No nonsense eten bij Nelis West

de-lekkerste-burgers-van-amsterdam-west

Nu ken ik Nelis Oost niet, slechts van naam, maar toen ik hoorde dat Nelis West er kwam, wilde ik er als de kippen bij zijn. Maar dat heb ik wel met meer nieuwe restaurants en bars die opengaan in West, zie de tijd maar eens te vinden. Gelukkig kon ik afgelopen week eindelijk eens polshoogte gaan nemen. No nonsense eten bij Nelis West, midden in de Baarsjes.

Hier vind je nog meer leuke adresjes in Amsterdam West

Naastenliefde

Sharing is caring, die mening deel ik qua eten eigenlijk totaal niet. Maar de het plateau Naastenliefde is wel echt een aanrader om mee te beginnen. De buikspek is perfect op smaak, de bitterballen van oude kaas zalig! Verder ligt er ook nog kalfsrosbief, zalmtartaar en een stukje tonijn op dit plankjes.

restaurant-nelis-west-menu-naastenliefde

Eend op het menu

Ik volgde Nelis West al via Instagram en toen ik zag dat er eend op de kaart stond, heb ik meteen diezelfde dag nog een reservering gemaakt. Eend kan je lang niet overal eten in Amsterdam, en ik ben dan ook altijd extra nieuwsgierig naar de bereiding ervan. De eendeborst was super mals en geserveerd met een enorme lading groentes en zoete aardappelfriet. Ik vond het uiteindelijk zelfs zonde dat ik mijn bord niet leeg kreeg.

restaurant-nelis-west-menu-eendenborst

Burger

Voor de burger liefhebbers onder jullie is er goed nieuws. Er staan niet 1 maar 2 burgers op de kaart. De NELIS Classic Burger ( met blauwe kaas) en de Bacon Cheddar burger is voor de spicy liefhebbers onder jullie voorzien van een flinke lading jalapenos. Extra bonuspunten voor de enorme crispy bacon!! Beide geserveerd met frietjes, vraag vooral ook naar de zoete aardappel frietjes die waren namelijk super lekker!

Bekijk onze verzameling hamburgers hier!

restaurant-nelis-west-menu-burger

Mega groot terras

Als je net als ik een kind (of meerdere) hebt, dan is het fijn te weten of daar rekening mee gehouden wordt. Jahoor, voor slechts 10 euro eet de mini een heerlijke biefstuk met frietjes om maar iets te noemen. Neem vooral een step of fiets mee, want op het Witte de Withplein is ruimte genoeg om rond te racen, terwijl jijzelf geniet van een glas wijn of een biertje. Daarmee geef ik meteen aan hoe groot het terras zelf ook is. Grote picknicktafels onder grote parasols, een boel kleinere tafels en nog wat fijne loungebanken. Ideaal voor op een zonnige dag, koffie, lunch en tot laat in de avond borrelen. Ik kan me zelfs voorstellen dat je hier een goede borrel of feestje kunt organiseren, daar leent de ruimte zich enorm voor.

restaurant-nelis-west-interieur

No nonsense eten

Ondanks dat Nelis West wel de uitstraling van een restaurant heeft, er is zorgvuldig nagedacht over het interieur. Het eten is wat ons betreft meer op eetcafé niveau. Alles is lekker, ruime porties, maar we werden nog niet echt verrast. En dat komt wel overeen met het idee achter Nelis. Non nonsense eten, what you see is what you get, en dat doen ze alles behalve karig.

restaurant-nelis-west-menu-burger

NOTE: Die foto van dat heerlijk zon overgoten terras volgt nog. Het regende pijpestelen toen ik ging eten bij Nelis West.

Lees ook: Op bezoek bij H. Burger.

Lees ook: Ter Marsch & Co serveert zalige hamburgers in Amsterdam Centrum

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.