De leukste spellen voor de Nintendo Switch, family-proof!

family-proof-nintendo-spellen

(Laatste update Oktober 2020) In juni nog vertelde wij je over de nieuwe spellen voor de Nintendo Switch en nu kunnen we alweer aan de slag!

review animal crossing nintendo switch

Kirby op de Nintendo Switch

Met Kirby games is succes gegarandeerd. Echt een top spel voor zowel jongere spelers als voor de iets gevorderde gamers onder ons. Het spel komt pas echt tot zijn recht als je met twee of meerdere spelers bent. De mogelijkheden nemen dan toe qua krachten en het feit je krachten kunt bundelen (bv: swaardkracht met vuurkracht van een vuurpersonage die je als vriend hebt.). Echt een super leuke game!

Animal Crossing, glamping met de kids online.

Het spel van Animal Crossing had op geen beter moment kunnen komen. Na de eerste week van thuis quarantaine, waren wij maar wat blij dat we dit spel konden gaan spelen. Een soort online avontuur bij gebrek aan tripjes. Animal Crossing kende ik al van de Nintendo DS wat ik destijds veelvuldig gespeeld heb, extra leuk dat mijn dochter hier nu ook los op kan gaan! Op dit moment wordt het spel door ons alle drie gespeeld, waarmee je wel kan zeggen dat het een hit is!

De woordspelingen zijn grappig voor jong en oud. Iedere dag verschijnen er nieuwe taken en inmiddels is het een heuse strijd wie hem als eerste te pakken heeft. Het draait hier in huis om wie de leukste outfit heeft, het mooist ingerichte huis en wie het meeste klingels op de bank heeft. Iedere keer als ik denk dat het spel wellicht wat saai wordt, is er een nieuwe feestdag, bewoner of een DIY waar ik de materialen nog niet voor heb. Dit zorgt er stiekem voor dat ook ik het spel iedere dag wel even speel. Ik moet immers toch bij blijven met mijn dochter. Die heeft inmiddels haar neef ook al op bezoek gehad en speelt het ook online met haar vriendin. Kortom een uitgebreid spel wat dag in, dag uit leuk lijkt te blijven! Update: Ieder seizoen wordt het spel ge-update, dit betekent dat je met de seizoenen meespeelt. Er komen dan andere opties, bomen, dieren, waardoor je het spel toch blijft spelen!

favoriet-animal-crossing

GamesGames

animal-crossing-online

Je neef op bezoek op LelyEiland omdat je elkaar in het echt even niet mag zien.

Fit worden met de Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch

Voor iemand die de sportschool liever ontwijkt, was dit spel een heuse uitkomst. Toen Nintendo mij vroeg of ik dit spel wilde testen, had ik zelf al meerdere malen in een reclame voorbij zien komen en het op mijn verlanglijst voor december gezet. De Ring Fit Adventure laat je op een entertainende manier al je spieren trainen, of je dit nu in een fitness programma doet of via het spel waarbij je monsters verslaat met diverse spieroefeningen. Bij ieder level komen er nieuwe oefeningen vrij gericht op een specifieke spiergroep van je lijf. Daarnaast kan je zelf aangeven welke training en hoe zwaar je die wilt doen en kan je zelfs smoothies bij elkaar sparen om goed te herstellen tussen de gevechten door.

Het spel komt met een flexibele ring die je in kan drukken en uit kan trekken en een band voor om je bovenbeen. Hier plaats je de controllers in die op die manier kunnen meten wat je aan het doen bent. Je kan er zelfs je hartslag mee meten!

Leuk: Je traint op een speelse manier aan je fitheid. Ik vind het spel lichtelijk verslavend en speel het iedere avond wel een kwartiertje na het avondeten. Dus stiekem ben je dan toch wel een beetje goed bezig. Ik vind het leuk dat je door je spieren te trainen verder kan komen in het spel. Doordat je de resultaten met elkaar kunt vergelijken, is het stiekem best een beetje competitief ook, leuk als het hele gezin meespeelt!

Minder leuk: Er zit veel herhaling in het spel. Dezelfde oefeningen vaak achter elkaar en soms voelt het wat traag.  Daarnaast speel je het spel (in ieder geval ik niet) niet langer dan 30 minuten achter elkaar, dus niet geschikt voor lange speelsessies.

