REVIEW: Van online naar offline met het Nintendo Switch Labo pakket

review-nintendo-switch-labo-pakket-instagram-bloggers

Wat doe je als je 2 gamers in huis hebt en jij zelf meer van het knutselen bent? Gelukkig hoefde ik deze vraag niet zelf te beantwoorden, maar kwam Nintendo met het antwoord voor ons. Dan ga je aan de slag met Nintendo Switch Labo pakket.  Een lading bouwplaten, waarmee je ouderwets kan knutselen terwijl je aan het gamen bent. Volgt u het nog?

nintendo-review-labo-instagram-bloggers

Nintendo Labo duur?

Bijna ieders eerste reactie op Nintendo Labo is dat het wel het duurste stapeltje karton is dat ze ooit hebben gezien. Ook ik had in eerste instantie mijn reserveringen bij een prijskaartje dat behoorlijk kan oplopen tot voor een aantal kartonnen bouwplaten met wat software. 

GamesGames

Maar langzaam maar zeker ben ik er van overtuigd dat dit speelgoed zijn geld dubbel en dwars waard is. Sterker nog, dit is het allerleukste speelgoed voor nieuwsgierige kinderen, punt.

 
nintendo-review-labo-instagram-bloggers
 

Wat is het precies, Nintendo Labo? 

Nintendo Labo zijn ‘knutsel’ en bouw experimenten rondom de Nintendo Switch. Je moet dus wel een Nintendo Switch hebben wil je er iets mee kunnen.  Het Mix pakket (dat wij hebben mogen proberen) bestaat uit 28 bouwplaten karton, wat elastiekjes, touwtjes en een software gamecard. Met deze bouwplaten kun je vijf projecten bouwen die je de mogelijkheid geven om je Nintendo Switch op andere manieren te gebruiken, en te ontdekken.

review-nintendo-switch-labo-pakket-instagram-bloggers

Zo is er bijvoorbeeld een stuur waarmee je op de switch een motor over een circuit heen kan sturen, er is een hengel om virtueel mee te vissen, een piano waarmee je muziek kunt maken en er is een bouwplaat die van je Joycon’s een soort afstand bestuurbare karretjes maakt.

 
review-nintendo-labo-instagram-bloggers

Alles tot in de puntjes verzorgd

Bij het bouwen van de projecten dient de Switch als een digitale handleiding. Deze software is feilloos, zoals we eigenlijk inmiddels wel gewend zijn van Nintendo. Maar ook de bouwplaten zijn onberispelijk, alles is perfect voorgestanst en gerild.

Alle software is in het Nederlands en is zo helder en entertaining dat mijn dochter niet wilde dat ik kwam helpen. Dat vind ik op zich al een hele prestatie, want de bouwdozen zijn af en toe best complex en zeker ingenieus. Op het moment dat een project dan klaar is zie je de trots. Het is de ultieme beloning van het zelf doen..

 

Ontdekken met Nintendo Labo

De slogan ‘Bouwen, Spelen, Ontdekken’ is eigenlijk best accuraat.

De fun is verdeeld over al die aspecten, het bouwen is ontzettend leuk, maar ook het spelen en vooral dat laatste is super tof, het discover aspect.

review-nintendo-switch-labo-pakket-instagram-bloggers

Je ziet dat tijdens het bouwen en het spelen met de Labo software, die bij de bouwdoos hoort, kinderen steeds meer inzicht krijgen hoe ‘dingen’ werken. Dit gebeurt zowel op mechanisch als op software niveau. Ze krijgen dan ook de ruimte om de creatie die ze gebouwd hebben op allerlei manieren te testen, en zelfs tot op zekere hoogte zelf te programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld de piano bouwplaat als een synthesizer en simpele sequencer gebruiken. Dit doe je met de software op de Switch, die gebruik je in combinatie met kartonnen vormpjes om je sounds aan te passen.  

nintendo-review-labo-instagram-bloggers
 

Zo kun je dus na het bouwen ook nog steeds ontdekken. Ook hier is de drempel weer heel laag en rollen de kinderen stap voor stap naar steeds meer mogelijkheden. Ik was om eerlijk te zijn verbaasd over alle ingenieuze vondsten die ze in de bouwdozen hebben weten te verwerken.

review-nintendo-switch-labo-pakket-instagram-bloggers

Herspeelbaarheid

Om eerlijk te zijn is een groot deel van de LABO fun eenmalig, je bouwt het, speelt ermee, ontdekt alle mogelijkheden en dan wordt al snel weer naar het volgende bouwproject uitgekeken.

Uitgeroepen tot speelgoed van het jaar in 2018 

Begrijp me niet verkeerd, het is wel zo dat je zeker een aantal dagen per project zoet bent en in deze set zitten zo’n 5 projecten, maar het heeft niet dezelfde ‘replay value’ als een aantal andere Nintendo spellen. 

review-nintendo-labo-instagram-bloggers

Maar maakt dat iets uit?  Als ik zie hoeveel mijn dochter opsteekt van het in elkaar zetten van dit soort projecten en daarnaast de glunderende trots als ze weer een project heeft gemaakt, vind ik het het mooiste en beste speelgoed dat ik ken. 

 
nintendo-review-labo-instagram-bloggers
 
 
Wat mij betreft 5 sterren! 
(oh en wat mijn dochter betreft; ook 5 sterren.)
De prijs voor het Nintendo Switch Labo pakket, wat overigens in meerdere variaties te krijgen is, ligt rond de 65 euro. 
 
REVIEW: VAN ONLINE NAAR OFFLINE MET HET NINTENDO SWITCH LABO PAKKET

De leukste cadeaus voor een tiener: