De nieuwste spellen voor de Nintendo Switch getest.

Eind vorig jaar waren we hier volledig in de ban van het Nintendo Switch Labo pakket. Inmiddels zijn we weer wat nieuwe spellen voor de Nintendo Switch verder. De hoogste tijd voor een update met de nieuwste spellen voor de Nintendo Switch, die wij uitgebreid getest hebben voor jullie!

Yoshi’s Crafted World- Nintendo Switch

Yoshi is zo’n game dat aanvoelt als een warm bad. Alles voelt op een prettige manier bekend, het is precies wat je er van gehoopt en verwacht had. Een platformer die precies doet wat je hoopt. Yoshi’s Crafted World draait om een klein ‘dinosaurusje’ dat op zoek moet naar gestolen edelstenen verspreid over de wereld om Yoshi eiland weer het paradijs te maken dat het was. Dat verhaal is overigens wel echt ondergeschikt, het is meer een vehikel om van wereld naar wereld top platform levels te spelen.

Audio en video in deze levels zijn van kwalitatief hoog Nintendo niveau. Alles voelt goed gepolijst en de muziek en geluidjes zijn super zoet en schattig. De ‘knutsel’ look is echt erg goed gelukt. De levels zijn goed gevarieerd, en houden de game fris en leuk. Ook zijn er veel verzamelbare kostuums voor Yoshi, ik geloof in totaal wel meer dan tweehonderd, al heb ik die zelf nog lang niet allemaal gevonden.

Qua moeilijkheidsgraad is Yoshi zeer vergevend. Het is zeker niet dat je zo door alle 40+ levels heen fietst maar echt super lastig wordt het nooit. Maar om eerlijk te zijn vind ik dat heerlijk met dit soort spelletjes, het is vooral de fijne speelervaring die je doet terugkomen.

Je pakt het op speelt een paar levels en legt het weer weg (of niet) maar als je het dan na een paar dagen weer oppakt hoef je in ieder geval niet eerst weer helemaal in te komen. In die zin speelt het heerlijk makkelijk weg en is het super entertaining. De levels zijn op meerdere manieren herspeelbaar (extra zoektochten en speed-runs) en dat geeft deze game lekker veel ‘value for money’.

Dikke aanrader.

****

Mijn dochter geeft ook 4 sterren

Op zoek naar een geschikt cadeau voor je 9 jarige? Lees haar favorieten (onder de 15 euro)!

Tetris 99- Nintendo Switch (online via abonnement)

Ken je Tetris nog? Juist dat super verslavende spel op de game boy? Als dat zo is ben je waarschijnlijk net zo oud als ik.. Maar voor mijn dochter was het helemaal nieuw. Lekker blokjes stapelen, alleen zijn we nu zo’n 35 jaar verder en speel je het nu real time tegen 99! andere spelers.

Om eerlijk te zijn is dat echt ze-nuw-slopend. Het is super competitief en daardoor ook wel erg verslavend. Maar even relaxt een potje puzzelen is er niet meer bij, je moet echt behoorlijk bij de pinken zijn anders zit je binnen no time tegen een game over scherm te kijken. Wat er namelijk gebeurt is dat je de ‘lines’ die je wegspeelt kan dumpen bij een andere speler, en als je tegen goede spelers speelt kun je zo elke paar seconden weer vier tot acht lines erbij krijgen.

Nu zit er in die lines altijd een opening, dus het is vrij makkelijk om ze weer weg te spelen, maar het tempo waar alles mee gebeurt wordt steeds hoger.  Het is dan ook geen game dat ik uren achter elkaar kan spelen, het is echt even een tussendoor spelletje. Een klein nadeel vind ik wel dat je je level niet kunt wissen of resetten (althans niet bij mijn weten).

Wij spelen alledrie (ik, mijn vriendin en m’n dochter) op hetzelfde Nintendo account. (je moet een online lidmaatschap hebben om Tetris 99 te kunnen spelen) En je wordt telkens gematcht met spelers die een gelijk level hebben (=even goed zijn). Echter mijn vriendin is veel beter dan ik, dus voor ik het wist zat ik met 99 die-hard tetris spelers online en maakte ik geen schijn van kans meer.  Met dat in het achterhoofd, kan ik alleen maar zeggen: dat betekent dus dat het een verdomd goed spelletje is.

***

Mijn dochter (9) geeft drie sterren

Nintendo Labo VR-kit – Nintendo Switch

De labo VR kit lijkt in veel aspecten op de eerdere Labo kits (lees hier die review!)  Het is niet nodig om de eerdere kits te hebben overigens, deze VR kit staat geheel op zich zelf. Wat je natuurlijk wel nodig hebt naast het VR pakket is een Nintendo Switch.  NOTE: de VR bril is in meerdere combinatie pakketten te krijgen.

nintendo-VR

In het pakket zitten de kartonnen bouwplaten, de lenzen voor de VR bril, en software. Die software bestaat dan weer uit een soort interactieve bouwbeschrijving en een aantal VR spelletjes. Om eerlijk te zijn, de spelletjes hebben per stuk niet erg veel diepgang. Het zijn geen games waar je uren in rond gaat brengen. Maar daar zijn ze ook niet voor bedoelt. Als je de bril hebt gebouwd, maak je telkens andere ‘extensies’ die je aan de bril kan maken.

nintendo-VR

Die variëren dan weer van fototoestel tot ‘proppenschieter’ kanon en vele andere gekke contrapties. Het bouwen kost je van een half uur tot anderhalf uur per project, en daarna kun je dan wel weer een middagje spelen en ontdekken binnen de software die er is. En ik moet zeggen de bril en de bouwsels werken feilloos. Technisch gezien, de motion tracking en de integratie met de controllers werkt het echt top, verrassend goed zelfs, met twee puntjes van kritiek:

  • Het scherm van de switch heeft niet een enorm hoge resolutie, en die wordt verdeeld over beide ogen. Dus de resolutie van de plaatjes is wat aan de lage kant. Is dit erg? Nee. Maar verwacht dus geen high tech VR ervaring.
  • Ik mis een beetje een hoofdband, je moet de switch en het bouwsel voor je neus omhoog houden. Dat gaat prima voor 10 minuten, maar daarna wordt het wel wat zwaar.

nintendo-VR

Wat ook interessant kan zijn is dat sommige games na het uitbrengen van de VR bril een VR modus hebben toegepast. Zo kun je nu Zelda en Mario Odyssey (een speciaal level) spelen met de VR-bril)  Al moet ik eerlijk zeggen dat ik bij Zelda heel snel misselijk werd. Dus ik zou dat meer als een leuke extra zien en niet als reden om de bril / kit aan te schaffen.

Al met al blijft de zelfde lol van de Labo kits aanwezig, het is vooral het bouwen, ontdekken en leren hoe het allemaal werkt. Dat geldt net zo goed voor deze VR kit. Toch vind ik deze kit iets minder dan de vorige, simpelweg omdat de VR ervaring er niet één is die zo comfortabel is dat je er uren mee kan spelen. Maar als je de mogelijkheden en het potentieel van VR wilt ervaren is dit de leukste en meest leerzame manier.

nintendo-VR

Want wat geeft er meer voldoening dan zelf je hele VR bril in elkaar zetten!

Deze krijgt van mij vier sterren.

****

Mijn dochter vond het ook vier sterren (even leuk als Yoshi)