Object Rotterdam goes West!

object-rotterdam-2018

Het Wilde Westen van Rotterdam in het teken van Kunst.

Art Rotterdam is begonnen en dat betekent: keuzes, keuzes, keuzes. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik op dit moment in de trein naar het zuiden zit om te gaan carnavallen (want, Brabo). Maar wat had ik graag dit weekend in Rotterdam willen blijven. Gelukkig mocht ik voor het weekend al een klein kijkje in de keuken nemen van dit geweldige kunst- en design festival wat dit weekend Rotterdam zal overnemen.

Wat me gelijk opvalt: we gaan naar het Westen!

object-rotterdam-2018

Object Rotterdam

We weten, Rotterdam West is rauw, soms wat wild, maar vooral erg in beweging. In het M4H havengebied en vooral op de Keilewerf, vinden steeds meer ontwerpers, designers en kunstenaars hun weg. Wat een geweldige keuze is het dan ook geweest van Anne van der Zwaag om ‘haar’ Object dit jaar te verhuizen naar her HAKA gebouw aan de Vierhavenstraat.

object-rotterdam-2018

Even een zijstraatje: al een jaar fiets ik wekelijks langs dit imposante gebouw dat leeg stond. En hoe vaak heb ik me wel niet afgevraagd hoe dit pand zou zijn om te fotograferen. Je kan mijn blijdschap dus wel voorstellen

Dat Object is verhuisd van het SS-schip op Zuid naar het HAKA in West, betekent dat er 4 lange rauwe verdiepingen zijn vol met design. Het aanbod is weer mooi samengesteld: van kleine designers tot aan best wat grote namen (denk aan de botanische lichtcreaties van Spruitje). Ook dit jaar heeft Anne weer 20 verse telenten gescout bij verschillende kunstacademies om hun werk tentoon te stellen. Iedereen heeft de ruimte en de combinatie van rauw beton, grote ramen en design is dan ook een gouden combinatie. Ayla verzorgt de gasten van Object van heerlijk eten, zoals alleen Ayla dat kan.

Top 5 van Object Rotterdam

object-rotterdam-2018

Ik ga toegeven: ik kan meer met de design van het gebouw dan met actual design. Maar zelfs ik kom favorieten tegen tijdens Object. (#nospon, was het maar waar)

Loof:

Brengt fundamentalisme terug in hun bedden. Het design is uitgekleed tot alleen dat gene dat nodig is. Het resultaat: een elegant houten bed wat (ondanks de houten lattenbodem die mijn vader de meubelmaker zou afkeuren, maar hier wordt opgelost met een goede matras) slaapcomfort garandeert.

object-rotterdam-2018object-rotterdam-2018

Krisztina Czika

Een hele leuke lieve meid die gebruik maakt van alledaagse gebruiksmiddelen die we niet als gebruiksmiddel willen erkennen. Eehm What? Ze neemt bijvoorbeeld wax (wat vernietigd moet worden vanwege privacy overwegingen omdat er DNA op zit, wie heeft hier zo over nagedacht?!) en smelt dit om tot kunstvoorwerpen, maar ook tot vloertegels.

object-rotterdam-2018

Rem Atelier

Licht waar je naar blijft kijken. Ik vraag me nog steeds af: hoedan?!

object-rotterdam-2018

Raphia

Schoenen van Afrikaans riet, geknopt door middel van Marokkaans vakwerk. Summer essential.

object-rotterdam-2018

Sander Bokkinga

Sander had het mooiste plekje op de beurs en hielp me hiermee weer herinneren waarom ik dit pand zo mooi vind. Daarnaast kent bijna iedere Rotterdammer zijn werk wel. Denk even aan de lamp bij het KingKong hostel op de Witte de With.

object-rotterdam-2018

M4H/Keilewerf

Dat de Keilewerf tof is, laten de designers graag zien door dit weekend hun ateliers open te stellen. Zo heeft Studio Roosegaarde open Huis, net als Atelier van Lieshout. Believe me, de moeite waard en het bombardeer de keilewerf tot je nieuwe lievelingsplek (en nee, niet om de reden waar het altijd om bekend stond).

object-rotterdam-2018

Afterparty

Mocht je na het design behoefte hebben aan een leuke after, bezoek dan zeker de geheime tuin. Dit jaar zijn ook zij neergestreken in West, aan de schiehavenweg 14. Drie weken lang is er in een oude loods van Croon ruimte voor kunst, planten, eten/drinken en vooral veel muziek en performances.

object-rotterdam-2018

Go West in Rotterdam, or go home!

1 comment

  1. Petra schreef:

    Prachtig werk!

Comments are closed.