NOTE: Ik bespaar je even de prachtige beelden waarin ik dit spel oh zo charmant speel ;).

family-proof-nintendo-spellen

Op spoken jacht in Luigi’s Mansion

Ik vind zelf Luigi’s mansion 3 echt super leuk en spannend.
Het is alsof het spel je opzuigt en dan lijkt het alsof jij Luigi ook echt bent.
Bijvoorbeeld als je een spook ziet dan doet Luigi AAAHH en door dat geluid schik jou ook meteen  (bij sommige dan) 
en ik vindt dat Gooigi ook echt fantastisch!
En je ziet ook aan Luigi dat hij echt super bang is
Doordat hij helemaal staat te rillen (of is dat de kou?)
En OMG dat hondje!!!! Zooooo cute!!
family-proof-nintendo-spellen

Review: The Legend of Zelda: Link’s Awakening. 

Grofweg 26 jaar geleden kwam het spel The Legend of Zelda: Link’s Awakening uit op de Nintendo gameboy. Destijds keek ik met enige jaloezie naar mijn schoolvriendjes die Zelda aan het spelen waren op hun revolutionaire Gameboy. Ik heb zelf nog zesentwintig jaar moeten wachten op de remake voor de Nintendo Switch, maar ik moet zeggen dat was het wachten waard!
Verhaal
Het spel begint met Link die aanspoelt op een strand na een schipbreuk op zee.
Het eiland is hem onbekend, en de enige manier om weer van het eiland af te komen is de wind-fish wakker te maken. Daarvoor moet je 8 muziekinstrumenten zoeken die elk in een Dungeon verstopt zit. Nou, beginnen maar!
De verschillen van Zelda toen en nu
De verhaallijn en de vorm van het spel (afgezien van een ‘bouw je eigen dungeon’ modus) zijn identiek aan de game uit 1993. Het geluid, de muziek en vooral de graphics zijn natuurlijk enorm veel beter geworden in de afgelopen 26 jaar. 
Visueel is de game een snoepje, alles is met veel zorg en smaak gemaakt. Op een niveau dat we inmiddels van Nintendo gewend zijn, maar desalniettemin indrukwekkend goed.
Voor mij toont de ware kwaliteit van deze klassieker zich door het verhaal. Het verhaal is ondanks zijn leeftijd nog steeds zeer onderhoudend en het hele spel speelt heerlijk. Je hebt nergens het idee dat je een ‘ouderwetse’ game aan het spelen bent. De mechanics zijn soepel en de puzzels nog steeds geniaal.
Daarnaast heeft het spel ook een heerlijk nostalgisch retro effect op mij, ik voel mij enorm thuis in de overzichtelijke game wereld van Zelda. Dat hele retro aspect gaat natuurlijk compleet aan mijn dochter voorbij. Maar ook zij geniet van de puzzels en het schattige karakter van de game. 
zelda-review-nintendo-switch

Is Zelda een moeilijk spel?

Deze Zelda is niet extreem ingewikkeld, voor mijn gevoel is hij eenvoudiger en overzichtelijker dan het moderne ‘Breath of the Wild’. Toch kom je onvermijdelijk zo nu en dan vast te zitten op bepaalde punten. Vaak levert een beetje doorploeteren dan al snel de oplossing die je zocht.
Misschien is dat iets waar zich de ouderdom van de oorspronkelijke game in toont. Tegenwoordig zijn we veel meer gewend om bij de hand genomen te worden en wordt alles wel een beetje voorgekauwd. In deze Zelda wordt niet heel veel verklapt en zul je echt af en toe goed moeten zoeken. Ik heb dit zelf nooit als vervelend ervaren, maar als het je te lang duurt, zou ik zeggen check gewoon één van de online ‘guides’. Ook ik heb hier en daar toch even lopen spieken op het internet waar ik mijn weg met Link moest vervolgen. Maar zorg dat je niet verder leest dan waar je daadwerkelijk vastzit, want anders haal je al snel de fun uit de hele ervaring.
Een echte aanrader voor onder de kerstboom! In mijn ogen zeker ook voor de papa’s en mama’s die een stukje van hun jeugd weer willen herbeleven.
De puzzels en eindbazen staan nog steeds als een huis, over het algemeen haal je de bazen niet in één keer mits je erachter komt waar of hoe je ze te lijf moet gaan, dan blijkt het eigenlijk reuze eenvoudig en voel je je een ware puzzle solver. Dat vind ik de ware kracht van de game, het geeft je zo’n fijne reward als je weer een stapje verder bent.
*****
leukste spellen nintendo switch

Nog meer gamen en gadgets:

De spellen hebben wij ter review van Nintendo ontvangen, er zijn affiliate links verwerkt in dit artikel.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.