Dit zijn DE leukste plekken waar je liefde voor fietsen en koffie samen komen.

fiets-en-koffie

Onlangs vroeg ik mij af op welk moment het ineens hip werd om je fiets aan de muur te hangen. Dat is ongeveer hetzelfde moment waarop bij mij het kwartje viel. De liefde voor fietsen en koffie is vaak een gedeeld goed. De afgelopen tijd viel het me steeds vaker op dat deze twee wel vaker samen komen. Dit zijn dan ook DE leukste plekken waar je liefde voor fietsen en koffie samen komen.

Top cadeaus voor de koffieliefhebber

Alley Cat Bikes & Coffee in Maastricht

 

Lola Bikes and Coffee in Den Haag

View this post on Instagram

❤️

A post shared by DaveK (@ddraver) on

Ben je niet van je fiets af te krijgen? Scheur dan maar door, want dit is het enige museum in Nederland waar je doorheen mag fietsen. 

COPPI Koffie & Fietsen in Rotterdam

De fietskantine in Amsterdam

 

Spaak in Groningen

Kamu in Breda

Ik hou zo van Kamu. Zeker in het weekend op een zonnige dag, dan is de ideale spot bij binnenkomst rechts in het hoekje aan het raam. Wielrenners komen af en aan binnen. Ben je met meer? Dan schuif je lekker aan de lange tafel. Het is overigens ruim genoeg om de kindjes mee te nemen. Mijn lievelingsplek in Breda.

fietcafe-kamu-breda

FREEM Bikes & Koffie in Utrecht

De Waalse Pijl Coffee and Bikes | Arnhem

Koffie en fietsen in het buitenland

Ook in het buitenland is de combinatie fietsen en koffie drinken al een tijd een hot item. We voegen deze cycling cafés fijn aan de lijst toe!

Pedaleur | Gent

fiets-cafe-gent-pedaleur

BAR BIDON | Gent

Bar Bidon is een koffiebar met een combinatie van ontbijt, lunch en cake, maar ook fietsen en hun accessoires. De overstap naar een coffeeshop met fiets thema kwam eenvoudig aan eigenaar Annelies Browaeys. Na opgegroeid te zijn in Oudenaarde (het centrum van de Ronde van Vlaanderen) leek het haar vanzelfsprekend om dit concept te openen in de fiets liefhebbende stad Gent.

La Fabrica in Gerona (tip van @wimmertholycow)

View this post on Instagram

Hey everyone! A little update from your local cafe. ????After 48 days of having our doors closed there is some hope for us, soon being able to do what we love. We have been told that in a few days we will be able to ride our bikes or go for a walk outside. We will be allowed to get a bit of fresh air and sunshine and start letting life slowly get back to what we were used to. ☀️ ???? ???? ????‍♀️ ???? ???? In terms of La Fabrica Girona, it seems our opening date will still be about a month or two away but we will be able to open our other cafe @espressomafia starting from Monday (May 4th) for take away coffees and coffee beans sales. ☕️ ☕️ ☕️ ☕️ Thanks again to everyone for their amazing support during this time, we know you are all feeling the affects of what is going on and the emails, online orders, messages and photos has gotten us through some cloudy days. We will keep letting you know how close we are to getting back to avocado toasts and double espressos, hang tight, we are almost there! ???????? . . . . . . . . . . . . . #lafabrica #lafabricagirona #girona #gironamenamora #thirdwavecoffee #specialtycoffee #coolcafe #cyclecafe #foodporn #breakfast #brunch #breakfastinperth #healthy #photography #cafe #coffee #latteart #barista @louandcompany

A post shared by La Fabrica Girona (@lafabricacafes) on

koffie-fietsen-kamu

Nog meer fijne plekken voor koffie:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

4 comments

 1. Jeannet schreef:

  Hoi Eliane, Dus er zijn er nog veel meer! Van die fiets en koffietenten. Ik ken alleen Lola in Den Haag. Was ik enorm van gecharmeerd. Fijn om dit lijstje te hebben. Gr Jeannet

  1. Eliane Roest schreef:

   Hey Jeannet, leuk om te horen, gotta catch them all!

 2. Suus schreef:

  Haha, Ben blij dat, na maanden in de eetkamer gestaan te hebben, de fiets van mijn man eindelijk in de schuur staat. Mij zul je niet zien in die ‘hippe’ zaken ????

  1. Eliane Roest schreef:

   Haha dit zijn lang niet allemaal “hippe” zaken hoor. Echt café’s voor wielrenners zijn de meeste. Dus eerst racen en dan een koffietje pakken. Maar een fiets in mijn eetkamer komt er bij mij ook niet in. Bij ons staat die in de gang ;0

Comments are closed.