De leukste reisgidsen en tijdschriften over Nederland en soms erbuiten

vakantie-inspiratie-reisboeken-instagram-bloggers

Droom jij ook al over de volgende vakantie? Zoek jij alweer inspiratie voor je volgende weekendje weg in eigen land? De leukste vakantie inspiratie doe jij op in deze Nederlandse reisboeken en tijdschriften vol vakantie inspiratie. Liever dagelijkse online reisinspiratie? Volg ons op Pinterest.

‘Fulltime avonturier’ van Tamar Valkenier

Beste mensen, dit boek mag niet in je rugzak of koffer ontbreken wanneer je op reis gaat. De auteur Tamar Valkenier wil een vrij en avontuurlijk leven. En geloof me, dat kreeg ze ook. Veel avontuurlijker dan wij met zijn allen voor mogelijk houden. Je leest hoe Tamar op haar 28e haar veilige bestaan achterlaat en in de stromende regen op weg gaat op haar zelfgemaakte fiets, de horizon tegemoet. Ze fietst twee jaar lang door Europa richting Istanbul. Met vele omwegen. Vervolgens trekt ze achtereenvolgens maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond, leeft ze als jager-verzamelaar in het hooggebergte van Nieuw-Zeeland met Miriam Lancewood (bekend van Floortje Dessings ‘Naar het einde van de wereld’) en wandelt ze ook nog eens 600 kilometer door Jordanië met een ezeltje. Ik (@simone_wit) las dit boek in één ruk uit. Het is boeiend van begin tot het einde en gaat niet alleen over de avontuurlijke tochten maar ook over Tamar’s innerlijke reis. Het is snel en vermakelijk geschreven. Soms pink ik ook een traantje weg. Er zitten mooie lessen in verstopt: dat je een keuze kan maken, een richting op kan gaan, maar deze ook altijd weer kan veranderen. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je ergens bang voor kan zijn maar dat je het toch gewoon kan doen. Dat als je iets wilt bereiken er met kleine stapjes kunt komen door simpelweg te proberen én dat dieren de beste reisgenoten zijn!

Bucketlist, eropuit in Nederland

Lees mijn volledige review over het laatste reisboek van Marleen Brekelmans. Een reisgids vol leuke tips over op avontuur gaan in Nederland. Waar ook nog eens een foto van mij in is opgenomen.

review: bucketlist eropuit

Eropuit in Nederland

Ik doe niet anders dan eropuit gaan in Nederland. De meeste plekken ontdek ik gaandeweg of hoor ik via anderen. Soms is het leuk om te lezen waar andere reisbloggers zoals heen gaan in Nederland. Zoals in dit boek over eropuit gaan in Nederland van Reisreport. Boordevol inspiratie over 20 geselecteerde stadjes in ons eigen kikkerland.

Bouw je eigen camper

Door onze camper roadtrip door Scandinavië, is het altijd blijven borrelen om ooit nog eens een eigen camper te hebben. En als je dan toch een eigen camper hebt, waarom niet zelf 1 in elkaar klussen. Jantina Scheltema voegde daad bij woord en bouwde haar eigen camper met succes. Zo’n succes dat ze er maar een boek over schreef. Tip!

Door Nederland wandelen met Twan Huys

Wandelen is de corona-hype gebleken. Iedereen was ineens aan het wandelen. Twan legt in zijn mooie reisboek “Wandellust” heel goed uit waarom dit is. Wandelen is helend. Wandelen maakt je hoofd leeg, wandelen biedt tijd voor mooie gesprekken en wandelen brengt je op een rustige snelheid langs plekken waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan. Of dit nu een wandeling door je eigen stad is of een wandeling door een bekend Nederlands natuurgebied. Een prachtig en persoonlijke boek met de mooiste inspiratie voor een wandeling.

reisboek-wandellust

reisboek-wandellust

NOTE: Leuk om te lezen dat Twan tijdens deze wandelingen veelal bij een huis van Buitenleven Vakanties is verbleven. Dat doen Instagram bloggers ook graag. Zoals deze boswachterswoning, dit landgoed , in Twente maar ook in dit tiny house.

E-book; Wandelen met kinderen

We weten allemaal dat wandelen met kinderen een uitdaging kan zijn, maar het is oh zo fijn. Saskia van kidseropuit schreef er zelfs een e-book over. De leukste tochten, korte routes en eindeloos veel tips om ook te gaan wandelen met kinderen. Je koopt hem hier.

Wandelen met kinderen.

Kamperen en logeren in de Nederlandse natuur

Kamperen in Nederland is zo verrassend. Er zijn talloze campings of je nu van back to basic kamperen houdt of meer team glamping bent. Dat besefte ook Marleen van Bijzonder Plekje zich en maakte het boek: Buitengeluk. Een boek met de 30 beste tips in Nederland om te kamperen, maar vooral te logeren, in de natuur. Ik ga natuurlijk niet te veel verklappen, maar mijn favoriete camping staat er ook in.

buitengeluk-reisboek

buitengeluk-reisboek

Andere fijne reisgidsen van Bijzonder Plekje:

Vakantie in Nederland met Reisreport

Iedereen ontdekte dit jaar noodgedwongen; de vakantie in eigen land. Wat wij bij Instagram bloggers al jaren als een groot voorrecht zien, wordt nu door heel Nederland massaal omarmt. Reisreport maakte er een volledig boek omheen. Met prachtige foto’s en inspiratie voor een vakantie in Nederland.

Een weekendje weg met collega blogger Anne

Of op avontuur met Maartje

Tijdschrift voor reizende ouders; Kleine Globetrotter

Ben je niet een enorme lezer? Dan kan je natuurlijk ook voldoende reisinspiratie uit tijdschriften halen. Zo ook Kleine Globetrotter, waar het draait om reizen met kinderen. Voor de eerste editie deelde ik onze stedentrip naar Mechelen. Kleine Globetrotter verschijnt 4 x per jaar. Marlieke deelde onlangs nog haar favoriete Instagram accounts met ons.

reis-inspiratie-kleine-globetrotterreis-inspiratie-kleine-globetrotter

Columbus Travel Magazine: In eigen land

Ik denk dat Columbus Magazine wel bekend is bij het grotere publiek. Voor de editie “In eigen land” schreef ik een artikel over mijn favoriete hanzestad Deventer. Dat artikel kwam tot stand in samenwerking met HeyHoneyguide waar ik 1 van de reisgidsen voor ben.

in-eigen-land-columbus-magazine deventer-columbus-magazine

Ik ben heel erg benieuwd in welke Nederlandse reisboeken of tijdschriften jij jouw inspiratie voor een volgende vakantie op doet. Laat je het weten in de comments?

Inspiratie voor vakantie in eigen land:

 

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.