Quarantaine in beeld | @denizandrews

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik (@elianeroest) mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.

Introductie: Deniz Andrews.. dat ben ik! Wat doe ik eigenlijk? Dat is een van de vragen die ik ook mijzelf heb gesteld in deze dagen. Ik maak filmpjes op YouTube en deel foto’s op mijn instagram om mijn leven in perfect daglicht te zetten. Wanneer je mijn story bekijkt zou je al bijna denken dat ik het erg naar mijn zin heb. Oh en niet te vergeten.. Ik ben een videoserie begonnen over mijn leven in Quarantaine… Een tip: Knip je eigen haar niet!

Hoe en waar zit jij in quarantaine?

In het gekke en gezellige Eindhoven. Zo gezellig is het dan op dit moment niet: iedereen zit thuis. Mijn vriend, onze twee kinderen Marie (chihuahua) en Istanbul (Kanarie) zitten opgescheept met mij. We hebben in ons appartement gelukkig voldoende ruimte om elkaar niet aan te vallen. Zo heb ik een kleine home-office waar ik mijzelf bezig houd met het bewerken van mijn YouTube videos. Omdat ik hier vaker tijd doorbreng, heb ik er een aantal van mijn werken opgehangen om een fijnere sfeer te creëeren.

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

Waar haal jij nu je inspiratie vandaan?

Ik heb het erg moeilijk gehad met de quarantaine. Mijn opdrachten vielen weg en de opleiding die ik volg kwam op een laag pitje. Het is voor mij belangrijk om dingen te kunnen ondernemen. Ik ben een online course begonnen op Yale University (klinkt vooral heel cool) over “ the Science of Well-being” . Een cursus over, de naam zegt het al, je mentale welbevinden. Ik was er sceptisch over en had eerst weinig vertrouwen dat het mij iets zou kunnen brengen. Ik moet mijzelf blijven uitdagen en dat lukt door dit soort dingen vanuit mijn eigen huis. Ook heb ik mijn Spaans weer opgepakt, iets dat al lang op mijn lijstje stond. Met het boek ‘’Spaans voor Dummies’’ kom je best ver! Nu ik de tijd heb kan ik mijn Spaans en Frans oefenen met vrienden op Instagram. Door mijzelf uit te blijven dagen, probeer ik geïnspireerd te blijven en voorkom ik vooral dat ik wegzak in negativiteit.

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

Wie zie jij nog en hoe werkt dat?

Het gekke is dat ik veel hechter ben geworden met mijn vrienden. Ik ben helemaal niet zo van het bellen of appen, maar deze tijden hebben mij daar in zekere zin wel toe gedwongen. Mijn beste vriendin is een jaar geleden naar Amerika verhuisd, en daar FaceTime ik voortaan dagelijks mee. Waar eerder sprake leek te zijn van en‘’uit het oog maar niet uit het hart’’-situatie, nemen we nu vaker initiatief voor contact. Het doet me erg denken aan het begin van het digitale tijdperk toen iedereen met elkaar aan het MSN’ en en webcammen was. Nu heb je digitaal les, digitale groepsgesprekken en zelfs digitale sollicitatiegesprekken. We zijn soort van terug bij af (toen de webcam hot was) door met de technologische middelen van nu te zoeken naar mogelijkheden tot contact.

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

Wat ga jij nooit meer vergeten uit deze periode?

Soms doet het me denken aan mijn tijd als kind tijdens de zomervakantie. Met het grote verschil dat er nu helaas rekeningen met mijn naam erop door de brievenbus komen. Het is een vreemde en onvergetelijke situatie. Een tijd waar wij als wereld juist door de beperkingen meer verbonden lijkten te zijn geraakt met elkaar. Een oorlog waar we samen in kunnen vechten, dit maakt mij gelukkig.

Mijn leven als freelancer is volledig omgegooid en overhoop gehaald. Een half jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om mijzelf om te scholen en ook dat is nu allemaal veranderd. Het heeft me veel energie en moeite gekost om mijn leven in een nieuw ritme te krijgen. Nieuwe vraagstukken die ik heb moeten beantwoorden om mijzelf opnieuw te ontdekken. Het heeft me veel moeite en ook een paar tranen gekost, maar ik ben er zeker sterker door geworden. Deze ontdekkingen zal ik met mij meenemen.

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

Hoe zorg jij ervoor dat de muren niet op je af komen?

Ik hoop niet dat ik hiermee erg cliché klink, maar met balkonieren. Dat is een zelfverzonnen woord voor tuinieren op balkon. Ik heb altijd een liefde voor flora gehad. Ik hoop niet dat mijn buren denken dat ik inmiddels gek ben geworden aangezien ik graag tegen mijn planten praat. Omdat we niet (teveel) naar buiten kunnen, moeten wij onszelf thuis zien te vermaken. Ik kan gelukkig het balkon erbij betrekken en heb mijzelf voorgenomen om het groenste balkon in Eindhoven te krijgen. Er zitten verschillende planten in de bakken die om de beurt zullen bloeien, zo heb ik altijd iets om naar uit te kijken. Ik streef ernaar om het meest groene balkon van Eindhoven te hebben. Zo ben ik even verlost van de muren binnen.

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

Wanneer het me echt teveel wordt ga ik een stuk joggen. Helaas kan ik niet naar de sportschool en de sportattributen de ik thuis heb zijn zo inspiratieloos! Gelukkig hebben we de laatste tijd vaak goed weer en kan ik blokje om met de hond of een stuk joggen.

Als de maatregelen ophouden, wat is het allereerste wat je gaat doen?

De kapper. Ik zou graag willen zeggen dat ik vrienden en familie zou gaan zien, maar het is de kapper. Zoals te zien in mijn laatste YouTube video is mijn self-haircut geen succes geworden. Inmiddels is het langer en zijn de tondeuse strepen niet meer zichtbaar op mijn achterhoofd. Ik mis het om me time te hebben en zorg aan mijn uiterlijk te besteden, maar ook om te gaan lunchen bijvoorbeeld.

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

Jouw persoonlijke tip of trick?

Jezelf blijven uitdagen en inspiratie vinden in de kleine dingen. Probeer eens een gek recept uit of leer een vreemde taal. Vandaag maak ik bijvoorbeeld een vegan cake! Uiteraard alleen maar plantaardige ingrediënten 😉 Ha ha!

quarantaine-in-beeld-deniz-andrews

LEES OOK “QUARANTAINE IN BEELD” MET:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.