Weekendje weg bij Boshuisje Nooitgedacht

Retro boshuisje nooitgedacht

Op Instagram kwam ik Boshuis Nooitgedacht tegen, mooi interieur, gelegen midden in de bossen op de grens van Drenthe en Friesland. Boshuis Nooitgedacht is “de perfecte bestemming” voor een weekendje even helemaal niets in het pittoreske Appelscha.

Natuurhuisje midden in de bossen

Wat een fijn natuurhuisje midden in het bos. Ja, het ligt op een terrein met meerdere vakantiehuisjes, maar dit is zo opgezet dat je je daar niet bewust van bent. Geen vakantiepark, en op loopafstand van het bos.

boshuis-nooitgedacht-interieur

Interieur combinatie van Ikea en vintage.

Het vakantiehuisje is ruim opgezet, een grote bostuin, meerdere kamers en super mooi ingericht. Denk qua interieur Scandinavisch versus vintage. Rotan stoeltjes, fijne kleedjes, prachtig vintage servies, veel hout en planten. Je merkt eigenlijk aan alles dat de eigenaren hier ook heel graag verblijven. Het is daarmee een stuk persoonlijker dan de meeste huisjes waar we tot nu toe in verbleven en dat vind ik fijn. Het huis is van alle gemakken voorzien, wasmachine, afwasmachine, internet en een heerlijk houtkacheltje. In de kapschuur kan je fietsen vinden en een vuurkorf voor buiten. Wij waren er in de winter, maar ik kan me alleen maar voorstellen hoe heerlijk het hier verblijven moet zijn in de zomer. Met tuindeuren die open kunnen en een zalig grote tuin, geeft al een goede indicatie.

Lees ook: De mooiste Instagram-proof natuurhuisjes van Nederland en België

boshuis-nooitgedacht-slaapkamerboshuis-nooitgedacht-interieur

Vakantiehuisje in het bos voor de hele familie

In het vakantiehuis is plek voor 6 personen. Twee aparte kamers met een tweepersoonsbed en een aparte kamer met een stapelbed. Er is daarnaast ook nog een peuterbedje aanwezig. In de woonkamer zijn ook kleine stoeltjes aanwezig, spelletjes en speelgoed. Dus ook de mini voelde zich in dit knusse boshuisje helemaal welkom.

Lees ook: Simone en Eliane tippen hun favoriete accommodaties voor een staycation in Nederland

boshuis-nooitgedacht-kindvriendelijk

Boshuis Nooitgedacht; heerlijk natuurhuisje midden in de bossen.

boshuis-nooitgedacht-vakantiehuisje-drenthe

Wat te doen in Appelscha?

Appelscha ligt nu eenmaal midden in het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold, dus wandelen, fietsen, zwemmen en volop genieten van de natuur die aan je voeten ligt.

TIP: Wandelen bij het blauwe meer in Drenthe

bos-appelscha

Drents-Friese-Wold-openluchttheater-Appelscha

Openluchttheater Appelscha

Uitzicht bij de Bosbergtoren

In de buurt is er genoeg te doen, zonder dat er teveel keuze is. Je komt hier echt voor je rust en de natuur. Wij bezochten en beklommen de Bosbergtoren. De Bosbergtoren geeft je een prachtig wijds uitzicht. Toen wij er waren, waaide het enorm, dat maakte het extra spannend met die zwiepende bomen.

bosbergtoren-uitzicht-wind bosbergtoren-uitzicht

Lokale producten in Veenhuizen

De lekkerbekken kunnen rechtstreeks door naar Veenhuizen. Naast een koffiebranderij, kan je daar ook een kaasmakerij en een bierbrouwerij vinden. Wij namen van alle drie de plekken wat mee terug richting het huisje om er in alle rust nog wat verder van te kunnen genieten. De Bierkaas en de Torba Casa zijn een aanrader.

lokale-producten-veenhuizen-borrel lokale-koffie-koffielust-veenhuizen kaaslust-veenhuizen brouwerij-maallust-veenhuizen

Weekendje weg in een boshuisje

Op zoek naar een fijne staycation in Nederland? Met en zonder kinderen is Boshuis Nooitgedacht een goede bestemming om te genieten van rust midden in de bossen. Een heerlijk natuurhuisje van alle gemakken voorzien. Wij gaan zeker eens terugkomen! Ga Boshuis Nooitgedacht hier volgen op Instagram, of boek meteen een verblijf in dit fijne natuurhuisje hier.

Lees ook: 7 x de leukste spellen om mee te nemen bij een weekendje weg

boshuis-nooitgedacht-interieur boshuis-nooitgedacht-interieur boshuis-nooitgedacht-interieur

Weekendje weg in een boshuisje

De leukste vakantiehuisjes (tried & tested):

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie. Lees er meer over in ons 
reispartners blog.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.