Deze ontwerpers uit Utrecht maken de mooiste dingen

utrecht-makers-ontwerpers

Iedere stad in Nederland kent zijn eigen makers. Ik schreef al eens een blog over ontwerpers uit Rotterdam en nu was Utrecht aan de beurt. Een bezoek aan de studio van Julia Otilia was een mooie aanleiding en bracht mij weer op het spoor van andere ontwerpers en makers uit Utrecht.

Julia Otilia Sieraden

Op Instagram kwamen Julia en ik elkaar voor het eerst tegen, we weten de aanleiding niet meer, maar ik viel voor haar uitstraling en ontwerpen. Ze nodigde mij uit voor een bezoek aan haar studio en meer reden had ik eigenlijk niet nodig om een dagje Utrecht te plannen. De studio van Julia is al net zo sereen als haar sieraden en Instagram feed. Vrouwelijk, minimalistisch maar met een uitgesproken stijl.

De mooiste cadeaus gevonden op Instagram

utrecht-ontwerper-sieraden-julia-otilia utrecht-ontwerper-sieraden-julia-otilia utrecht-ontwerper-sieraden-julia-otilia

Ga nooit met lege handen naar huis, of moet ik lege vingers dan wel oren zeggen. Ik verwende mijzelf met deze ontwerpen van Julia’s hand. Van haar hand zo naar mijn hand. De “sea shore” ring (in goud) is handgemaakt, daardoor is iedere ring weer uniek. Ik viel meteen voor de uitgesproken look met de vrouwelijke vormen. Zou zomaar een aangespoelde steen op het strand kunnen zijn. En deze ring past perfect bij deze subtiele “pebble / kiezel” oorbellen en de gouden creolen met een minuscuul vallend blaadje eraan.

sieraden-julia-otilia

Tim van Caubergh; interieurontwerper.

Het interieur van Julia kwam duidelijk niet uit de Ikea catalogus en dit bracht mij bij interieur ontwerper en meubelmaker Tim van Caubergh. De tafel en de prachtige planken aan de muur (met een rails erin verweven om kettingen aan op te hangen) in de studio van Julia zijn allemaal van zijn hand.

View this post on Instagram

This table is inspired by the shape of a wave and the tail of a whale. The shelves are inspired by the hulls of sailing yachts and the sleek body of the stingray. @juliaotiliaconsciousjewellery was very much involved in the design process of the furniture for her studio, and the sources of inspiration are some of the same that inspire her when she creates her jewellery designs. Jewellery designer studio, Julia Otilia. Utrecht, Netherlands. . . . . . . . #utrecht #netherlands #craft #interiors123 #interior2you #residentialinteriors #furnituredesigner #dutchdesign #interiordesign #wood #interior #contemporaryfurniture #timvancaubergh #finewoodworking #designerdeinteriores #homedecor #minimalismo #designers #homedesign #decor #housedesigns #designtable #table #tables #mesa #organicinterior #organicinteriors #organicdesign #elegantinteriors #juliaotiliaconciousjewellery

A post shared by Tim van Caubergh (@timvancaubergh) on

Wandelen door de mooiste straatjes van Utrecht

Graze of Glaze; keramiek

Ik kan oprecht uren op Instagram scrollen op zoek naar het perfecte keramieken koffiekopje. De een nog mooier dan. de ander. Bij Julia in de studio vielen mij de prachtige schaaltjes op, waar zij haar sieraden op legt. De hoogste tijd mijn nachtkastje te voorzien van een paar mooie ontwerpen van Utrechtse designer; Simone Doesburg.

Voor nu vooral prachtig servies in haar collectie in de meest mooie kleuren. Ik hoop stiekem op nog meer sieraden schaaltjes.

Brandt Kaarsen

De natuurlijke geur kaarsen van Brandt, worden met liefde handgemaakt in Utrecht. Ja, ze maken ze echt met de hand, van ontwerp tot de kaars. De geuren zijn subtiel en zacht en daarom geschikt voor elke kaarsenliefhebber! De 4 collecties hebben een stijl die balanceert tussen minimalistisch en elegant. Geen wonder dat ik ze spotte in de studio Van Julia.

Zeeplokaal uit Utrecht

Ik ben overgevoelig voor geuren, al heel lang.  Daarom blijf ik vaak jaren trouw aan producten. Het enige waar ik nooit genoeg van kan krijgen is zeep. En niet omdat ik zo nodig schonen handen wil hebben, alhoewel dat in deze periode, een totaal andere waarde heeft gekregen. De reden dat ik zo van zeep hou, is dat mijn oma deze vroeger tussen de lakens in de kast legde. En dat is iets wat ik sindsdien zelf graag ook doe. Een mooi souvenir van reizen is om zeepje mee te nemen. Nu we wat minder vaak en minder ver reizen, is dat een mooie aanleiding om op te gaan naar lokale zeepmakers. En Zeeplokaal ontdekte ik in Utrecht. Benieuwd naar wat jouw favoriete geur is! Naast dat ze lekker ruiken, zien ze er ook nog eens prachtig uit.

Hou jij net als ik van Dutch design, gaat je hard sneller kloppen van Nederlandse ontwerpers? Heb je een favoriet die ik niet mag missen? Laat het mij weten via de comments.

Nog meer inspiratie op gebied van kunst & design in de volgende blogs:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.