Onmisbaar deze zomer, de shirt dress, 5 favorieten van Nederlandse bodem.

shirt-dress-favoriet-anecdote-fashion

Mijn nieuwe favoriet waar je mij deze zomer in uit kunt tekenen is de shirt-dres. Op zijn Hollands beter bekend als de overhemdjurk. Dit komt voort uit mijn voorliefde voor overhemden. Overhemden vind ik vaak erg stroef en saai bij mannen, uitzonderingen daar gelaten, maar bij een vrouw is het ineens een compleet ander kledingstuk. Daar doen ze deze zomer een schepje bovenop. De shirt dress, en dit kopen we natuurlijk bij Nederlandse ontwerpers bij voorkeur!

Anecdote Fashion

In prachtig French Blue met mooie accenten op de naden in een heerlijk zomerse stof uitgevoerd, is deze shirt dress “Dakota”. Ik ben overigens al jaren fan van het merk Anecdote Fashion. Mijn kast hangt reeds vol met enkele vesten en klassiekers die ik jaar in jaar uit kan blijven dragen. Anedote is het merk van oprichtster Jet van Beuningen, samen met haar team staat zij garant voor ieder jaar weer prachtige collecties. Ik ben erg fan van de ontwerpen die mij erg aan Scandinavië doen denken door de soms strakke lijnen. Overigens ben ik zo verliefd op de kleur French Blue dat ik ook de Dot Dress mee naar huis nam. Een jurk om de hele zomer in te zwieren.
shirt-dress-favoriet-anecdote-fashion

Joline Jolink

Zoals je merkt heb ik een voorliefde voor blauwe tinten. In dit scala mag de Lavendelblauwe shirt dress van Joline Jolink dan ook niet missen. Prachtig voor vrouwen die graag een extra accent op de taille willen leggen.
shirt-dress-lavendelblauw-joline-jolink

Vanilia

Ik zie mij hier deze zomer al wel over de Europese stranden heen zwieren hoor. Bikini eronder, slippertjes aan en gaan.
shirt-dress-lang-vanilia

Scotch Soda

Ik ben vast de enige niet die vroeger de overhemden van haar vader aan deed. Altijd een zwak gehad voor simpele streepjes overhemden. Een goede reden om deze van Scotch & Soda even erbij te hangen
shirt-dress-scotch-soda

By-Bar Amsterdam

Als je blij wordt van blauw, dan mag petrol blauw ook niet ontbreken, gemaakt in tencel, dus ideaal voor de zomer. By-Bar is heel toepasselijk genoemd naar Barbara. Dit merk bestaat al enkele jaren en is niet meer weg te denken van de Nederlanse markt. Prachtige kleurstelling ieder seizoen weer en ze hebben ook een collectie voor de kleine dames!

overhemd-jurk-tencel-by-bar-amsterdam

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.