Review reisboek ‘ Perron Europa’

comment 0
Review reisboek Perron Europa

Van Uitgeverij Fjord, uitgever van zo’n 6 à 8 boeken per jaar, mocht ik reisboek ‘Perron Europa’ reviewen. Een reisboek over; slow travel met de trein. De mooiste reizen met de trein in Europa.

Uitgeverij Fjord staat bekend om het uitgeven van frisse non-fictieboeken voor buitenmensen. Boeken over wandelen, fietsen, groen op reis in Europa, precies in ons straatje.

Perron Europa – op reis met de trein

Hoe kan het ook anders? Reizen met de trein heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. Het is nog steeds niet de meest budget manier van reizen, maar wat mij betreft wel de meest comfortabele manier van reizen. In het boek ‘Perron Europa’ worden we door Bart Giepmans en Bonita van Lier geïnspireerd met de mooiste treinreizen in Europa.

Perron Europa - reizen met de trein in Europa

Hoe ziet het reisboek over reizen met de trein in Europa eruit?

Het reisboek heeft een mooie matte afwerking en er gaat geen bladzijde voorbij zonder een foto van of met een trein. De vormgeving is aantrekkelijk en lokt echt uit om doorheen te bladeren. Dit boek gaat bij mij in de kast bij de andere reisboeken om zo nu en dan eens te pakken en weg te dromen over toekomstige treinreizen.

Review reisboek Perron Europa

Wat staat er in het reisboek ‘Perron Europa’?

Het reisboek is opgedeeld in 5 hoofdstukken.

  • Naar de bergen
  • Naar de zee
  • Naar de randen van het continent
  • De stad in & uit
  • Door de geschiedenis

Voordat je de verschillende hoofdstukken induikt, is er nog een uitgebreide inleidingen over reizen per spoor. Praktische tips, waarom zou je met de trein reizen en een korte introductie over de schrijvers Bart en Bonita. Bart en Bonita hebben ruim 30 jaar ervaring met het reizen per trein.

Reisboek review Perron Europa

Welke treinreis wil ik nog maken?

Echt veel ervaring met treinreizen heb ik nog niet. Wel reisde ik al naar de meeste steden in Europa met de trein. Gastblogger Nappy ging met de nachttrein naar Zuid-Frankrijk. Ik reisde zelf naar de Gironde met de trein en ging ik op roadtrip door Zwitserland met de Swiss Travel Pass.

De treinreis uit Perron Europa die mij echt heel erg mooi lijkt om te maken is de boemeltrein richting en langs de Middellandse Zee. De reis wordt uitgebreid beschreven per dag met tips & tricks erbij.

Een treinreis boeken doen wij het liefst bij deze partners:

Een treinreis boeken is allang niet meer zo ingewikkeld. Waar je eerder wellicht naar de treinreiswinkel ging, boek je nu makkelijk online. Wij boeken onze treinreis met behulp van deze websites;

Kijkje in het reisboek Perron Europa

PRIJS EN VERKRIJGBAARHEID

‘Corsica, kleine atlas voor hedonisten’ is voor € 29,50 verkrijgbaar bij veel boekhandels, warenhuizen en lifestylewinkels en online te bestellen bij bol.com.

Lees ook:

Review reisboek ' Perron Europa'

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.