Museum Voorlinden, meest Instagrammable museum van Nederland

museum-voorlinden-tuin

Het nieuwe museum Voorlinden is the talk of the town lately. Vlakbij de Wassenaarse duinen verrees daar uit het niets een prachtig gebouw wat bijna 1 is met de natuur. Het Voorlinden staat vol met moderne kunst die bijna tegen het entertainment aan schuurt en daar werd ik blij van. De ‘greatest hits’ van dit moment verzamelt in een museum. Voorlinden heeft een vaste collectie waarvan ik hieronder een aantal werken laat zien. Daarnaast presenteren ze ook tijdelijke collecties, op dit moment het werk van Ellis Worthy.

Dit zijn de mooiste musea in Nederland

museum-voorlinden-open-ended-richard-serra

Alleen de aankomst bij Voorlinden is al een festijn. Over een lange laan kom je aanrijden naar het landgoed. Zeker nu de eerste tekenen van herfst te zien zijn is ook de hele tuin een bezoek waard, alles stond nog compleet in bloei. Op het Instagram account van het museum werden we al enige tijd lekker gemaakt met de werken die zouden gaan komen.

museum-voorlinden-binnenmuseum-voorlinden-tuin-volle-bloei

Swimming Pool

En wat is het museum de moeite waard. Wij kwamen vrij laat aan op zondag en hadden tijd tekort om alles in ons op te nemen. Doordat het zondag was, moesten we bij het populairste werk “swimming pool” even in de rij staan. Dit werk ervaar je het beste zonder dat er 10 man om je heen aan het “zwemmen” zijn. Het leuke aan het wachten hiervoor is dat je achter je een lift hoort open gaan en het even duurt voordat je in de gaten hebt wat er gebeurd. De lift is slechts 10 cm hoog. De liftjes is een werk van Maurizio Cattelan. De Swimming Pool van Leandre Erlich.

De leukste adressen voor een dagje (of weekend) Den Haag.

museum-voorlinden-swimmingpoolmuseum-voorlinden-swimming-pool-insidemuseum-voorlinden-cattelan

Het meest Instagrammable museum van Nederland

Skyspace

De “Skyspace” is een ruimte waar de lucht het werk doet. In een stille en prachtige ruimte worden je ogen direct naar boven getrokken. Wij waren serieus lang aan het twijfelen of er wel echt een raam in zat. Skyspace is een werk van James Turell.

museum-voorlinden-skyspace

Couple under an Embrella

Het toffe aan het Voorlinden is dat de werken uit de permanente collectie echt spreken tot de verbeelding. En dan heb ik het niet alleen over mijn verbeelding, maar vooral ook die van mijn dochter (7 jaar). Zij rende werkelijk vol enthousiasme van kunstwerk naar kunstwerk en keek haar ogen uit.

museum-voorlinden-under-an-umbrella

NOTE: Bij Museum Voorlinden kan je geen gebruik maken van je museum jaarkaart.

Museum Voorlinden | Buurtweg 90 | Wassenaar

Nog meer leuke musea:

Tekst en foto's door Instagramblogger: Eliane Roest

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

3 comments

 1. Marco schreef:

  Wow! Wat ziet het er mooi uit. Leuke foto’s en verhaal. Staat nu op de todo om met de familie heen te gaan!

  1. Senn schreef:

   Top

 2. Senn schreef:

  Mooi

Comments are closed.