Quarantaine in beeld | @typischt

quarantaine-in-beeld-typischt

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.

Introductie: Ik ben Tjarda, liefde van Olle die in deze tijd als tandarts in Amsterdam alleen nog maar spoedbehandelingen mag doen. Ik ben moeder van Moos (2010) en Fiep (2012), zus van tante Lel, dochter van 2 ouders die in Zuid Frankrijk wonen en vriendin van lieve mensen om mij heen die ik nu bijna niet zie door dit stomme Corona virus! Ik werk (nu vanuit huis) in Amsterdam in de jeugdzorg met de doelgroep 16-27 op de MBO opleidingen. 

quarantaine-in-beeld-typischt

HOE EN WAAR ZIT JIJ IN QUARANTAINE?

Wij zitten met z’n 4-tjes in ons fijne huis in Haarlem in quarantaine. Af en toe vluchten we op rustige momenten de duinen in of gaan we naar het strand om te chillen op 1 van onze favoriete duinpannetjes bij de Killerhill of Kattendel in Bloemendaal aan Zee.

quarantaine-in-beeld-typischtquarantaine-in-beeld-typischt

WAAR HAAL JIJ NU JE INSPIRATIE VANDAAN?

Soms zie ik door de bomen het bos totaal niet meer. Dan heb ik het gevoel continu alle ballen in de lucht te moeten houden doordat ik naast het thuisonderwijs ook nog vanuit huis werk en er in onze directe omgeving van alles aan de hand is wat deze periode extra zwaar maakt. Ik heb zelf vaak best veel inspiratie en kan redelijk goed zelf dingen bedenken om te doen en te maken in deze ‘crisis-achtige’ situatie. Ik schakel snel merk ik en probeer een creatieve draai te geven aan het leven nu door het zo relaxed, fijn en gezellig mogelijk te maken voor ons allemaal. Niet dat dat altijd lukt trouwens, want soms kook ik echt volledig over. Via instagram hebben we @buro_bis ontdekt, een ontzettende leuke vrouw die elke dag theaterlessen geeft. Fiep vindt dit echt fántástisch en kijkt er elke keer naar uit!

quarantaine-in-beeld-typischt

WIE ZIJ JIJ NOG EN HOE WERKT DAT?

Ik kan geen ZOOM borrel meer zien ;0) Dat dus…. met vrienden, familie, collega’s ZOOM-en, facetimen, Skypen, appen en bellen we wat af! Heel erg fijn om elkaar toch te kunnen zien & horen, maar ik zou er een moord voor doen om gezellig met ze te kunnen proosten in real life op het leven in plaats van deze sociale onthouding die voor geen sikkepit aan mij besteed.

quarantaine-in-beeld-typischt

WAT GA JE NOOIT MEER VERGETEN UIT DEZE PERIODE?

De knusheid van ons gezin. Ik heb serieus de allerliefste heerlijkste man van heel de wereld en de meest lieve en gekke kids! Wij hebben het samen ontzettend gezellig en fijn. Die momenten ga ik zeker niet vergeten! Maar ook het gemis van de mensen om ons heen, mijn ouders die in Zuid Frankrijk wonen en mijn vader die ernstig ziek is waar we niet naar toe kunnen, mijn zusje die zwanger is en ik nog niet eens heb kunnen zien en mijn vrienden waarvan sommige een extra dikke knuffel verdienen! Ik probeer vast te houden aan de mooie, fijne, kleine en goede momenten die er nu ook echt veel zijn. Die koester ik enorm! Door er foto’s van te maken documenteer ik het voor mezelf en hou ik op die manier extra de positieve momenten vast. 

quarantaine-in-beeld-typischt

WAT DOE JE OM ERVOOR TE ZORGEN DAT DE MUREN NIET OP JE AFKOMEN?

Veel té weinig! Ik ben een sociaal iemand die dol is op avondjes er op uit met vrienden, uit eten met Ol, alleen sjokken in de natuur, de zee, kamperen op De Lakens in onze oude Albatros, gekkigheden, mijn werk in Amsterdam en ga zo maar door. Doordat dat er nu niet is en ik 24/7 samen ben met de kids pak ik mijn ‘eigen’ momenten te weinig. Raar eigenlijk omdat ik dat normaal gesproken altijd heel goed voor mezelf regel.

quarantaine-in-beeld-typischt

Puntje van aandacht dus om zo heelhuids mogelijk uit deze periode te komen! 

ALS DE MAATREGELEN OPHOUDEN, WAT IS HET ALLEREERSTE WAT JE GAAT DOEN?

Ik ga direct langs alle lieve mensen om me heen om een dikke knuffel te geven. Die fysieke afstand vind ik echt hélemáál niks. 

JOUW PERSOONLIJKE TIP OF TRICK?

SAS-dag! Oftewel, Schijt Aan School dag! 

Het beste wat ik in deze tijd met de kids heb gedaan. Gewoon een dag lekker niets doen aan school. De tas vol pakken met spelletjes en picknick spulletjes, keihard gekke liedjes zingen op de fiets en dan de slappe lach met z’n allen om lekker op avontuur te gaan ergens in de natuur! 

quarantaine-in-beeld-typischtquarantaine-in-beeld-typischtquarantaine-in-beeld-typischt

Lees ook “Quarantaine in beeld” met:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.