Quarantaine in beeld | @localinnaples (IT)

quarantaine-in-beeld-localinnaples

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik (@elianeroest) mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.

Introductie: Ik ben Iris de Brouwer en woon in de baai van Napels. Ik ben de auteur van de reisgids van Time to Momo Napels en organiseer unieke rondleidingen en activiteiten in Napels en omgeving. Op het moment ligt dit dus helemaal stil en mogen we al 6 weken niet naar buiten. Op Instagram kan je mij vinden onder @localinnaples.

Bij Instagrambloggers.nl zijn we overigens erg fan van de Time to Momo reisboekjes. Leuke tip; tot eind mei krijg je bij ieder boekje de “Time to Momo Dichtbij” erbij. Fijne inspiratie nu verre reizen niet kunnen.

quarantaine-in-beeld-localinnaples

Hoe en waar zit jij in quarantaine?

Ik zit in Pozzuoli in quarantaine. Pozzuoli ligt in de baai van Napels tegen Napels aan. Ik zit hier met mijn Napolitaanse man Peppe, onze kinderen Vincent (12) en Esmee (9) en onze twee katten Dicky en Flipper. Dankzij Flipper worden er af en toe ook sprinkhanen, salamanders en vogeltjes in huis gebracht. Wij hebben het geluk dat we een huis hebben met een tuin, een groot dak vanaf waar ik de zee kan zien in de verte en dat het lente is en we heerlijk weer hebben. Wij zitten al vanaf 9 maart in totale lockdown en ik ben in deze afgelopen weken 2 keer buiten mijn huis geweest. Dit was niet fijn. De sfeer is bedrukt. Iedereen kijkt elkaar argwanend aan en draagt mondkapjes. Ik kreeg er angst en een naar gevoel van.

quarantaine-in-beeld-localinnaples

Waar haal jij nu je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt uit de omgeving waarin ik woon. De mentaliteit, de kracht van de mensen, van de Italianen. De heerlijke gerechten, de zon en natuur. Ook haal ik inspiratie uit mijn werk, dat ik nu helemaal kwijt ben, maar ik schrijf en lees veel over Napels en omgeving en verdiep mij nog meer in de geschiedenis, cultuur en tradities. Daarnaast heb ik veel contact met mensen die mij inspireren.

quarantaine-in-beeld-localinnaples

Wie zie jij nog en hoe werkt dat?

Ik zie behalve onszelf af en toe een buurman of buurvrouw op een balkon langskomen, vaak in pyjama. Dat is best een grappige gewaarwording. Via zoom, skype of whatapp heb ik natuurlijk contact met vrienden en familie.

quarantaine-in-beeld-localinnaplesquarantaine-in-beeld-localinnaples

Wat ga jij nooit meer vergeten uit deze periode?

Het samen zijn met elkaar hier thuis. Het totaal geen verplichtingen hebben waardoor er een bepaalde ruimte ontstaat voor dingen die eigenlijk heel waardevol en belangrijk zijn. Basis dingen. Zoals het eindelijk zelf pizza maken en samen koken. Maar ook de stilte, de felle kleuren van de lucht, de sterren die ’s nachts feller lijken te stralen en de lucht die blauwer lijkt dan normaal. Het lijkt alsof ik de kleine dingen veel intenser beleef, zie en voel.

quarantaine-in-beeld-localinnaplesquarantaine-in-beeld-localinnaples

Hoe zorg jij ervoor dat de muren niet op je af komen?

Ik ga regelmatig de tuin in of het dak op. Al is het maar om even wat onkruid te wieden of even op het dak in de verte te kijken. Daarnaast houden we een zeker ritme aan met als hoogtepunt elke avond met z’n vieren op de bank film kijken.

quarantaine-in-beeld-localinnaples

Als de maatregelen ophouden, wat is het allereerste wat je gaat doen?

Ik heb zo veel zin in pizza en om Napels in te gaan en alle mensen te zien die ik nu al zolang niet gezien heb. Dat zal dus waarschijnlijk wel één van de eerste dingen zijn die ik zou willen doen. Het liefst een combinatie van Pizza eten,Napels in en mijn vrienden zien.

quarantaine-in-beeld-localinnaples

Jouw persoonlijke tip of trick?

Lekker lezen. Dat is tenminste wat ik aan het doen ben. Boeken lezen die ik nog had liggen. Heerlijk! Een vriendin stuurde mij de kindertrein op. Speelt zich oa af in Napels. Ik probeer daarnaast niet teveel het nieuws te volgen, maar regelmatig juist leuke luchtige dingen te volgen en kijken.

Leuke accounts om te volgen zijn @tasteguidenaples voor heerlijke Napolitaanse gerechten.@salernotravel voor een inspirerende dagelijkse update van de lockdown uit Zuid-Italië. @jessicaschots voor leuke kunstgeschiedenislessen via haar instagram stories. @wereldstadgidsen en @blogsognoitaliano en @volgderodeschoentjes om om in de vakantiestemming te blijven.

NIEUWSGIERIG NAAR NOG MEER QUARANTAINE VERHALEN?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.