Review reisboek ’80 Duurzame reizen’ van Lonely Planet

comment 0
Boekreview 80 duurzame reizen van de Lonely Planet

Van Kosmos Uitgevers ontving ik ’80 Duurzame reizen’ om te reviewen. Het is een prachtig reisboek vol inspiratie voor duurzame reizen in Europa. Zoals zo mooi verwoord wordt in de inleiding “We moeten niet stoppen met reizen, maar op zoek gaan naar manieren om dat met z’n allen anders, beter te gaan doen.”

Klimaatvriendelijke reizen binnen Europa

Het reisboek beloofd klimaatvriendelijke reizen binnen Europa waar in principe geen vliegtuig voor nodig is. Elke reis vertrekt vanuit een Europese stad. Bij elke reis wordt het aantal dagen (advies) aangegeven en wordt de CO2 berekend met de calculator van Resurgence.

Boekreview 80 duurzame reizen van de Lonely Planet

Hoe ziet het reisboek over duurzame reizen eruit?

Het boek ziet er op het eerste oog misschien uit als een koffietafelboek, maar persoonlijk zie ik dit reisboek meer als een naslagwerk. De foto’s zijn mooi maar meer om het geheel visueel te omlijsten dan onweerstaanbare mooie reisfotografie. Dit is bijvoorbeeld wel zo in het reisboek  ‘Corsica – kleine atlas voor hedonisten‘.

Door het formaat en gewicht is het boek niet geschikt om mee op reis te nemen. Gezien het boek vol staat met inspiratie over duurzame reizen, is dit wel een blijvertje voor in de boekenkast en een heel fijn cadeau voor je reislustige vrienden.

Duurzaam reizen in Europa

Wat staat er in het reisboek over 80 duurzame reizen?

Het boek is grofweg onderverdeeld in twee categorieën. Reizen van ongeveer een week en reizen van twee weken en langer. Naast reizen met de trein, wordt er ook gereisd met de bus, veerboot, fiets en de (elektrische) auto. De tips en reizen worden tot slot opgedeeld in diverse thema’s die makkelijk te herkennen zijn aan de symbolen.

Boekreview duurzame reizen

Welke duurzame reis wil ik maken?

Hoe langer ik door het boek heen blader, hoe meer zin ik krijg om deze duurzame reizen ook te gaan maken. En laat dat nou net de bedoeling van dit reisboek zijn. Bladzijdes vol inspiratie over duurzame reizen in Europa. Zonder alles te verklappen wat er in dit boek staat, wil ik wel graag één duurzame reis uitlichten.

Van kust tot kust in Noorwegen

Tijdens deze reis van ongeveer een week ga je van Oslo naar Bergen. Een route van Oost naar West. Ondanks dat je er met de trein van Oslo naar Bergen maar 3,5 uur over doet, wil je in iedere stop onderweg uitstappen. Deze reis brengt je langs fjorden en de Noorse landschappen. Het boek vertelt je niet alleen met welke treinmaatschappijen je rijdt en hoe lang je erover doet. Het vertelt je ook aan welke kant in de trein je het beste een plekje moet zien te bemachtigen.

Voor iedere tussenstop krijg je tips voor overnachtingen en leuke dingen om te doen, zonder dat de reis volledig voor je uitgekauwd wordt. Volop ruimte voor eigen initiatieven.

Noorwegen met de trein

Lees mijn blog over het reizen met de Swiss Travel Pass

Prijs en verkrijgbaarheid

‘80 Duurzame reizen’ is voor € 25,00 verkrijgbaar bij veel boekhandels, warenhuizen en lifestylewinkels en online te bestellen bij bol.com.

Review reisboek '80 Duurzame reizen' van Lonely Planet

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.