur. Van Zo Schoon krijg je eenmalig de fles. De navulverpakking kan je zeker 10 x gebruiken en leng je aan met water. Je zou ervoor kunnen kiezen deze ook nog eens aan te lengen met opgevangen douchewater of water uit de regenton. Een duurzaam alternatief ter vervanging voor wat er nu in je gootsteenkastje staat. Zo Schoon is een plasticvrij schoonmaakmiddel zonder schadelijke stoffen voor het milieu.

Duurzaam schoonmaakmiddel voor de badkamer

Nog meer lezen over duurzaamheid:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.