Quarantaine in beeld | @livinglifeinnature (SE)

quarantaine-in-beeld

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik (@elianeroest) mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.

Introductie: Ik ben Chantal en samen met mijn man en dochter woon ik sinds 2017 in Zweden. Ik ben eigenaar van Loveprinted waar we posters, kaarten en kalenders verkopen met de natuur als thema. Je kan me op Instagram volgen via @livinglifeinnature.

quarantaine-in-beeld

Hoe en waar zit jij in quarantaine?

Van quarantaine is er in Zweden geen sprake. Je kan en mag nog overal naar toe en (bijna) alles is open. Ook de school van onze dochter is niet gesloten maar men waarschuwt wel de kinderen thuis te houden wanneer ze ook maar een klein beetje snotteren of andere klachtjes hebben. Wij als gezin hebben onze eigen maatregelen getroffen en blijven zoveel mogelijk thuis.

quarantaine-in-beeld

Waar haal jij nu je inspiratie vandaan?

Voor Loveprinted blijft dat onveranderd: uit de natuur! Of uit tijdschriften, Pinterest en Instagram. Maar hoe wij nu ons dagelijks leven leiden is niet extreem anders. Wij hebben het geluk dat we in het bos wonen en ons niet snel opgesloten zullen voelen. Ook de tuin is groot genoeg om elkaar kwijt te raken en even alleen te zijn. Mijn man webdesigner en ik werken sowieso meestal vanuit huis en zijn er aan gewend om heel veel samen te zijn.

Wie zie jij nog en hoe werkt dat?

Alleen het gezin. Wat ik al zei, we hebben onze eigen maatregelen getroffen en zullen voorlopig niet naar een grote stad gaan of ergens een kop koffie gaan drinken. Toen men in Nederland al helemaal bezig was met ’social distancing’ kroop iedereen in Zweden elkaar nog in de broekzak. Ook nu nog hoor. De terrassen in de grote steden zitten met mooi weer gewoon propvol. Natuurlijk merken we tijdens het boodschappen halen dat sommige mensen er wél rekening mee houden maar zij zijn helaas in de minderheid. De supermarkten hebben onlangs pas maatregelen getroffen dat men bij de kassa 1,5m afstand houdt maar en sommige hebben kunststof schermen bij de caissières opgehangen.

quarantaine-in-beeld

Wat ga jij nooit meer vergeten uit deze periode?

Hoe verschillend Zweden en Nederland er mee omgaan. De tijd zal het moeten leren wat het beste is geweest maar voor ons geldt in ieder geval ‘better safe than sorry’. Door die verschillen zijn er momenten gekomen dat ik Nederland soms toch wel mis. Sommige dingen die voor ons logisch zijn, zijn hier onlogisch en andersom. Normaal goed mee te leven maar nu ontzettend irritant. Ons favourite zwembad is bijvoorbeeld wel gesloten en de bioscoop ook. Maar je mag nog gewoon een feest geven voor 50 personen. Ik snap dat niet. Ik geloof niet dat die feestgangers 1,5m afstand houden. Zie je het voor je?!

quarantaine-in-beeld

Hoe zorg jij ervoor dat de muren niet op je af komen?

Sinds dat we in Zweden wonen heb ik daar geen last meer van. De rust, de ruimte…ik hou daar zó van. We hoeven maar één stap uit de deur te zetten en we kunnen die heerlijke boslucht opsnuiven. Daar voel ik me ontzettend dankbaar voor. Éxtra dankbaar nu. Vaak maken we een vuur, grillen iets vegan of genieten gewoon van het buiten zijn in onze bostuin.

Als de maatregelen ophouden, wat is het allereerste wat je gaat doen?

Gezellig met onze dochter naar de bioscoop. En naar het zwembad. Maar met een beetje geluk kunnen we over een tijdje ook weer in een meer zwemmen.

Jouw persoonlijke tip of trick?

Een leuke tip?! Bestel zaad voor bloemen en groenten en ga daar fijn samen met je kind(eren) mee aan de slag. Eerst binnen in de vensterbank voor zaaien en daarna alles buiten planten. Geeft zoveel voldoening en afleiding. En ’s ochtends misschien niet meteen het nieuws lezen of luisteren. Maar eerst even écht van dat eerste kopje koffie of thee genieten onder het genot van een leuk tijdschrift of een mooi uitzicht.

NIEUWSGIERIG NAAR NOG MEER QUARANTAINE VERHALEN?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.