De mooiste street art in Nederland vind je hier

mooiste-street-art-nederland

Zijn jullie net als ik fan van street art? Dan zou ik een stedentrip naar één van deze steden, zeker in overweging nemen. Of je nu zelf op onderzoek uit gaat naar de mooiste murals of voor een street art tour gaat. Een ding is zeker; dit zijn de steden met de mooiste street art in Nederland.

Street Art in Helmond

In Helmond verschijnen steeds meer toffe muurschilderingen. Zo vind je op de muur van bibliotheek aan de Watermolenwal een prachtig kunstwerk, die het industriële verleden van Helmond laat zien. Deze bijna 400m2 grote muurschildering was een initiatief van Stichting Carat, een gemeenschap voor Kunst en Cultuur in Helmond (Nederland). Voor deze muurschildering raakte Zenkone geïnspireerd door het werk van ‘Lucas Gassel’, een 16e-eeuwse landschapsschilder uit Helmond. Een andere inspiratiebron waren de stofontwerpen van Vlisco. Tips voor een dagje Helmond in combinatie met de Grote Peel.

Street Art in Helmond

Beeld @basephotography

Helmond van architectuur tot street art

Street Art in Deventer

Wellicht verwacht je in een historische Hanzestad als Deventer niet zo snel street art. Maar in Deventer hebben ze de geschiedenis gewoon verwerkt in een aantal muurschilderingen. Het leukste is om een tour te doen met de mensen van Street Art Streets, zoals wij onlangs tijdens 24 uur in Deventer deden.

Streetart spotten in Deventer Streetart route in Deventer Street Art Streets Murals - Deventer

Street art in Breda

Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. Internationale kunstenaars werkten mee aan de enorme collectie muurschilderingen / street art geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Je kunt de muurschilderingen ontdekken via de website, app of tijdens een rondleiding met een ervaren gids! Vooral dit laatste is wat ons betreft een echte aanrader. Je krijgt Breda op een totaal andere manier te zien.

Street art in Breda | Instagrambloggers.nl

Visit Brabant: Breda, een stad vol design en street art.

Street art in Breda | Instagrambloggers.nl

Street Art in Rotterdam

Rotterdam heeft een gigantische hoeveelheid indrukwekkende street art, die in de wandelroute van Rewriters010 uitgebreid te bewonderen is. Je kan hier gerust een dagje voor uittrekken met de fiets. Combineer het dan even met deze fijne Instagram-proof hotspots en je hebt een topdag in Rotterdam!

Street art in Rotterdam | Instagrambloggers.nlStreet art in Nederland | Instagrambloggers.nl

Street Art in Eindhoven

We love design stad Eindhoven. Vooral rondom Strijp S kan je meerdere street art kunstwerken spotten. Wat ons betreft koppel je er meteen een weekendje weg aan vast. Je gaat er geen spijt van krijgen.

Street art in Eindhoven | Instagrambloggers.nl

Street Art in Amsterdam

Waar de meeste mensen meteen op de pond richting de NDSM springen voor street art, kan het ook lonen om richting Nieuw West te gaan. Mocht je toch naar Noord willen, sla dan vooral STRAAT, street art en graffitti museum over. STRAAT is het grootste straatkunst museum ter wereld.

Tips voor street art in België:

street-art-antwerpen street-art-gent

Welke steden met toffe street art missen we nog in Nederland? Laat het ons weten en wie weet zie je het binnenkort wel terug in dit blog!

DE ALLER MOOISTE STREET ART IN NEDERLAND

Lees ook:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. John schreef:

    In Goes zijn ook mooie murals te vinden. En komen er nog steeds bij. Als je ‘murals goes’ googled vind je op goesisgoes.nl info met namen en locaties.

    1. Eliane Roest schreef:

      Had ik dat geweten. Wat een fijne tip John, ik vond Goes zonder murals ook al prachtig!

Comments are closed.