Quarantaine in beeld | @IAmMieke (FR)

Quarantaine in beeld | @IAmMieke | Frankrijk

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik (@elianeroest) mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.

Introductie: Ik ben Mieke, 37 jaar en woon in Frankrijk. 4 jaar geleden zijn wij hier naartoe verhuisd voor het werk van mijn verloofde. We zijn met 1 dochter hiernaartoe verhuisd en de andere 2 zijn hier in Frankrijk geboren. Ik ben life coach en werk voornamelijk online met Nederlanders die in Nederland of in het buitenland wonen. Het liefste ben ik altijd buiten, sporten, hiken, skiën, alleen of met de familie.

Quarantaine in beeld | @IAmMieke | Frankrijk

Hoe en waar zit jij in quarantaine?

In Frankrijk! Wij wonen vlakbij het meer van Genève tegen de Franse alpen aan in een klein dorpje Collonges Sous Saleve. Ik woon hier samen met mijn verloofde Jeroen en onze 3 dochters van 6, 3 en 1 jaar. Sinds 14 maart zitten wij in complete lockdown en volgens de laatste berichten duurt dat nog zeker tot 11 mei. Het voelt als huisarrest, want we mogen alleen de straat op voor boodschappen of een klein blokje om en dan moet je een formulier meenemen waarop je aankruist waarom je je huis uitgaat. Elke keer moet je weer een nieuw formulier meenemen met de juiste datum en reden waarom je je huis uitgaat. Gelukkig wonen wij vlakbij natuur, dus voelt het minder opgesloten dan in de stad.

Quarantaine in beeld | @IAmMieke | Frankrijk

Waar haal jij nu je inspiratie vandaan?

Wow wat een goede vraag. Eigenlijk voornamelijk uit de natuur en dan vooral de bergen, maar zeker ook online. Ik ben Life coach en heb net een cursus afgerond met andere creatieve ondernemers die voornamelijk in Nederland zitten. Dat zijn o.a. fotografen en coaches en we zitten nu allemaal in hetzelfde schuitje door de lockdown. Het is heel fijn om deze contacten nu te hebben omdat we elkaar helpen in deze tijd met ideeën en hoe we ons werk anders in kunnen richten. Ik ben zelf nu voornamelijk bezig met zichtbaarheid van mijn bedrijf en dus met foto’s en beeld en het bouwen van mijn website. Ik had een fotoshoot gepland voor mijn nieuwe website, maar dat ging niet door vanwege de lockdown, dus heb ik thuis in de tuin een shoot gedaan en dat is eigenlijk heel goed gegaan!

Quarantaine in beeld | @IAmMieke | Frankrijk

Wie zie jij nog en hoe werkt dat?

Wij zien alleen onze buren van een afstand. Ons huis ligt op de hoek van een straat waar veel mensen langslopen als ze een blokje om gaan en dan krijg je van die scenario’s uit ‘home improvement’, waarbij de buurman een praatje maakt over de heg. Dat hebben wij nu in onze tuin, maar dan staan ze achter het hek.

Quarantaine in beeld | @IAmMieke | Frankrijk

Wat ga jij nooit meer vergeten uit deze periode?

Dat we dit hier in Frankrijk meemaken en de manier waarop de Franse regering dingen aanpakt en communiceert. Dat ik ondanks de afstand wel meer verbinding voel. Contact met Nederland is nu makkelijker omdat iedereen thuis zit en ook in de buurt is er meer contact omdat iedereen thuis is. Dat de meiden het eigenlijk heerlijk vinden! De oudste 2 spelen nu nog meer samen en vermaken zich nu uren met elkaar in hun eigen creatieve wereld zonder dat we ons hoeven te haasten om ergens op tijd te zijn. We zijn natuurlijk continu samen en het valt op dat kinderen eigenlijk niet meer nodig hebben dan dat. En wat ik nooit zal vergeten is hoe bewust ik me nu ben van de jaargetijden. We zien letterlijk voor ons neus de tuin tot bloei komen en de blaadjes aan de bomen groeien.

Quarantaine in beeld | @IAmMieke

Hoe zorg jij ervoor dat de muren niet op je af komen?

Gek genoeg is een complete lockdown niet heel anders dan hoe wij normaal hier leven. We zijn gewend om veel samen thuis te zijn omdat familie en vrienden allemaal in Nederland wonen. Natuurlijk is het intens om nu continu samen te zijn, maar doordat we altijd al veel samen zijn hebben we manieren gevonden om onze eigen ruimte te pakken. Ik sta bijvoorbeeld doordeweeks altijd al vroeger op om te journalen en sporten zodat ik om 7 uur klaar ben wanneer de rest wakker wordt. Op die manier hoef ik tijdens de dag niet gefrustreerd te worden dat ik daar niet aan toe kom. Ik ga nu wel wat vaker alleen een stuk wandelen om even een andere vibe te hebben en m’n gedachtes te verzetten en om überhaupt even alleen te zijn! Voor mij zelf is het belangrijkste een combinatie van verstilling, beweging en verbinding. Verstilling door lezen, mediteren en schrijven. Beweging door sporten, wandelen, buitenspelen met de kids en verbinding door regelmatig even in te checken bij familie en vrienden in Nederland.

Quarantaine in beeld | @IAmMieke

Als de maatregelen ophouden, wat is het allereerste wat je gaat doen?

Uit eten met mijn lief, vriendinnen opzoeken, lange wandelingen maken in de bergen, dag-tripjes naar Annecy en Chamonix èn een weekend Nederland plannen.

Jouw persoonlijke tip of trick?

Investeer in jezelf in deze tijd! Bijvoorbeeld in je bedrijf waar je anders geen tijd voor hebt. Er hangt een mooie creatieve flow door de lockdown en iedereen moet zich aanpassen en daardoor ontstaan de mooiste nieuwe ideeën. En doe dingen die je normaal nooit zou doen. Tekenen, kleuren, meer buiten wandelen, begin met yoga, doe elke dag middagdutjes, zingen, dansen, schrijven, bellen, praten.. noem maar op! We zijn allemaal uit ons comfort zone gehaald dus een topmoment om je routines eens onder de loep te nemen. Ik ben vandaag bijvoorbeeld lopend boodschappen gaan doen. Je kan wat minder halen en bent langer bezig, maar waarom niet?

Quarantaine in beeld | @IAmMieke

Nieuwsgierig naar nog meer quarantaine verhalen?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.