Quarantaine in beeld | @studiominne

Quarantaine_in_beeld_Stije_5

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld. De volgende in deze serie is Stije.

Introductie: Ik ben Stije, fotograaf en woon in Amsterdam Noord. Je kan mij en mijn werk volgen op instagram @studio.minne en op www.studiominne.com. Ik fotografeer met name kinderen, hoe ze zijn en zonder opsmuk. Een herinnering voor later, hoe het echt was.

Quarantaine_in_beeld_Stije_5

HOE EN WAAR ZIT JIJ IN QUARANTAINE? 

Ik zit samen met poes Lucy thuis in Amsterdam-Noord op +/- 35m2. Ik noem mijn huis ook weleens het poppenhuis; het is klein en gek ingedeeld. Het is er fijn, met tuin.

quarantaine-in-beeld-studio-minne

WAAR HAAL JIJ NU JE INSPIRATIE VANDAAN? 

Toch wel veel instagram. Vaak zie ik iets op Instagram en denk dan hee dat is leuk, ga ik ook proberen te maken/tekenen/borduren. Maar ik had ook zin om de muren te verven dus ook dat heb ik gedaan. Dat resulteert meteen in het herinrichten van de lijstjes aan de muur en dan voelt het huis weer even nieuw en fris.

quarantain-in-beeld-studiominne

WIE ZIE JIJ NOG EN HOE WERKT DAT?

Ik woon alleen en zou het echt niet trekken als ik niemand zou zien. Mijn werk ligt helemaal stil. Een vriendin van mijn zus zat in nood met opvang dus daar ben ik nu twee dagen in de week op de kinderen aan het passen. Dat is heel fijn, want ze zijn een hele goede afleiding.

Heel af en toe zie ik (steeds dezelfde drie) vriendinnen en familie. In de tuin of ergens buiten en echt op afstand. En niet te lang, daar zorgen we ook voor.

Quarantaine_in_beeld_Stije_5

WAT GA JIJ NOOIT MEER VERGETEN UIT DEZE PERIODE? 

Hoe onwerkelijk dit allemaal is. Soms moet ik enorm huilen, als ik al een paar dagen thuis ben en niemand heb gezien bijvoorbeeld. Maar ik voel me ook meer verbonden met iedereen, want we maken allemaal hetzelfde mee. Mijn verjaardag was een aantal weken geleden en die was eigenlijk juist heel speciaal. Zoveel videobelletjes, ouderwetse post en liefde. We deden met een klein groepje een korte wandeling met afstand en aten een ijsje. Bizar, maar om nooit te vergeten.

Quarantaine_in_beeld_Stije_5

WAT DOE JIJ OM ERVOOR TE ZORGEN DAT DE MUREN NIET OP JE AF KOMEN?

Die muren komen elke dag op een moment wel even keihard op mij af. Een jaar geleden zat ik vrijwel alleen maar thuis, niet in staat te werken. Nu het beter gaat, is het bijna dagelijks een strijd. Opstaan, in actie komen en niet gaan piekeren.Wat ik doe om dat tegen te gaan is even naar buiten, dingen gaan maken en veel muziek luisteren. En dat gaat de meeste dagen gelukkig goed.

ALS DE MAATREGELEN OPHOUDEN, WAT IS HET ALLEREERSTE WAT JE GAAT DOEN?

Oma van 92 heel erg knuffelen. En mijn nichtjes en neefje, zussen en broertje, ouders en vriendinnen. Iedereen die ik mis dus eigenlijk. En een boozy brunch met mijn drie besties.

Quarantaine_in_beeld_Stije_5

JOUW PERSOONLIJKE TIP OF TRICK? 

Niet teveel denken aan hoe lang nog of hoe moeilijk het is. Lief zijn voor jezelf, jezelf nu iets meer gunnen. Een fles wijn opentrekken, taart bakken, verse tulpen in huis halen, een masker en voetenbad (maak je eigen spa) en noem maar op. Maak het thuis fijn. Zoek dingen die je blij maken en elimineer alles dat dit niet doet.

Ook verschenen in “Quarantaine in beeld”

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. Lotte schreef:

    Wat een leuk stuk en prachtige foto’s!

  2. Sam schreef:

    Leuk om te lezen hoe anderen het doormaken. Dank voor het delen Stije! Mooie foto’s ook

Comments are closed.